Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 februari 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Oranje shuts out Cuba in oefenduel
English
TAICHUNG (Taiwan) - Het Nederlands Honkbal Team speelde zondag de achtste oefenwedstrijd ter voorbereiding op de World Baseball Classic en de tweede op Taiwanese grond. In een oefeninterland tegen Cuba boekte Oranje een 5-0 shutout en kwam tot elf honkslagen.

Het Nederlands Team speelt in de komende dagen nog twee oefenwedstrijden. Dinsdag wordt gespeeld tegen Industrial All Stars en donderdag ontmoet men de University All Stars. Het Nederlands Team speelt de eerste WBC-wedstrijd op 2 maart tegen Zuid-Korea.

In 2011 won Nederland tweemaal van Cuba tijdens het Wereldkampioenschap in Panama, waaronder een 2-1 zege in de finale, waardoor de wereldtitel werd gepakt. In het volgende duel tussen de twee landen kwam Cuba tot een 4-0 winst tegen Oranje tijdens de Haarlemse Honkbal Week van vorig jaar en vandaag hield Nederland de Cubanen puntloos.

In de eerste twee innings bereikte alleen Yurendell de Caster het honk via een honkslag, maar de score werd geopend in de derde slagbeurt. Met één uit sloeg Michael Duursma toen een honkslag, schoof op na een grounder van Randolph Oduber en scoorde toen Hainley Statia volgde met een honkslag.


...Wladimir Balentien...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
De voorsprong werd verhoogd naar 3-0 in de vierde inning. Eerst opende Wladimir Balentien met een homerun. Met één uit sloeg Kalian Sams een tweehonkslag en dat betekende het einde voor de Cubaanse starter Ismel Jimenez. Zijn opvolger Freddy Alvarez werd begroet met een honkslag, waardoor Sams scoorde, maar daarna sloeg Dashenko Ricardo in een dubbelspel om de inning af te sluiten.

In de zevende inning werden twee onverdiende punten toegevoegd op Alvarez. Curt Smith opende met een infield-hit naar kort en schoof op toen daar een foute aangooi op volgde. Hierna gebeurde hetzelfde met Bas Nooij, die net in het duel was gekomen, want ook hij bereikte het honk via een infield-hit gevolgd door een foute aangooi, dit keer door de derde honkman. Smith wist in deze situatie te scoren en bracht de stand op 4-0. Hierna werd Nooij uitgeschakeld op het derde honk na een klap van Michael Duursma. De laatste schoof even later op na een grounder van Randolph Oduber en scoorde toen Hainley Statia volgde met zijn derde honkslag van de wedstrijd. De inning kwam ten einde toen Statia uitging bij een steelpoging.

In de achtste inning schakelde de nieuwe Cubaanse werper Danny Betancourt de eerste twee slagmensen die hij tegenover zich kreeg uit, waarna hij werd afgelost door Vladimir Garcia die het moest opnemen tegen Andruw Jones. De voormalige Major Leaguer had in zijn voorgaande drie slagbeurten drie slag gekregen, maar kreeg dit keer vier wijd en bereikte het derde honk toen Kalian Sams volgde met een honkslag. Maar hierna sloot een gedwongen nul de beurt af.

Cuba kwam tot acht honkslagen op vier Nederlandse werpers. Starter Diegomar Markwell kreeg een lead-off single tegen van Guillermo Heredia, maar begon hierna zelf een dubbelspel na een 'comeback grounder' van volgende slagman Raul Gonzalez. In de tweede kreeg de linkshander een 2-out double tegen van Yasmani Tomás, maar daarna viel de derde nul. Markwell zorgde hierna voor drie nullen op rij in de derde en vierde inning en kreeg slechts vier slagmensen tegenover zich in de vijfde.

In de zesde inning nam Kevin Heijstek het werpen over en stond tegenover slechts zes slagmensen. In de zevende kreeg hij een 1-out single tegen, maar vervolgens draaide de verdediging een 'inning-ending double play'. Jonathan Balentina gooide hierna de achtste inning en kreeg een lead-off single tegen van Tomás, maar schakelde die hierna uit via een pick-off. Met twee uit zorgde een fout voor een volgende Cubaanse loper, maar die ging even later gedwongen uit.

Leon Boyd gooide de negende inning. Met twee uit kreeg hij honkslagen tegen van Yulieski Gourriel en Frederich Cepeda, maar beiden bleven achter.

Pitching Stats
pitcherINNSOBBH
Diegomar Markwell, W53-4
Kevin Heijstek2001
Jonathan Balentina1001
Leon Boyd1102

De volgende spelers kwamen in actie:
Randolph Oduber (LF, 0-uit-4), Hainley Statia (2B, 3-uit-4), Dwayne Kemp (2B, niet aan slag geweest), Yurendell de Caster (3B, 1-uit-4), Wladimir Balentien (RF, 1-uit-2), Quintin de Cuba (RF, 0-uit-2), Andruw Jones (DH, 0-uit-3), Kalian Sams (CF, 2-uit-4), Curt Smith (1B, 2-uit-4), Dashenko Ricardo (C, 0-uit-2), Bas Nooij (C, 1-uit-1), Michael Duursma (SS, (1-uit-3).

(24 februari)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.