Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 april 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Ruime overwinningen voor Kinheim & UVV
English
ROTTERDAM / HAARLEM / AMSTERDAM / DEN HAAG - Donderdagavond had DOOR Neptunus de handen vol aan het puntloze Mr. Cocker HCAW. De Bussumse ploeg draaide een 3-0 achterstand om in een 4-3 voorsprong, maar zag Neptunus langszij komen en uiteindelijk met 5-4 winnen in de laatste slagbeurt.

Corendon Kinheim en UVV boekten ruime overwinningen. Kinheim kwam tot een rally van 13 punten in één inning op weg naar een 19-0 shutout vs. Mampaey The Hawks, terwijl UVV met 13-2 won bij ADO Lakers.

L&D Amsterdam Pirates stond kort met 1-0 achter, maar won met 3-1 tegen Vaessen Pioniers om alleen bezit te nemen van de vierde plaats.DOOR Neptunus vs. Mr. Cocker HCAW
In Rotterdam stond Neptunus met 3-0 voor tegen HCAW, dat tot een rally van vier punten kwam in de zevende inning. Maar Neptunus kwam langszij en won uiteindelijk met 5-4.

In de eerste zes wedstrijden bleef HCAW zonder winst, maar vanavond had de Bussumse ploeg de grootste kans tot nu toe om de eerste zege van het seizoen te boeken.

Aanvankelijk leek Neptunus vanavond probleemloos op de winst af te stevenen. Gianison Boekhoudt begon met vier wijd, schoof op naar het derde honk via een one-out single van Raily Legito en scoorde na een opofferingsslag van Dwayne Kemp. Maar HCAW-starter Sander Helmendach herstelde, zorgde voor drie nullen in de tweede beurt en voorkwam dat Neptunus een ruimere voorsprong nam.

In de tweede inning kreeg de rechtshander het tweede punt tegen. Shaldimar Daantji begon met een infield-hit, schoof op na een mislukte pick-off en een wiled worp en scoorde na een opofferingsslag van Benjamin Dille. Helmendach gaf ook nog een vrije loop aan Gianison Boekhoudt en Raily Legito, maar die bleven achter op de honken.

In de derde inning liet Neptunus opnieuw een loper achter, maar voegde een punt toe in de vijfde slagbeurt. Met één uit sloeg Benjamin Dille een honkslag en scoorde na een tweehonkslag van Raily Legito, die even later voor de derde keer achterbleef. In deze inning nam Gijs van Els de pitching over van Helmendach en zorgde voor drie nullen op rij in de zesde inning.

Neptunus-starter Diegomar Markwell kwam aanvankelijk nauwelijks in de problemen. HCAW bereikte slechts viermaal de honken in de eerste zes inning, maar slechts één loper wist het derde honk te bereiken. Dat was lead-off hitter Dylan de Mello, die vier wijd kreeg in de eerste inning, het tweede honk kreeg na schijn en opschoof na een wilde worp. Hij kon vervolgens niet scoren op een infield-hit van Juriën Overman, waarna beide lopers achterbleven. Markwell schakelde acht slagmensen op rij uit en twee fouten zorgden voor lopers in de vierde en zesde inning, maar ook die bleven achter.

HCAW draaide het duel daarna in de zevende inning om via een 4-run rally. De honken kwamen vol toen Linoy Croes en Jesus Latte een honkslag sloegen en Sergino Martis het honk bereikte toen er geen nul volgde op zijn opofferingsstootslag. Pinch-hitter Arjan Elshof sloeg de bal vervolgens terug naar Markwell, maar die maakte een fout, waardoor Croes kon scoren en de honken vol bleven. Jasper Keijzer bracht de stand hierna met een honkslag op 3-2. Met de honken nog altijd vol was een 1-2-3 dubbelspel op een 'comeback-grounder' van Dylan de Mello misschien wel de belangrijkste actie van de avond voor Neptunus. Jorin van Amstel volgde met een 2-run triple die HCAW een 4-3 voorsprong bezorgde, maar het dubbelspel voorkwam een extra punt. Na de driehonkslag werd Markwell opgevolgd door rookie Diornick Sanchez, die Juriën Overman met drie slag uitschakelde op een andere cruciaal moment voor de thuisploeg. Sanchez zorgde daarna voor drie nullen op rij in de achtste.

In de 2e7, nu met een 4-3 achterstand, werd Neptunus op rij uitgeschakeld door nieuwe werper Sedley Karel, maar kwam langszij in de achtste inning. Raily Legito kreeg toen vier wijd en bereikte voor de vierde keer het honk, waarna hij het derde honk bereikte na een one-out single van Rafaël Jozefa. Even later scoorde de veteraan de gelijkmaker na een honkslag van Rudy Van Heydoorn. Karel werd afgelost door Leon Elshof, die de volgende twee slagmensen uitschakelde, zodat Neptunus twee lopers achterliet.

Omdat de 22:30 uur curfew-regel naderde werd het duidelijk dat de negende inning de laatste complete slagbeurt zou zijn in dit duel. HCAW kwam dicht bij het hernemen van de leiding in de negende beurt op nieuwe werper Jorian van Acker. Sergino Martis begon met een honkslag en Arjan Elshof kreeg vier wijd. Een OSS van Jasper Keijzer mislukte daarna, want Martis ging gedwongen uit. De twee lopers schoven even later wel op na een wilde worp, maar bleven achter op het tweede en derde honk, want een line drive van Dylan de Mello werd gevangen en Jorin van Amstel kreeg drie slag.

In de 2e9 voorkwam Neptunus een gelijke eindstand. Shaldimar Daantji opende met een honkslag en schoof op na een OSS van Gianison Boekhoudt. Met het eerste honk open werd besloten te gooien op Benjamin Dille, die een honkslag sloeg in het rechtsveld. Daar volgde ook nog een fout, waardoor Daantji het winnende punt kon scoren.

DOOR Neptunus - Mr. Cocker HCAW 5-4
RHE
Mr. Cocker HCAW000000400-462
DOOR Neptunus101010011-583
(één uit toen het winnende punt werd gescoord in de negende inning)
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Sander Helmendach4.224433
Gijs van Els1.1-----
Sedley Karel, BS (1)1.111211
Leon Elshof, L (0-1)1--21-
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell6.261541
Diornick Sanchez1.11----
Jorian van Acker, W (3-0)1111--
Umpires: HP-Olav Steijger, 1B-Jan-Willem van der Paauw, 3B-René Ras.
Box Score
Stand
Programma
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play-Marco Stoovelaar.
Speeltijd-3:05 uur.Corendon Kinheim vs. Mampaey The Hawks
In Haarlem kwam Kinheim tot een 10-9 shutout tegen The Hawks, dankzij een grote 13-run rally in de vierde inning.

Kinheim stond na drie innings slechts met 3-0 voor, maar bracht het duel vervolgens buiten bereik van The Hawks met één van de meest productieve slagbeurten in de historie door dertien punten te scoren op negen honkslagen.

In de eerste inning opende Kinheim de score toen René Cremer begon met een driehonkslag en scoorde op een foute aangooi met twee uit op een grounder van Jeffrey Arends. Twee runs werden toegevoegd in de derde inning. Remco Draijer begon met een honkslag en scoorde op de tweede triple van Cremer, die vervolgens scoorde toen Dirk van 't Klooster volgde met een honkslag.

Een grote 13-run rally volgde in de vierde inning. In deze beurt kwamen 18 spelers aan slag die negen honkslagen produceerden op drie werpers. Nadat openingsslagman Quintin de Cuba was uitgeschakeld bereikten de volgende (!) slagmensen veilig het honk, goed voor een record. Acht van de negen spelers in de slagvolgorde sloegen een honkslag, terwijl alle negen minimaal één keer scoorden, vier scoorden tweemaal. René Cremer, die in zijn eerste twee slagbeurten al een driehonkslag had geslagen, kreeg in deze beurt vier wijd, sloeg een tweehonkslag en had vier binnengeslagen punten om zijn totaal in dit duel op vijf te brengen.

Nadat De Cuba was uitgeschakeld kwamen de honken vol via Mervin Gario (geraakt werper), Roy Seltenrijch (honklsag) en Remco Draijer (vier wijd). Een vrije loop voor Cremer en een 2-run double van Dirk van 't Klooster zorgden daarna voor drie runs en en brachten Henk van Heijningen in als nieuwe werper. De honken kwamen opnieuw vol te staan toen Ramiro Balentina een honkslag sloeg. Honkslagen van Bryan Engelhardt (2-run) en Jeffrey Arends (one-run) zorgden even later voor nieuwe punten en Quintin de Cuba volgde met een 3-run homerun. De honken kwamen wederom vol te staan toen Gario een honkslag sloeg, Seltenrijch na een fout het honk bereikte en Draijer vier wijd kreeg. Cremer volgde met een 'baseclearing double' die de stand opvoerde naar 15-0. Rick van Dijk werd hierna de nieuwe werper en werd begroet met een RBI-single van Van 't Klooster. Een 'force play-grounder' volgde en een fout leidde nog tot een nieuwe loper, maar hierna kwam de inning eindelijk toch ten einde via een vangbal.

Het scoren was nog niet afgelopen, want een volgend punt werd toegevoegd in de vijfde inning na een opofferingsslag van Roy Seltenrijch. De laatste twee punten werden gescoord in de zesde inning na een 2-run homerun van Jeffrey Arends, zijn eerste in een Kinheim-uniform.

The Hawks sloeg slechts twee honkslagen, één op starter David Bergman, die zijn eerste duel van het seizoen won, en één op Arshwin Asjes, die de zevende inning gooide.

Corendon Kinheim - Mampaey The Hawks 19-0
RHE
Mampaey The Hawks0000000-023
Corendon Kinheim102(13)12X-19160
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Kevin van Veen, L (1-2)3.143687
Henk van Heijningen- (*)-1687
Rick van Dijck2.112333
Tim Sloots0.1--1--
(*) - Van Heijningen gooide op acht slagmensen in de vierdeinning
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
David Bergman, W (1-1)58-1--
Jean-Paul Gulinck12----
Arshwin Asjes11-1--
Homeruns: Kinheim: Quintin de Cuba (2)(3-run,4e,op Van Heijningen), Arends (1)(2-run,6e,op Van Dijck).
Umpires: HP-Fred van Groningen Schinkel, 1B-Fred Groenewegen, 3B-Rob Has.
Box Score
Stand
Programma
Official Scorer-Fred Haak.
Play-by-Play-Fred van der Kade.
Speeltijd-2:14 uur.L&D Amsterdam Pirates vs. Vaessen Pioniers
In Amsterdam stond de thuisploeg kort met 1-0 achter na één inning, maar kwam langszij in de tweede slagbeurt en won met 3-1.

Zerzinho Croes en Mark Duursma begonnen de eerste inning met honkslagen op Rob Cordemans. De eerste scoorde even later na een opofferingsslag van Vince Rooi, die vorig seizoen uitkwam voor de Amsterdammers. Het zou dit duel het enige punt voor Pioniers blijven. Nadat Croes had gescoorde kwam de inning ten einde na een grounder van Phil Ortez, maar terwijl hij op deze klap opschoof liep Duursma een hamstring-blessure op en werd uit voorzorg vervangen.

Amsterdam kwam langszij in de tweede inning. Kenny Berkenbosch begon met een honkslag, waarna Bas Nooij vier wijd kreeg. De twee lopers schoven op na een opofferingsstootslag van Kevin Weijgertse, waarna Berkenbosch scoorde op een grounder van Rashid Gerard.

Pirates nam een 3-1 voorsprong door tweemaal te scoren in de vierde slagbeurt op Mika de Lincel. Berkenbosch en Nooij begonnen de inning met honkslagen en schoven op via een 'double-steal'. Een groundout van Weijgertse en honkslag van Gerard maakten er daarna 3-1 van.

Pirates kreeg nog meer scoringskansen in het restant van de wedstrijd, maar liet twee lopers achter in de vijfde inning en vervolgens de honken vol in de zevende. In de vijfde inning sloeg Percy Isenia een honkslag, maar ging gedwongen uit na een grounder van Bas de Jong. Vervolgens kreeg Kenny Berkenbosch vier wijd. Maar nadat de twee waren opgeschoven na een wilde worp kwam de inning ten einde toen Bas Nooij drie slag kreeg. In de zevende inning bereikte Michael Duursma het honk na een fout, waarna Jesse Aussems in een dubbelspel sloeg. Isenia kreeg even later vier wijd en De Jong sloeg een honkslag, wat leidde tot een werperswissel. Nieuwe werper Shane Gnade begon met vier wijd voor Berkenbosch, maar dit keer strandden drie lopers toen Nooij een vangbal sloeg.

Pioniers kreeg nog een scoringskans in de negende inning op closer Jurrian Koks. Met één uit kreeg Rooi vier wijd en sloeg Phil Ortez een honkslag, maar toen maakten een groundout en strikeout een einde aan de wedstrijd.

Amsterdam's korte stop Michael Duursma sloeg 1-uit-5 in de eerste wedstrijd tegen zijn voormalige ploeg waar hij vele seizoenen speelde.

L&D Amsterdam Pirates - Vaessen Pioniers 3-1
RHE
Vaessen Pioniers100000000-151
L&D Amsterdam Pirates01020000X-381
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Mika de Lincel, L (1-1)553633
Joran Klarenbeek1.2-11--
Shane Gnade0.1-1---
Swen Huijer1--1--
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Rob Cordemans, W (3-0)771411
Daan Hendrix, H (2)1-----
Jurrian Koks, SV (2)1111--
Umpires: HP-Roy van de Wateringen, 1B-Johan Brandsma, 3B-Rudsel Schoobaar.
Box Score
Stand
Programma
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play-Feiko Drost.
Speeltijd-2:32 uur.ADO Lakers vs. UVV
In Den Haag kwam UVV tot 13 honkslagen en nam een vroege 4-0 voorsprong in de eerste twee slagbeurten op weg naar een 13-2 winst bij ADO Lakers, dat zesmaal in de fout ging en nu vijf wedstrijden op rij heeft verloren.

UVV opende de score in de eerste inning via een honkslag van Ricky Daal, waarna drie runs werden toegevoegd in de tweede inning op slechts één honkslag. Met één uit kreeg Rossini Frolijk vier wijd en kwam er een foute aangooi op een opofferingsstootslag van Andy Raaff, waardoor er lopers op het tweede en derde honk kwamen. Een honkslag van Norbert Jongerius zorgde vervolgens voor een punt. In een 'double steal'-situatie scoorde Raaff, maar omdat hierna een foute aangooi volgde bereikte Jongerius het derde honk. Die scoorde even later het derde punt in deze inning na een wilde worp.

In de derde inning pakte ADO Lakers twee runs terug op Jurjen van Zijl. Quensley Bazoer begon met vier wijd, stal het tweede honk en schoof op na een grounder, waarna hij scoorde op een klap van Gino Hersilia. Wamaer Bordewijk sloeg hierna een honkslag en kon scoren toen er een outfield-fout volgde op een honkslag van Ludwin Obispo. In het restant van het duel sloeg ADO Lakers nog maar twee honkslagen.

UVV nam meer afstand vanaf de vierde inning. Twee runs werden gescoord in de vierde inning na een 'force play-grounder' van Dennis De Quint en een honkslag van Giovanni Samboe. Een opfferingsslag van Norbert Jongerius verhoogde de stand vervolgens naar 7-2 in de vijfde inning.

Een 6-run rally met twee uit volgde in de zesde slagbeurt. De honken kwamen vol toen Giovanni Samboe en pinch-hitter Thomas Smits vier wijd kregen en Brennan Nijhof werd geraakt door een worp. Een tweehonkslag van Rossini Frolijk bracht hierna twee lopers binnen en leidde tot een werperswissel. Nieuwe werper Sylvester Martina werd begroet met een RBI-single van Andy Raaff, gevolgd door een 2-run triple van Norbert Jongerius en een RBI-single van Ferd van Stekelenburg, die de stand opvoerden naar 13-2.

ADO Lakers - UVV 2-13 (7)
RHE
UVV1302160-13131
ADO Lakers0020000-266
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Jurjen van Zijl, W (3-0)512521
Oscar Meuris1211--
Hylke van Viersen1-----
pitchers ADO Lakersinn.SOBBHRER
Laurens Oele, L (0-2)425662
Ricky Voorn1.2-2355
Sylvester Martina0.1--422
Rick van der Post1-----
Umpires: HP-Henri van Heijningen, 1B-Peter Brink, 3B-Edwin Louisa.
Box Score
Stand
Programma
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play-Harry Wedemeijer.
Speeltijd-2:15 uur.

(25 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.