Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 mei 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


HCAW evenaart record; Drie vrijdagwedstrijden afgelast
English
DEN HAAG / ROTTERDAM / BUSSUM / VLEUTEN - Drie van de vier inhaalwedstrijden die voor vanavond (vrijdag 17 mei) op het programma staan zijn opnieuw afgelast vanwege regen. In de loop van de middag bleken de speelvelden in Den Haag en Rotterdam onbespeelbaar, resulterend in de afgelasting van de wedstrijden tussen ADO Laker en Vaessen Pioniers in Den Haag en DOOR Neptunus en Corendon Kinheim in Rotterdam. Donderdag werden deze twee wedstrijden ook als eerste afgelast. Hoewel maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) beschikbaar lijkt als speeldag (het is immers een vrije dag) zijn de drie afgelaste wedstrijden in plaats daarvan vastgesteld voor dinsdagavond 21 mei met 19:30 uur als aanvangstijd.

Rond 18:00 uur stonden de overige twee wedstrijden van vanavond nog op het speelschema, maar volgens hetzelfde patroon als donderdag werd het duel tussen UVV en Mampaey The Hawks in Vleuten als derde afgelast.

Om 19:15 uur stond de wedstrijd tussen Mr. Cocker HCAW en L&D Amsterdam Pirates in Bussum nog altijd op het speelschema, maar de aanvangstijd van 19:30 uur was wel uitgesteld naar 20:00 uur. De wedstrijd ging inderdaad rond 20:00 uur van start en zo, toen er vijf complete innings waren gespeeld, waardoor het een officiële wedstrijd werd, evenaarde HCAW een all-time record. Het duel van vanavond is HCAW's 1629ste in de hoogste afdeling, goed voor een evenaring van het record van Sparta(-Feyenoord), dat vorig seizoen uit de Hoofdklasse degradeerde. HCAW's volgende wedstrijd is dus goed voor een nieuw record van meeste gespeelde wedstrijden in de hoogste afdeling.

Amsterdam kwam tot een 7-0 shutout tegen HCAW en boekte daarmee de 10e zege op rij, terwijl HCAW voor de vierde opeenvolgende keer aan het kortste einde trok.

Amsterdam opende de score met twee runs in de derde inning op Tony Kreisel, die zijn eerste start van het seizoen maakte voor HCAW. Björn Hato begon met een honkslag, schoof op na een grounder van Michael Duursma en scoorde op een hierna volgende tweehonkslag van Jesse Aussems. Een gemiste vangbal in het linksveld stelde Aussems in staat het volgende punt te scoren.

In de vierde inning voegde Amsterdam een punt toe toen Kenny Berkenbosch begon met vier wijd, het tweede honk stal en scoorde op een 2-out single van Rashid Gerard. Berkenbosch tekende hierna ook voor het volgende punt toen hij een homerun sloeg met één uit in de zesde slagbeurt.

Pirates scoorde nog eens twee runs in de zevende inning op nieuwe werper Bob Klarenbeek. Met één uit bereikte Duursma het honk na een fout, waarna Aussems vier wijd kreeg. Na een double-steal scoorde Duursma op een opofferingsslag van Percy Isenia, waarna Bas de Jong volgde met een RBI-double om de stand op 6-0 te brengen.

Het zevende Amsterdamse punt werd gescoord in de negende inning. Gerard begon toen met een honkslag, schoof op na een grounder van Aussems en scoorde op een 2-out single van Isenia.

Amsterdam-starter Rob Cordemans gooide zeven innings, waarin hij tot acht strikeouts kwam en slechts twee honkslagen toestond op weg naar zijn zesde zege van het seizoen. De ervaren rechtshander nam een No-Hitter mee naar de vijfde inning, maar toen opende Jesus Latte met een honkslag. Cordemans stond slechts drie spelers tot de honken toe. Naast de twee honkslagen bereikte een derde slagman het honk via een fout. Nick Stuifbergen gooide de laatste twee innings voor Pirates, kwam tot drie strikeouts en hield HCAW hitloos.

Mr. Cocker HCAW - L&D Amsterdam Pirates 0-7
RHE
L&D Amsterdam Pirates002101201-791
Mr. Cocker HCAW000000000-022
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Rob Cordemans, W (6-0)78-2--
Nick Stuifbergen231---
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Tony Kreisel, L (0-1)613543
Bob Klaarenbeek1-112-
Jasper de Heus1.21-311
Marco Schel0.1-----
Homerun: Pirates: Kenny Berkenbosch (2)(solo,6th,off Kreisel).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: Fred Groenewegen, 1B-Rob Has, 3B-Fred van Groningen Schinkel.
Official Scorer-Fred Haak.
Play-by-Play-Feiko Drost.
Speeltijd-2:33 uur.

(17 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.