Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 mei 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


ADO Lakers eindigt 16-game losing streak
English
HAARLEM / AMSTERDAM / DORDRECHT / HOOFDDORP - Hoewel er voor vandaag 85 procent regen werd verwacht regende het alleen in de ochtend en dus bleef het 's avonds droeg, zodat de vier vastgestelde wedstrijden allen konden worden gespeeld. Maar de dag kwam wel in de recordboeken, want het was de koudste 23 mei ooit in ons lande met een gemiddelde temperatuur van slechts 10 graden.

Het was ook de dag, waarop ADO Lakers een einde maakte aan hun 16-game losing streak. Aan de uiteinden van de streak staan twee opeenvolgende landskampioenen. Op 13 april versloeg ADO Lakers L&D Amsterdam Pirates, de kampioen van 2011 en vanavond won de Haagse ploeg van Corendon Kinheim, de kampioen van vorig jaar. ADO Lakers won met 5-3 om een einde te maken aan Kinheim's 11-game winning en de eigen losing streak na 40 dagen af te sluiten. Voor Kinheim was het ook de eerste thuisnederlaag van het seizoen.

L&D Amsterdam Pirates verlengde hun winning streak naar 13 wedstrijden via een 5-2 winst vs. DOOR Neptunus, terwijl Mr. Cocker HCAW een 6-game losing streak afsloot door met 4-2 te winnen bij Mampaey The Hawks. Vaessen Pioniers kwam tot een 10-0 shutout tegen UVV.

Van de huidige top-4 won vanavond alleen koploper Amsterdam.Corendon Kinheim vs. ADO Lakers
In Haarlem maakte ADO Lakers een einde aan hun 16-game losing streak met een 5-3 overwinning bij Corendon Kinheim. Na op 13 april met 3-1 te hebben gewonnen van de landskampioen van 2011, L&D Amsterdam Pirates, won ADO Lakers vanavond van de regerend landskampioen na een periode van 40 dagen, waarin de ploeg telkens met lege handen stond. Voor Kinheim betekende het verlies het einde van hun 11-game winning streak en tevens de eerste thuisnederlaag van het seizoen.

ADO Lakers opende de score met twee runs in de vierde inning op Leon Boyd. Rodney Michel begon met een vrije loop en schoof op na een grounder, waarna hij scoorde op een driehonkslag van Gino Hersilia. De laatste scoorde even later zelf op een grounder van Martijn Riphagen.

In de tweede helft van de vierde inning kwam Kinheim onmiddellijk langszij op Timo van Ancum. Ramiro Balentina opende met een tweehonkslag, waarna Bryan Engelhardt volgde met zijn tweede homerun van het seizoen. Kinheim kreeg hierna de honken vol toen Jeffrey Arends (volgend op de homerun), Niels van Weert en Remco Draijer (de laatste twee met twee uit) allen vier wijd kregen, maar een gedwongen nul sloot de slagbeurt hierna af.

Kinheim nam een 3-2 voorsprong in de vijfde inning toen Dirk van 't Klooster opende met een tweehonkslag, opschoof na een vangbal en scoorde op een honkslag van Engelhardt, die 3-uit-5 sloeg.

In de eerste helft van de zesde inning dreigde ADO Lakers weer te scoren toen het de honken vol kreeg. Met één uit sloeg Rodney Michel een honkslag en kregen Dayron Puriel en Gino Hersilia beiden vier wijd. Maar hierna sloeg Martijn Riphagen in een 3-2-3 dubbelspel om de inning af te sluiten.

In de zevende inning nam Jean-Paul Gulinck het over van Boyd en de linkshander zorgde voor drie nullen op rij en verdiende zijn vijfde Hold van het seizoen. Hij werd opgevolgd door Pim Walsma in de achtste en toen ging het mis voor Kinheim. Walsma kreeg een lead-off single tegen van Nurison Leonora, waarna catcher Ramiro Balentina een foute aangooi maakte op een opofferingsstootslag van Odion Gouverneur, die Leonora naar het derde honk bracht. Nadat Gouverneur het tweede honk had gestolen bracht een honkslag van Rodney Michel beide lopers binnen en zette ADO Lakers op voorsprong, 4-3. Michel schoof vervolgens op na een grounder en scoorde op een wilde worp, waarna Walsma de inning afsloot met een strikeout. In de negende inning probeerde Wamaer Bordewijk, die in de zesde inning in de wedstrijd was gekomen, nog een 'insurance run' te scoren op een 2-out single van Leonora (die 3-uit-5 sloeg), maar hij werd op de plaat uitgeschakeld, zodat de slagbeurt ten einde kwam.

Kinheim kreeg een loper op het tweede honk in elk van de laatste drie innings. In de zevende inning nam Martijn Riphagen de pitching voor Van Ancum over met twee uit en zag Bryan Engelhardt het honk bereiken na een fout. Die stal het tweede honk, maar strandde daar. In de achtste sloeg Mervin Gario een tweehonkslag met één uit, maar bleef ook achter. En in de negende bereikte Ramiro Balentina het tweede honk met twee uit na een vangfout in het outfield. Maar volgende slagman Bryan Engelhardt maakte toen met een vangbal een einde aan de wedstrijd. En aan twee streaks.

Corendon Kinheim - ADO Lakers 3-5
RHE
ADO Lakers000200030-583
Corendon Kinheim000210000-381
pitchers ADO Lakersinn.SOBBHRER
Timo van Ancum6.233733
Martijn Riphagen, W (2-1)2.1--1--
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Leon Boyd653522
Jean-Paul Gulinck, H (5)11----
Pim Walsma, BS (1), L (1-1)221231
Homerun: Kinheim: Bryan Engelhardt (2)(2-run,4e,op Van Ancum).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Efrem Silvania, 1B-Olav Steijger, 3B-René Ras.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play-Harumi Ueda.
Speeltijd-2:57 uur.L&D Amsterdam Pirates vs. DOOR Neptunus
In Amsterdam won koploper L&D Amsterdam Pirates, dat met 11-9 werd 'outhit', met 5-2 vs. DOOR Neptunus en verlengde hun winning streak naar 13 wedstrijden. Startende werper Rob Cordemans gooide 5-plus innings, schakelde zes slagmensen met drie slag uit en verhoogde zijn 'record' naar 7-0.

Aanvankelijk keken Cordemans en Pirates tegen een 1-0 achterstand aan toen Gianison Boekhoudt homerde met één uit in de eerste inning. Maar de thuisploeg kwam langszij in de tweede slagbeurt op Orlando Yntema. Kenny Berkenbosch, de beste slagman in de Hoofdklasse, opende met een honkslag en schoof op na een wilde worp. Hij scoorde even later de gelijkmaker op een 2-out single van Rashid Gerard.

Amsterdam nam de leiding in de derde inning. Michael Duursma opende met een tweehonkslag, schoof op na een grounder en scoorde op een opofferingsslag op fout gebied van Percy Isenia.

Neptunus liet lopers op het eerste en tweede honk achter in de vierde inning en een andere loper op het tweede honk in de vijfde slagbeurt. In de vijfde bereikte openingsslagman Gyenuar Lopez het tweede honk na een fout, maar daar verdraaide hij zijn knie en moest het duel verlaten. Zijn pinch-runner bleef vervolgens achter. In de zesde stond Benjamin Dille (velderskeus) op het eerste honk met één uit toen Rudy Van Heydoorn een honkslag sloeg die de Belg naar het derde honk bracht. Hierna nam Ben Grover het over van Cordemans en sloot de inning af toen Adrian Anthony in een dubbelspel sloeg.

Amsterdam strandde een loper op het derde honk in de vijfde en een ander op het tweede honk in de zesde, maar voegde toen drie runs toe in de zevende inning. Met één uit sloeg Roelie Henrique een honkslag en dat betekende het einde voor Yntema. Jorian van Acker nam het over, zag Henrique het tweede honk stelen en kreeg vervolgens een RBI-single tegen van Michael Duursma. Hij volgde met een strikeout voor Jesse Aussems, maar kreeg toen een 2-run homerun tegen van Percy Isenia, die de voorsprong opvoerde naar 5-1.

In de eerste helft van de achtste inning werd rookie Daan Hendrix de nieuwe werper voor Amsterdam, maar die kwam in de problemen. Met één uit kreeg hij honkslagen tegen van Rafaël Jozefa en Benjamin Dille, waarna hij vier wijd gooide op Rudy Van Heydoorn. Vervolgens sloeg ook Adrian Anthony een honkslag om een punt binnen te brengen en de honken vol te houden. Hendrix werd afgelost door closer Jurrian Koks, die toen ook de steun kreeg van een 'inning-ending double play'.

Koks zorgde hierna voor drie nullen op rij en verdiende zijn 'league-leading' zesde save.

L&D Amsterdam Pirates - DOOR Neptunus 5-2
RHE
DOOR Neptunus100000010-2110
L&D Amsterdam Pirates01100030X-591
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Orlando Yntema, L (4-1)6.112633
Jorian van Acker0.22-222
Diornick Sanchez12-1--
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Rob Cordemans, W (7-0)5.162711
Ben Grover, H (3)1.21-1--
Daan Hendrix0.1-1311
Jurrian Koks, SV (6)1.21----
Homeruns: Neptunus: Gianison Boekhoudt (1)(solo,1e,op Cordemans); Pirates: Percy Isenia (1)(2-run,7e,op Van Acker).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Henri van Heijningen, 1B-Peter Brink, 3B-Henk van der Linde.
Official Scorer-Brigitta Zaal.
Play-by-Play-Jeanette van Drunen.
Speeltijd-2:59 uur.Mampaey The Hakws vs. Mr. Cocker HCAW
In Dordrecht maakte Mr. Cocker HCAW een einde aan een 6-game losing streak door met 4-2 te winnen vs. Mampaey The Hawks.

De wedstrijd bleef zes innings puntloos, hoewel HCAW de meeste scoringskansen kreeg. In de tweede inning kregen Kevin Nieveld (lead-off) en Linoy Croes (met één uit) vier wijd, maar bleven achter. Na een loper op het eerste honk te hebben achtergelaten in de derde inning kreeg HCAW lopers op het tweede en derde honk in de vierde slagbeurt. Met één uit sloeg Sergino Martis een honkslag en bereikte het derde honk na een 2-out single van Jesus Latte, die hierna het tweede honk stal. Maar een grounder sloot de beurt af. In de zesde inning strandde opnieuw een loper in scoringspositie. Met één uit kreeg Kevin Nieveld vier wijd, waarna Henk van Heijningen het werpen overnam van starter Kevin Noordzij, die aanvankelijk was aangewezen als starter voor het duel van zaterdag. Nieveld schoof op na een OSS van Sergino Martis, maar bleef achter op het tweede honk.

The Hawks liet in de eerste zes innings slechts één loper in scoringspositie achter. HCAW-starter Sander Helmendach had een goed optreden en stond maar twee honkslagen toe in de zeven innings die hij gooide. In de tweede inning stond Bob de Bruijn op het eerste honk na een velderskeus en stal het tweede honk om de enige speler te worden die het tweede honk bereikte tot aan de zevende inning.

HCAW opende daarna de score in de zevende inning. Lead-off hitter Jesus Latte bereikte het honk na een fout, schoof op na een OSS van Max Clarijs en een grounder, waarna hij scoorde op een honkslag van Jasper Keijzer. De laatste stal vervolgens het tweede honk en kon doorlopen na een wilde worp. Even later scoorde hij het tweede punt op een honkslag van Tim Vermij. Jorin van Amstel volgde ook met een honkslag en dat bracht nieuwe werper Rick van Dijck naar de heuvel, die de slagbeurt afsloot met een strikeout.

In de tweede helft van de zevende inning kreeg Helmendach een lead-off single tegen van Berry van Donselaar, die ook de enige andere honkslag van The Hawks had geslagen in de vierde inning. Urving Kemp werd ingebracht als pinch-runner, schoof op na een OSS, maar strandde vervolgens.

In de achtste inning raakte Van Dijck Martis en Croes met een worp en werd opgevolgd door Tim Sloots. Die maakte een dubbelspel op een klap van Latte en kwam ongeschonden uit de inning.

In de 2e8 wist The Hawks langszij te komen op nieuwe werper Sedley Karel, die hierdoor een Blown Save op zijn naam kreeg. Met één uit gooide Karel vier wijd op Joris Naber en kreeg een honkslag tegen van Shurendell Borgschot. De twee kregen het volgdende honk na schijn en scoorden beiden op een 2-out single van Steven Wharwood om de stand in balans te brengen. Wharwood schoof op naar het tweede honk op de aangooi richting thuis, waarna Urving Kemp opzettelijk vier wijd kreeg om een gedwongen loop te creëren. Karel werd hierna opgevolgd door Bob Klaarenbeek, die de inning afsloot met een comeback-grounder van Bob de Bruijn. Klaarenbeek gooide slechts twee pitches en zou de winnende werper worden, want HCAW scoorde even later tweemaal in de eerste helft van de negende inning.

Tegenover nieuwe werper Ronald de Bont opende pinch-hitter Dylan de Mello met vier wijd en stal het tweede honk. Met twee uit werd besloten om Jorin van Amstel opzettelijk vier wijd te geven voor een gedwongen loop, maar dat pakte verkeerd uit. Een wilde worp liet de lopers opschuiven, waarna de honken vol kwamen toen Kevin Nieveld een 'gewone' vrije loop kreeg. Hierna werd Elton Koeiman, de aangekondigde starter voor aanstaande zondag, ingebracht als nieuwe werper. Maar die begon met een wilde worp, waarop De Mello het leidende punt scoorde, waarna hij een puntscorende honkslag tegen kreeg van Sergino Martis die de stand op 4-2 bracht, waarna een grounder de slagbeurt afsloot.

In de 2e9 werd Leon Elshof de nieuwe werper voor HCAW en begon met drie slag, gevolgd door een vangbal. Hij kreeg hierna een honkslag tegen van Coen Merkx, maar sloot het duel even later af met een strikeout om een save te verdienen.

Mampaey The Hawks - Mr. Cocker HCAW 2-4
RHE
Mr. Cocker HCAW000000202-471
Mampaey The Hawks000000020-251
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Sander Helmendach7712--
Sedley Karel, BS (2)0.212222
Bob Klaarenbeek, W (1-0)0.1-----
Leon Elshof, SV (2)12-1--
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Kevin Noordzij5.1243--
Henk van Heijningen1.1--32-
Rick van Dijck0.1 (*)1----
Tim Sloots1-----
Ronald de Bont, L (0-1)0.2-3-22
Elton Koeiman0.1--1--
(*) - Van Dijck gooide op twee slagmensen in de achtste inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Martijn Bosschaart, 1B-Fred van Groningen Schinkel, 3B-Jos van Eijsden.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play-Harry Wedemeijer.
Speeltijd-3:18 uur.Vaessen Pioniers vs. UVV
In Hoofddorp won Vaessen Pioniers ruim vs. UVV met 10-0, waardoor men nu met deze ploeg de vierde plaats deelt.

Pioniers kwam tot 10 honkslagen, maar vier UVV-werpers droegen ook nog eens bij met 10 vrije lopen, waaronder driemaal geraakt werper. Josh Rickards gooide het hele duel voor Pioniers, kwam tot 11 strikeouts en gooide een 7-inning 5-hitter.

Na op rij te zijn uitgegaan in de eerste inning kwam Pioniers tot een rally van drie runs in de tweede inning op starter Jurjen van Zijl. Met één uit werd Mark Duursma geraakt door een worp, waarna Mark-Jan Moorman een honkslag sloeg. De twee lopers scoorden toen Kevin Dirksen volgde met een driehonkslag. Met twee uit scoorde Dirksen op een honkslag van Zerzinho Croes.

Pioniers voegde twee runs toe in de derde inning. Phil Ortez opende met een honkslag, waarna Danny Rombley vier wijd kreeg. Nadat de twee waren opgeschoven na een wilde worp kwamen de honken vol toen ook Vince Rooi vier wijd kreeg. Mark Duursma en Mark-Jan Moorman volgden met opofferingsslagen en brachten de stand op 5-0. Kevin Dirksen kreeg even later ook vier wijd en dat leidde tot het vertrek van Van Zijl, die werd opgevolgd door Jeroen de Haas, die de inning afsloot.

In de vierde raakte De Haas Ortez en Rombley met een worp en kreeg daarna een honkslag tegen van Rooi, waardoor het 6-0 werd.

Drie runs werden toegevoegd in de zesde inning op Oscar Meuris Zerzinho Croes en Jefferson Muzo begonnen met honkslagen, waarna Phil Ortez volgde met een RBI-double en Danny Rombley voor het volgende punt tekende met een opofferingsslag. Hierna kreeg Rooi vier wijd, maar ging gedwongen uit na een grounder van Duursma. De honken kwamen vol te staan toen Meuris ook vier wijd gooide op Moorman en Dirksen, waarna hij werd afgelost door Jerremyh Angela, die de inning afsloot met een vangbal, zodat drie lopers achterbleven.

Pioniers bereikte het verschil van 10 punten in de zevende inning. Met één uit sloeg Muzo een honkslag en met twee uit kreeg Rombley vier wijd, waarna Rooi volgde met een walk-off double.

UVV kreeg slechts twee lopers op het tweede honk. In de eerste inning opende Norbert Jongerius met een honkslag en schoof op na een OSS, maar bleef achter. In de derde inning kreeg Josh Rickards een lead-off single tegen van Dennis Ribbens, maar hierna sloeg Brennan Nijhof in een dubbelspel. Jongerius volgde met zijn tweede honkslag, maar hierna schakelde Rickards negen slagmensen op rij uit, waarvan vijf met drie slag. In de 1e7 stond Ferd van Stekelenburg (velderskeus) op het eerste honk met twee uit en hij werd UVV's tweede speler die het tweede honk bereikte toen Joris van Ballegooy een honkslag sleog, maar hierna volgde Rickards met zijn elfde strikeout van de avond.

Vaessen Pioniers - UVV 10-0 (7)
RHE
UVV0000000-050
Vaessen Pioniers0321031-10100
(twee uit toen een verschil van 10 punten werd bereikt in de 7e inning)
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Jurjen van Zijl, L (3-3)2.233455
Jeroen de Haas1.1--111
Oscar Meuris1.223333
Jerremyh Angela111211
pitcher Pioniersinn.SOBBHRER
Josh Rickards, W (4-2)71115--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Niek Elshof, 1B-Rudsel Schoobaar, 3B-Roy van de Wateringen.
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play-Maaike Houtkamp.
Speeltijd-2:23 uur.

(23 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.