Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 mei 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Amsterdam op gedeelde 1e plaats in recordduel HCAW
English
BUSSUM / VLEUTEN / DEN HAAG / ROTTERDAM - L&D Amsterdam Pirates klom naar een gedeelde eerste plaats via een 5-0 shutout-winst vs. Mr. Cocker HCAW, dat een record uit de recordboeken wiste. Vandaag speelde HCAW hun 1630e wedstrijd in de Hoofdklasse en werd daarmee de nieuwe recordhouder in deze categorie, waarmee het record werd overgenomen van Sparta(-Feyenoord), dat vorig seizoen degradeerde en in oktober werd opgeheven. Voor Pirates was het de 11e overwinning op rij en de ploeg deelt nu de eerste plaats met DOOR Neptunus, wiens duel tegen Corendon Kinheim voor de derde dag op rij werd afgelast. Op donderdag en vrijdag maakte regen spelen onmogelijk, vandaag was de conditie van het speelveld nog altijd niet acceptabel en daardoor besloot de umpiring crew de wedstrijd 10 minuten na de vastgestelde aanvangstijd van 14:00 uur te schrappen. De wedstrijd is opnieuw vastgesteld voor maandagmiddag.

UVV stond met 5-2 voor na zeven innings vs. Mampaey The Hawks, maar won uiteindelijk slechts met 6-5, waarmee een einde werd gemaakt aan een 6-game losing streak. Vaessen Pioniers boekte een ruime 20-2 overwinning tegen ADO Lakers, dat nu de laatste 14 wedstrijden op rij heeft verloren.Mr. Cocker HCAW vs. L&D Amsterdam Pirates
In Bussum won L&D Amsterdam Pirates met 5-0 bij Mr. Cocker HCAW, dat hun 1630e wedstrijd in de Hoofdklasse speelde en nu recordhouder is met de meeste wedstrijden in de hoogste afdeling. Met de winst won Amsterdam hun 11e duel op rij en ook de tweede opeenvolgende shutout.

Amsterdam-starter Kevin Heijstek stond slechts twee honkslagen toe in zes innings, waarna drie relievers nog maar twee honkslagen toestonden aan HCAW. De rechtshander kreeg een lead-off single tegen van Dylan de Mello in de eerste inning, maar die ging even later gedwongen uit. Vanaf de tweede inning schakelde Heijstek 12 slagmensen op rij uit, waarna hij een lead-off single tegen kreeg van Jurin Overman in de zesde slagbeurt, maar die ging uit bij een steelpoging. Heijstek schakelde hierna weer de volgende twee slagmensen uit, waarna Ben Grover de pitching in de zevende inning overnam. Hij kreeg een one-out single tegen van Jasper Keijzer, maar die werd gevolgd door een dubbelspel. Daan Hendrix gooide de achtste voor Pirates, begon met een vrije loop voor Kevin Nieveld, maar schakelde hierna de volgende drie slagmensen uit, waardoor hij zijn 'league-leading' vijfde Hold op zijn naam kreeg. Closer Jurrian Koks gooide de negende inning en kreeg een lead-off single tegen van pinch-hitter Jim Froberg. Met n uit schoof Froberg op na een grounder en werd HCAW's enige loper die het tweede honk bereikte, maar hij bleef daar achter, omdat even later een vangbal volgde.

Amsterdam opende de score in de eerste inning door tweemaal te scoren. HCAW's starter Ivn Granados raakte lead-off hitter Michael Duursma met een worp, die vervolgens het tweede honk bereikte toen een foute aangooi werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Bjrn Hato. De honken kwamen vol te staan toen Percy Isenia vier wijd kreeg. Het eerste punt werd daarna gescoord toen Bas de Jong in een dubbelspel sloeg en een RBI-single van Kenny Berkenbosch maakte er 2-0 van.

In de vierde inning voegde Pirates een punt toe toen Milan Post begon met een honkslag, het tweede honk stal en scoorde op een 2-out single van Hato. Na puntloos te zijn gehouden in de volgende vier innings verhoogde Pirates de leiding naa 5-0 in de vijfde inning op nieuwe werper Leon Elshof. Met n uit sloegen Roelie Henrique en Michael Duursma een honkslag. Een foute aangooi op een 'force play-grounder' van Hato stelde hierna Henrique in staat te scoren. Duursma bereikte het derde honk op de fout en scoorde het vijfde punt toen een foute aangooi volgde op een gestolen honk van Hato.


...Amsterdam-reliever Ben Grover...

...Amsterdam's Pitching Coach Rob Cordemans...

...Michael Duursma tikt Jurin Overman uit...

...Closer Jurrian Koks en Catcher Milan Post feliciteren elkaar...
(© Foto's: Henk Seppen)

Mr. Cocker HCAW - L&D Amsterdam Pirates 0-5
RHE
L&D Amsterdam Pirates200100002-590
Mr. Cocker HCAW000000000-043
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek, W (2-2)62-2--
Ben Grover, H (2)1--1--
Daan Hendrix, H (5)1-1---
Jurrian Koks11-1--
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Ivn Granados, L (1-4)632731
Sedley Karel2-----
Leon Elshof1--221
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Johan Brandsma, 1B-Roy van de Wateringen, 3B-Henk van der Linde.
Official Scorer-Marijke van den Berge.
Play-by-Play-Feiko Drost.
Speeltijd-2:21 uur.UVV vs. Mampaey The Hawks
In Vleuten stond UVV met 5-2 voor na zeven innings vs. Mampaey The Hawks, maar won uiteindelijk slechts met 6-5, waarmee een einde werd gemaakt aan een 6-game losing streak.

Beide ploegen scoorden eenmaal in de eerste inning. The Hawks nam een 1-0 voorsprong op Dennis Burgersdijk, maar liet ook twee lopers achter. Lead-off hitter Shurendell Borgschot werd geraakt door een worp, schoof op naar het derde honk op een honkslag van Steven Wharwood en scoorde op een hierna volgende honkslag van Erwin Bonis. Wharwood bereikte hierna het derde honk toen Berry van Donselaar werd uitgevangen, maar kon niet scoren op een stootslag van Berend Ruben, waardoor Bonis het tweede honk bereikte. Maar een grounder sloot de slagbeurt daarna af. UVV kwam even later langszij op Pim Swinkels. Voor UVV bereikte de lead-off hitter ook het honk en scoorde. Norbert Jongerius kreeg vier wijd, schoof op naar het derde honk na een honkslag van Dennis De Quint en scoorde op een OS van Stijn van der Meer, die in zijn eerste duel van het seizoen speelde voor UVV, nadat hij onlangs terugkeerde uit de States, waar hij studeerde en zijn college-seizoen afsloot.

In de derde inning scoorde UVV tweemaal. Jongerius begon met een honkslag en Van der Meer sloeg een honkslag met n uit, waarna beiden scoorden op een honkslag van Ferd van Stekelenburg, waardoor UVV op voorsprong kwam. De thuisploeg voegde nog een punt toe in de volgende inning toen Dennis Ribbens begon met een driehonkslag en scoorde na een wilde worp.

Na vier puntloze innings, waarin vier lopers achterbleven, scoorde The Hawks het volgende punt in de zesde inning. Berend Ruben begon toen met een tweehonkslag en scoorde later op een 2-out single van Thomas Soederhuijsen.

UVV pakte het punt terug in de zevende inning en opnieuw was het de lead-off hitter die scoorde, want Brennan Nijhof opende met een tweehonkslag en scoorde op een one-out single van De Quint.

Met een 5-2 achterstand verkleinde The Hawks het verschil naar 5-4 in de achtste slagbeurt op Jeroen de Haas. Ruben begon met vier wijd en scoorde toen Frans van de Heuvel volgde met een tweehonkslag. Nadat Duko Jansen de pitching had overgenomen sloeg Urving Kemp een honkslag en die bracht Van de Heuvel naar het derde honk, waarna hij wist te scoren toen een foute aangooi volgde. Maar hierna volgden drie nullen.

UVV scoorde een 'insurance run' in de 1e8 toen Ricky Daal vier wijd kreeg met n uit en scoorde op een 2-out single van Joris van Ballegooy. Het was een welkom punt, want The Hawks scoorde weer in de 1e9 via een honkslag van Van Donselaar.

UVV - Mampaey The Hawks 6-5
RHE
Mampaey The Hawks100001021-5100
UVV10210011X-6101
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Pim Swinkels, L (0-2)3.221744
Hugo van der Kooij4.142322
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Dennis Burgersdijk, W (1-1)632622
Jeroen de Haas, H (2)1 (*)-2121
Duko Jansen, SV (3)22-311
(*) - De Haas gooide op twee slagmensen in de achtste inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Rob Has, 1B-Fred van Groningen Schinkel, 3B-Fred Groenewegen.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play-Eddy van Loon.
Speeltijd-2:54 uur.ADO Lakers vs. Vaessen Pioniers
In Den Haag boekte Vaessen Pioniers een ruime 20-2 overwinning tegen ADO Lakers, dat nu de laatste 14 wedstrijden op heeft verloren. Pioniers kwam tot 21 honkslagen, waaronder vijf van Vince Rooi, die 5-uit-6 sloeg, driemaal scoorde en zes binnengeslagen punten had. Phil Ortez droeg bij met vier honkslagen en vier RBI's, terwijl Michael Pluijmers vijf RBI's op zijn naam kreeg.

Pioniers zette de toon in dit puntrijke duel met een 5-run rally in de tweede inning. Vince Rooi begon met een honkslag, bereikte het derde honk na een one-out single van Mark-Jan Moorman en scoorde op een honkslag van Kevin Dirksen. De honken kwamen vol te staan toen Chris Williams ook een honkslag sloeg, waarna een tweehonkslag van Michael Pluijmers de honken leeg maakte en de stand opvoerde naar 4-0. Jefferson Muzo bracht Pluijmers daarna naar het derde honk met de volgende honkslag, waarna Phil Ortez voor de zevende honkslag in deze inning tekende en de stand op 5-0 bracht.

ADO Lakers scoorde eenmaal in de 2e2 via een fout, maar Pioniers pakte het punt terug in de derde na een honkslag van Williams. Pioniers bracht de stand vervolgens buiten bereik met een 8-run rally in de vierde slagbeurt. Met n uit sloeg Ortez een honkslag en schoof op na een wilde worp, waarna Danny Rombley vier wijd kreeg en Vince Rooi volgde met een 3-run homerun. Mark Duursma sloeg vervolgens een tweehonkslag en Moorman kreeg vier wijd, resulterend in een werperswissel. Rick van der Post nam het over van starter Timo van Ancum, die met twee uit nog eens vijf punten de thuisplaat zag passeren. Een honkslag van Pluijmers leverde hierna twee runs op, net als een honkslag van Ortez. Tussendoor zorgde een wilde worp voor het andere punt.

In de vijfde en zesde inning werden nog eens twee runs gescoord. In de vijfde na een OS van D Flanegin en in de zesde na een honkslag van Rooi.

Met een 16-1 achterstand scoorde ADO het tweede punt in de zesde inning na een grounder van Rodney Michel, maar Pioniers scoorde weer viermaal in de zevende slagbeurt. Deze laatste runs werden gescoord op een honkslag van Ortez, tweehonkslag van Rombley en een 2-run single van Rooi.

ADO Lakers, dat drie catchers gebruikte, kwam tot vier honkslagen, waaronder twee van Nurison Leonora.

ADO Lakers - Vaessen Pioniers 2-20 (7)
RHE
Vaessen Pioniers0518114-20211
ADO Lakers0100010-241
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Josh Rickards, W (3-2)55131-
Shane Gnade1--111
Daley Paalvast1-----
pitchers ADO Lakersinn.SOBBHRER
Timo van Ancum, L (0-6)3.123131111
Rick van der Post1.212443
Rick Spanjer2-3455
Homerun: ADO Lakers: Vince Rooi (1)(3-run,4th,op Van Ancum).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Edwin Louisa, 1B-Henri van Heijningen, 3B-Winfried Berkvens.
Official Scorer-Maaike Houtkamp.
Play-by-Play-Sven van Eijk.
Speeltijd-2:37 uur.

(18 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.