Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 april 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Mampaey The Hawks completeert eerste Hoofdklasse-sweep
English
DEN HAAG / ROTTERDAM / HAARLEM / BUSSUM - Mampaey The Hawks completeerde zondag hun eerste Hoofdklasse-sweep door met 4-2 te winnen tegen ADO Lakers en klom naar een gedeelde vierde plaats. Corendon Kinheim en DOOR Neptunus zijn na twee speelweken de twee koplopers in de Hoofdklasse. Kinheim won met 11-8 tegen L&D Amsterdam Pirates, terwijl Neptunus met 6-4 won vs. UVV. Vaessen Pioniers kwam ook tot een sweep na een 3-1 winst vs. Mr. Cocker HCAW, dat nu zes wedstrijden op rij heeft verloren.ADO Lakers vs. Mampaey The Hawks
In Den Haag versloeg Mampaey The Hawks ADO Lakers met 4-2 om een 3-game sweep te completeren, hun eerste op het hoogste niveau. Een week geleden debuteerde de ploeg uit Dordrecht in de Hoofdklasse en liep toen tegen een sweep in drie wedstrijden aan tegen DOOR Neptunus. Met de winst klom The Hawks naar een gedeelde vierde plaats in de tweede week van de competitie.

De ervaren werper Elton Koeiman gooide het hele duel voor The Hawks en stond slechts zes honkslagen toe. Koeiman, die volgende maand 40 wordt, had slechts 103 worpen nodig om winnende werper te worden.

The Hawks, dat vijf fouten maakte, keek in de tweede inning tegen een vroege 1-0 achterstand aan. Dayron Puriel begon toen met een honkslag en Gino Hersilia kreeg vier wijd. De laatste ging gedwongen uit na een grounder van Quensley Bazoer, waardoor Puriel het derde honk bereikte. Hij scoorde even later toen een foute aangooi volgde op een gestollen honk van Bazoer. Maar ADO Lakers liet lopers op het eerste en derde honk achter in deze beurt.

In de vierde inning nam The Hawks een 2-1 voorsprong op Timo van Ancum. Steven Wharwood kreeg vier wijd en Erwin Bonis sloeg een tweehonkslag, waarna een opofferingsslag van Frans van de Heuvel en tweehonkslag van Berry van Donselaar de stand op 2-1 brachten. In de 2e4 kwam ADO langszij. Gino Hersilia kreeg vier wijd en schoof op na een OSS en een wilde worp. Hierna kreeg ook Wamaer Bordewijk vier wijd. Zijn 'verblijf' op het eerste honk werd verlengd toen een 'uitgemaakt bij stelen' na een pick-off eindigde in een fout. Bordewijk wist veilig terug te keren naar het eerste honk, maar Hersilia scoorde de gelijkmaker.

In achtste inning brak The Hawks de 2-2 stand. Steven Wharwood begon met een honkslag, schoof op na een OSS en scoorde op een honkslag van Berry van Donselaar, die 3-uit-4 sloeg. The Hawks voegde een 'insurance run' toe in de negende inning. Met één uit kreeg Urving Kemp vier wijd, stal het tweede honk en scoorde na een honkslag van Bob de Bruijn.

ADO Lakers kreeg nog een aantal honklopers in de laatste paar innings, maar wist niet meer tot scoren te komen en stond voor de derde keer op rij met lege handen.

ADO Lakers - Mampaey The Hawks 2-4
RHE
Mampaey The Hawks000200011-495
ADO Lakers010100000-261
pitcher The Hawksinn.SOBBHRER
Elton Koeiman, W (1-1)933621
pitchers ADO Lakersinn.SOBBHRER
Timo van Ancum, L (0-2)7.243833
Rick van der Post1.1-2111
Umpires: HP-Martijn Bosschaart, 1B-Fred Groenewegen.
Box Score & Play-by-Play
Stand
Programma
Official Scorer-Dennis Duin.
Play-by-Play-Jeanette van Drunen.
Speeltijd-2:34 uur.DOOR Neptunus vs. UVV
In Rotterdam kwam DOOR Neptunus wederom tot een duel met een lage uitslag tegen UVV en keek opnieuw tegen een achterstand aan, maar won uiteindelijk met 6-4. Hierdoor diende Neptunus UVV de tweede nederlaag op rij toe, nadat de ploeg de eerste vier wedstrijden van het nieuwe seizoen had gewonnen. Neptunus stond met 3-1 achter in de zesde inning, kwam langszij en won daarna het duel.

UVV's Amerikaanse werper Chris Mezger, die een week geleden een prima optreden had, stond vandaag acht hits toe. In de tweede inning kreeg hij een punt tegen toen Dwayne Kemp begon met een honkslag, opschoof naar het derde honk na een mislukte pick-off en daarna scoorde op een opofferingsslag van Rafaël Jozefa in fout gebied.

Maar in de eerste helft van de derde inning antwoordde UVV met drie runs op Tim Roodenburg. Met één uit sloeg Brennan Nijhof een honkslag en bereikte Andy Raaff het honk toen een fout werd gemaakt op zijn OSS. Nadat de twee waren opgeschoven na een doorgeschoten bal sloeg Norbert Jongerius de bal richting korte stop Raily Legito, maar toen die probeerde de bal te fielden, liep honkloper Raaff tegen de ervaren infielder. Raaff werd uitgegeven wegens hinderen, terwijl Jongerius het eerste honk kreeg en Nijhof uiteraard op het derde honk bleef. Hierna bracht Dennis Ribbens met een tweehonkslag Nijhof en Jongerius binnen, gevolgd door een honkslag van Ferd van Stekelenburg, die de stand op 3-1 bracht.

UVV kreeg de honken vol in de vierde inning, maar liet drie lopers achter, waarna men Neptunus langszij zag komen in de zesde slagbeurt. Gianison Boekhoudt opende met een honkslag, schoof op na een wilde worp en scoorde na een honkslag van Raily Legito. Met één uit schoof Legito op naar het tweede en derde honk na twee wilde worpen en scoorde de gelijkmaker van een OS van Rudy Van Heydoorn.

UVV kreeg weer een scoringskans in de zevende inning, maar dit keer liet de ploeg twee lopers achter. Neptunus sloeg daarna toe met drie runs in de 2e7 om een 6-3 voorsprong te nemen. De thuisploeg kreeg de honken vol dankzij Benjamin Dille (fout), Adrian Anthony (honkslag) en Gyenuar Lopez (one-out single). Nadat rookie Oscar Meuris de nieuwe werper was geworden zorgde Gianison Boekhoudt met een OS voor 4-3. Hierna kreeg Raily Legito vier wijd in combinatie met een wilde worp, waardoor Anthony het volgende punt kon scoren. Nadat volgende slagman Dwayne Kemp ook vier wijd had gekregen werd Meuris afgelost door Duko Jansen, maar die gooide vier wijd op Rafaël Jozefa met de honken vol, zodat het volgende punt werd gescoord. Een strikeout sloot de beurt daarna af, zodat de honken vol achterbleven.

UVV wist nog eenmaal te scoren in de negende inning op closer Berry van Driel, die een 2-out double tegenkreeg van Joris van Ballegooy en een RBI-single van Dennis De Quint, maar hierna kwam er een einde aan het duel.

DOOR Neptunus - UVV 6-4
RHE
UVV003000001-492
DOOR Neptunus01000230X-681
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Chris Mezger, L (1-1)6.171862
Oscar Meuris0.1-2---
Duko Jansen1.111---
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Tim Roodenburg6 (*)52733
Jorian van Acker, W (2-0)21----
Berry van Driel, SV (2)11-211
(*) - Roodenburg gooide op twee slagmensen in de zevende inning
Umpires: HP-Rudsel Schoobaar, 1B-Johan Brandsma, 3B-Roy van de Wateringen.
Box Score & Play-by-Play
Stand
Programma
Official Scorer-Maaike Houtkamp.
Play-by-Play-Francis Speters.
Umpire Observer-Paul Bokern.
Speeltijd-2:59 uur.Corendon Kinheim vs. L&D Amsterdam Pirates
In Haarlem scoorden Corendon Kinheim en L&D Amsterdam Pirates samen 14 punten en sloeg 19 honkslagen in de eerste vier innings, resulterend in een snel vertrek van de startende werpers, waarna nog vijf runs en zeven honkslagen werden toegevoegd in het restant van het duel. Beide ploegen hadden een grote rally die hen de leiding bezorgde in een duel, waarin veel actie zat, maar ook met een aantal nonchalante acties. Kinheim, dat vier dubbelspelen maakte, draaide het duel in eigen voordeel om in de zesde inning. Met een 8-6 achterstand scoorde de thuisploeg viermaal om de leiding te hernemen.

Kinheim scoorde driemaal in de eerste inning op Jos de Jong. Mervin Gario (openings vier wijd) scoorde toen op een 2-out single van Bryan Engelhardt, die opschoof na een doorgeschoten bal en een gestolen honk, waarna hij scoorde op een tweehonkslag van Jeffrey Arends. Een honkslag van Quintin de Cuba maakte er daarna 3-0 van.

Amsterdam pakte twee runs terug in de tweede inning op Nick Veltkamp. Wesley Connor (honkslag) en Bas de Jong (tweehonkslag) scoorden toen op een OS van Kenny Berkenbosch en honkslag van Bas Nooij. Maar even later scoorde Kinheim weer twee runs, die onnodig leken op dat moment. Met één uit kreeg Remco Draijer vier wijd, stal het tweede honk en bereikte het derde na een vangbal. Dirk van 't Klooster sloeg daarna de bal het rechtsveld in en die leek vangbaar te zijn. Maar de bal viel op de grond voor rechtsvelder Bas de Jong en dus kon Draijer scoren. Honkslagen van Ramiro Balentina en Bryan Engelhardt zorgden daarna voor een 5-2 stand.

In de derde inning opende Quintin de Cuba met een homerun en dat betekende het einde voor Jos de Jong, die werd opgevolgd door Kyle Ward. In de 1e4 kwam Pirates tot een rally van zes runs om een 8-6 voorsprong te nemen. De eerste negen slagmensen bereikten veilig het honk. De honken kwamen vol toen Percy Isenia, Wesley Connor en Bas de Jong allen een honkslag sloegen. Hierna sloeg Kenny Berkenbosch ook een honkslag en bracht Isenia binnen. Bas Nooij sloeg de bal vervolgens richting derde honk, resulterend in een gedwongen nul op thuis, maar catcher Ramiro Balentina gooide vervolgens de bal hoog over het eerste honk het rechtsveld in bij een poging een dubbelspel te maken, maar raakte uit balans door de slidende loper Connor. De fout leidde tot twee runs. Honkslagen van Rashid Gerard en Roelie Henrique produceerden het volgende punt en brachten de stand in balans, waarna reliever Dion Steijl werd ingebracht. De linkshander werd begroet met een RBI-double van Michael Duursma die Amsterdam op voorsprong zette, waarna vier wijd volgde voor Jesse Aussems en dat betekende dat alle negen spelers van de slagvolgorde succesvol het honk hadden bereikt. Een OS van Isenia maakte er daarna 8-6 van. Vanaf de vijfde inning stond Steijl nog maar twee honkslagen toe en hield Pirates puntloos, voordat hij werd afgelost.

In de derde inning kwam Kinheim tot een rally van vier runs om de leiding te hernemen. Met één uit sloegen Roy Seltenrijch en Remco Draijer een honkslag, waarna een vrije loop voor Mervin Gario de honken volzetten. Daan Hendrix nam de pitching over, maar kreeg RBI-singles tegen van Dirk van 't Klooster (one-run) en Ramiro Balentina (2-run). Met lopers op het tweede en derde honk kreeg Bryan Engelhardt opzettelijk vier wijd, waarna een OS van Jeffrey Arends de stand op 10-8 bracht en drie punten in deze beurt op naam van Ward kwamen.

In de zevende scoorde Kinheim nog een punt toen Roy Seltenrijch vier wijd kreeg scoorde na een driehonkslag van Dirk van 't Klooster.


...Vader & Zoon Roeland Henrique...

...Jesse Aussems gaat gedwongen uit op 2B...

...Closer Pim Walsma verdiende een save...

...De ervaren umpires Fred van Groningen Schinkel...
...en Henri van Heijningen...

...Pitching Coach Rob Cordemans in gesprek met werper...
...Jos de Jong en catcher Bas Nooij...

...Quintin de Cuba (40) wordt begroet na zijn homerun...

...Winnende werper Dion Steijl...

...Wesley Connor glijdt langs catcher Ramiro Balentina...
...die hierna een foute aangooi maakt, resulterend in 2 runs...

...Dirk van 't Klooster glijdt naar het derde honk met...
...een RBI-triple in de zevende inning...
(© Alle foto's: Henk Seppen)

Corendon Kinheim - L&D Amsterdam Pirates 11-8
RHE
L&D Amsterdam Pirates020600000-8122
Corendon Kinheim32100410X-11142
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Jos de Jong2 (*)-2766
Kyle Ward, L (0-1)3.111433
Daan Hendrix, BS (1)1.1-3322
Jurrian Koks1.111---
(*) - De Jong pitched to one batter in the third inning
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Nick Veltkamp3.111988
Dion Steijl, W (1-0)4343--
Jean-Paul Gulinck, H (3)0.2-----
Pim Walsma, SV (1)1-----
Homerun: Kinheim: Quintin de Cuba (1)(solo,3rd,off J. de Jong).
Umpires: HP-Winfried Berkvens, 1B-Henri van Heijningen, 3B-Fred van Groningen Schinkel.
Box Score & Play-by-Play
Stand
Programma
Official Scorer-Marco Stoovelaar.
Play-by-Play-Huub Nelissen.
Speeltijd-3:05 uur.
...HCAW's Taylor Clemensia maakte zijn Hoofdklasse-debuut...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
Mr. Cocker HCAW vs. Vaessen Pioniers
In Bussum won Vaessen Pioniers met 3-1 vs. Mr. Cocker HCAW om een 3-game sweep te completeren en HCAW de zesde nederlaag op rij toe te dienen.

Pioniers opende de score met twee runs in de eerste inning op Kaj Timmermans. Linoy Croes opende met een honkslag en schoof na een grounder van Mark Duursma en een honkslag van Danny Rombley. Nadat Rombley het tweede honk had gestolen kwamen de honken vol te staan toen Vince Rooi vier wijd kreeg. Een hierna volgende vrije loop voor Phil Ortez opende de score. Er volgde nog een vier wijd, dit keer voor Dè Flanegin en dat maakte er 2-0 van. Maar de inning kwam ten einde toen Kevin Dirksen met een vangbal in een dubbelspel sloeg.

HCAW liet hierna een loper achter in hun tweede inning, maar pakte een punt terug in de derde. Met één uit kreeg Dylan de Mello vier wijd en sloeg Arjan Elshof een honkslag. Nadat de laatste gedwongen was uitgegaan bracht een honkslag van Jesus Latte De Mello binnen, maar HCAW liet ook twee lopers achter.

Er gebeurde niet veel in de vierde en vijfde inning, waarna Pioniers een extra punt toevoegde in de zesde inning. Vince Rooi werd geraakt door een worp en was safe toen een fout werd gemaakt op een 'one-out force play-grounder'. Dat bracht nieuwe werper Sedley Karel naar de heuvel, maar die werd verwelkomd met een RBI-double van Kevin Dirksen die de stand op 3-1 bracht.

In hun laatste vier slagbeurten bereikte HCAW nog maar tweemaal de honken en trok opnieuw aan het kortste einde.


...Vince Rooi wordt uitgetikt door Max Clarijs...
...in de eerste inning...

...Linoy Croes duikt terug naar het 1e honk...
...1B Dè Flanegin mist hem net...

...Danny Rombley steelt het tweede honk...
...2B Arjan Elshof glijdt weg en heeft geen 'play'...

...Winnende werper Kevin Miner...

(© Alle foto's: Alfred Cop Fotografie)

Mr. Cocker HCAW - Vaessen Pioniers 1-3
RHE
Vaessen Pioniers200001000-340
Mr. Cocker HCAW001000000-151
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Kevin Miner, W (1-1)642511
Dennis Buring, H (1)211---
Bayron Cornelissen, SV (1)12----
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Kaj Timmermans, L (0-2)5.1-5232
Sedley Karel3.22-2--
Umpires: HP-Efrem Silvania, 1B-Olav Steijger.
Box Score & Play-by-Play
Stand
Programma
Official Scorer-Linda Steijger.
Play-by-Play-Fred van der Kade.
Speeltijd-2:38 uur.

(20 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.