Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 mei 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Amsterdam's winning streak ten einde; Pioniers pakt 4e plaats
English
AMSTERDAM / HAARLEM / HOOFDDORP / DORDRECHT - DOOR Neptunus kwam zaterdag tot een 3-0 shutout bij L&D Amsterdam Pirates en dat betekende het einde van de 13-game winning streak van de koploper en tevens de eerste thuisnederlaag van het seizoen.

Regerend landskampioen Corendon Kinheim herstelde van de onverwachte nederlaag van afgelopen donderdag vs. ADO Lakers en won vandaag met 12-0.

Vaessen Pioniers boekte de tweede shutout op rij door met 7-0 te winnen vs. UVV, waardoor de Utrechtse ploeg werd gepasseerd en bezit werd genomen van de vierde plaats.

Mr. Cocker HCAW klom ook een plek op de ranglijst na 8-5 winst bij Mampaey The Hawks.L&D Amsterdam Pirates vs. DOOR Neptunus
In Amsterdam leed L&D Amsterdam Pirates de eerste thuisnederlaag van het seizoen, want DOOR Neptunus won met 3-0 en maakte daarmee een einde aan de 13-game winning streak van de koploper. Amsterdam kwam tot slechts drie honkslagen en dat is het laagste aantal in een 9-inning wedstrijd sinds er drie hits werden geslagen op 7 april 2011 in een 2-0 nederlaag tegen Neptunus. Destijds stond Neptunus-starter Diegomar Markwell twee hits toe in zeven innings. Vandaag legde Markwell de Amsterdamse aanval opnieuw het zwijgen op en stond twee hits toe in acht innings.

Zeven innings lang was het vandaag een pitching-duel tussen Markwell en Kevin Heijstek, die tot vorig seizoen teamgenoten waren bij Neptunus. Heijstek stond vijf hits toe in zeven innings.

In de eerste zeven innings bereikte Neptunus zesmaal het honk, waarvan vier keer het tweede honk. Pirates bereikte maar vier keer het honk, waarvan er slechts één het derde honk bereikte.

Voor Neptunus bereikte Dwayne Kemp het honk na een fout in de tweede inning, waarna Rafaël Jozefa een honkslag sloeg. Maar hierna werd Kemp uitgeschakeld in een dubbelspel, nadat Rudy Van Heydoorn werd uitgevangen en de inning eindigde met een strikeout voor Adrian Anthony. In de derde inning sloeg Gianison Boekhoudt een tweehonkslag met twee uit en bleef achter. En in de zevende sloeg Van Heydoorn een tweehonkslag met twee uit, waarna Anthony vier wijd kreeg, maar dit keer sloot een vangbal de slagbeurt af.

Voor Pirates kreeg Kenny Berkenbosch vier wijd met één uit in de tweede inning. Hij schoof vervolgens op na een doorgeschoten bal en bereikte het derde honk na een grounder van Wesley Connor, maar strandde op het derde honk. Berkenbosch was de enige Amsterdamse loper die vandaag voorbij het eerste honk kwam.

In de 2e7 sloeg Bas de Jong een honkslag met één uit, maar werd het slachtoffer van een pick-off van Markwell. In de achtste bereikte openingsslagman Connor het honk na een fout, gevolgd door twee nullen, waarna de inning eindigde toen Markwell ook Connor met een pick-off uitschakelde.

Kort ervoor had Neptunus de score geopend in de eerste helft van de achtste inning. Shaldimar Daantji begon met een tweehonkslag en dat leidde tot het vertrek van Heijstek, die werd opgevolgd door Ben Grover. Die begon met een strikeout, waarna Benjamin Dille Daantji naar het derde honk bracht met een grounder. Vervolgens maakte korte stop Michael Duursma een fout op een klap van Raily Legito, resulterend in het eerste punt.

Neptunus voegde twee runs toe in de negende, eveneens met twee uit. Met één uit sloeg Rudy Van Heydoorn een honkslag en kwamen de honken vol te staan toen Adrian Anthony en Mourik Huijser vier wijd kregen. Een vangbal volgde, waarna Kyle Ward de pitching overnam. Maar de linkshander gaf vrije lopen weg aan Gianison Boekhoudt en Benjamin Dille, waardoor tweemaal werd gescoord, voordat een gedwongen nul de beurt afsloot.

In de 2e9 gooide closer Berry van Driel voor Neptunus. Die kreeg een lead-off single tegen van Roelie Henrique, maar hierna sloeg Michael Duursma met een line drive in een dubbelspel. Van Driel volgde met drie slag voor Björn Hato om het duel af te sluiten en de winst veilig te stellen.

L&D Amsterdam Pirates - DOOR Neptunus 0-3
RHE
DOOR Neptunus000000012-361
L&D Amsterdam Pirates000000000-032
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Diegomar Markwell, W (4-2)8522--
Berry van Driel, SV (6)11-1--
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek, L (2-3)7 (*)6151-
Ben Grover1.212122
Kyle Ward0.1-2---
(*) - Heijstek gooide op één slagman in de achtste inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Fred Groenewegen, 1B-Fred van Groningen Schinkel, 3B-Martijn Bosschaart.
Official Scorer-Marijke van den Berge.
Play-by-Play-Rienette Hamers.
Commissioner-Willem Broertjes.
Speeltijd-2:37 uur.Corendon Kinheim vs. ADO Lakers
In Haarlem kwam Corendon Kinheim tot 11 honkslagen op twee werpers om met 12-0 te winnen vs. ADO Lakers. Donderdagavond verloor Kinheim de series-opener met 5-3, die het einde betekende van ADO's 16-game losing streak. Vandaag nam Kinheim controle over de wedstrijd met een 4-run rally in de vierde en een 5-run rally in de vijfde slagbeurt.

De Haarlemmers openden de score in de eerste inning toen lead-off hitter René Cremer werd geraakt door een worp, het tweede en het derde honk stal en vervolgens scoorde op een 2-out single van Rachid Engelhardt. Na een loper op het derde honk te hebben achtergelaten in de tweede inning voegde Kinheim een punt toe in de derde slagbeurt. Dit keer opende Cremer met een tweehonkslag en scoorde toen er een fout werd gemaakt op een grounder van Dirk van 't Klooster. Cremer bereikte vandaag vijfmaal het honk en scoorde vier punten.

De stand werd opgevoerd naar 6-0 in de vierde inning. Met één uit kregen Mervin Gario en Roy Seltenrijch vier wijd, waarna Remco Draijer (one-run) en René Cremer (2-run) volgden met back-to-back RBI-doubles. Nadat Cremer het derde honk had gestolen scoorde hij na een honkslag van Van 't Klooster.

In de vijfde inning opende Quintin de Cuba met een homerun. Hierna kreeg Gario vier wijd en scoorde op een one-out triple van Draijer, resulterend in een werperswissel. Korte stop Rodney Michel nam de pitching over van starter Ricky Voorn en raakte Cremer met een worp, waarna hij vier wijd gooide op Van 't Klooster. Een fout op een 'force play-grounder' van Ramiro Balentina zorgde vervolgens voor twee runs, waarna een succesvolle 'force play-grounder' van Engelhardt er 11-0 van maakte.

Het laatste punt werd gescoord in de zesde toen De Cuba opende met een honklsag en scoorde na een wilde worp.

ADO Lakers werd in de eerste vijf innings op slechts twee hits gehouden door David Bergman, die de 99e overwinning in zijn Hoofdklasse-loopbaan boekte. Hij werd gesteund met een dubbelspel in de tweede inning en schakelde 10 van de laatste 11 slagmensen die hij tegenover zich kreeg uit. Steven van Groniningen en Dion Steijl gooiden daarna elk één inning. Van Groningen zorgde voor drie nullen, waarvan twee met drie slag. Steijl kreeg twee hits tegen met één uit, maar daarna maakte een dubbelspel een einde aan de wedstrijd.

Corendon Kinheim - ADO Lakers 12-0 (6½)
RHE
ADO Lakers0000000-043
Corendon Kinheim101451X-12110
pitchers ADO Lakersinn.SOBBHRER
Ricky Voorn, L (0-5)4.115898
Rodney Michel1.211331
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
David Bergman, W (5-1)53-2--
Steven van Groningen12----
Dion Steijl1--2--
Homerun: Kinheim: Quintin de Cuba (3)(solo,5e,op Voorn).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Edwin Louisa, 1B-Coen van Lierop, 3B-Winfried Berkvens.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play-Feiko Drost.
Speeltijd-2:02 uur.Vaessen Pioniers vs. UVV
In Hoofddorp kwam Vaessen Pioniers tot een 7-0 shutout tegen UVV 7-0 in een snel duel van twee uur en 15 minuten. Kevin Miner gooide het hele duel voor Pioniers en gooide de eerste 9-inning shutout in zijn loopbaan, die in 2006 begon als werper van Amsterdam Pirates. De rechtshander gooide nog drie 'complete game-shutouts', maar die duurden allen zeven innings.

Vandaag stond Miner tegenover een oud-teamgenoot, want Dennis Burgersdijk startte voor UVV. Miner en Burgersdijk speelden in 2011 samen in het team van Mr. Cocker HCAW.

UVV en Pioniers kregen beide verschillende honklopers in de eerste vier innings, maar kwamen niet tot scoren. Voor UVV sloeg Dennis De Quint in de eerste inning een honkslag met één uit en schoof op na een opofferingsstootslag van Stijn van der Meer, maar overliep het honk en werd alsnog uitgeschakeld. In de tweede inning sloeg Ferd van Stekelenburg een honkslag met één uit, waarna Ricky Daal werd geraakt door een worp, maar een dubbelspel volgde. In de vierde inning sloeg Van der Meer een honkslag met één uit en strandde uiteindelijk op het derde honk.

Voor Pioniers sloeg Phil Ortez een honkslag met één uit in de eerste inning en stal het tweede honk, maar bleef daar achter. In de tweede slagbeurt sloeg Mark-Jan Moorman een tweehonkslag met één uit en kreeg Rudy Dirksen vier wijd, maar ook zij strandden.

Nadat acht slagmensen op rij waren uitgeschakeld sinds de tweede inning opende Pioniers de score met twee runs in de vijfde inning. Dirksen begon met een honkslag, schoof op na een wilde worp en een honkslag van Michael Pluijmers, waarna hij scoorde toen ook Zerzinho Croes een honkslag sloeg. Pluijmers ging scoren op een 'force play-grounder' van Jefferson Muzo, die zelf even later op de plaat werd uitgeschakeld bij een poging te scoren op een honkslag van Ortez.

Het derde punt werd toegevoegd in de zesde inning toen Mark Duursma met één uit een tweehonkslag sloeg en scoorde na een wilde worp. Maar Pioniers liet ook drie lopers achter, zoals het dit seizoen al vaker heeft gedaan.

In de zevende inning werd de stand opgevoerd naar 7-0, dankzij een 4-run rally op nieuwe werper Jerremyh Angela. De linkshander gooide vier wijd op Ortez, raakte Danny Rombley met een worp en zag de honken vol komen toen hij een honkslag tegen kreeg van Vince Rooi, die vorig seizoen een teamgenoot van hem was bij L&D Amsterdam Pirates. Een tweehonkslag van Mark Duursma volgde en bracht twee punten binnen. Een grounder van Mark-Jan Moorman en een honkslag van Kevin Dirksen zorgden hierna voor de volgende twee runs en maakten er 7-0 van.

Na met één uit de honkslag van Van der Meer te hebben geïncasseerd in de vierde inning schakelde Kevin Miner volgende negen spelers op rij uit en 11 van de volgende 12. In de achtste inning kreeg hij een lead-off single tegen van Giovanni Samboe, maar de Pioniers-verdediging volgde met een dubbelspel. Hierna sloeg Daan Cornelissen een honkslag, maar die werd uitgeschakeld toen hij er een tweehonkslag van probeerde te maken.

Vaessen Pioniers - UVV 7-0
RHE
UVV000000000-072
Vaessen Pioniers00002140X-7121
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Dennis Burgersdijk, L (1-2)611833
Jerremyh Angela1-1444
Hylke van Viersen1-----
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Kevin Miner, L (4-3)95-7--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-René Ras, 1B-Efrem Silvania, 3B-Olav Steijger.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play-Linda Steijger.
Commissioner-Gerben Hardeveld.
Speeltijd-2:15 uur.Mampaey The Hawks vs. Mr. Cocker HCAW
In Dordrecht won Mr. Cocker HCAW met 8-5 vs. Mampaey The Hawks om naar de zesde plaats te klimmen. HCAW kwam vandaag tot 16 honkslagen en dat is het hoogste aantal voor de ploeg in een winnende wedstrijd sinds er 17 werden geslagen op 29 juni 2010 in een 13-8 winst tegen ADO. Vorig seizoen had HCAW ook een 17-hit wedstrijd op 30 juni, maar dat gebeurde in een 12-7 verlies tegen UVV.

Aanvankelijk keek HCAW in de eerste inning tegen een 1-0 achterstand aan. HCAW's Venezolaans/Spaanse starter Iván Granados schakelde drie slagmensen uit in de eerste inning, maar moest ook een punt toestaan. De linkshander kreeg een lead-off single tegen van Shurendell Borgschot, maar volgde met tweemaal drie slag. Hierna bereikte Borgschot het derde honk na een wilde worp en scoorde op een honkslag van Berry van Donselaar.

HCAW reageerde met drie runs in de tweede inning. Kevin Nieveld begon met vier wijd en ging de gelijkmaker scoren op een 2-out single van Jim Froberg. De laatste stal daarna het tweede honk en scoorde op een honkslag van Juriën Overman, die vervolgens de thuisplaat passeerde na een tweehonkslag van Barry Mastenbroek.

Het volgende punt werd toegevoegd in de derde inning. Met één uit sloeg Jorin van Amstel een honkslag en bereikte het derde honk toen er een fout volgde op een klap van Nieveld. De honken kwamen vol toen Sergino Martis werd geraakt door een worp en een vrije loop voor Linoy Croes resulteerde hierna in een punt en een nieuwe werper. Een 3-2-3 dubbelspel sloot de slagbeurt af, maar HCAW had de stand wel opgevoerd naar 4-1.

HCAW nam meer afstand vanaf de vijfde inning met het scoren van vier runs in drie innings. Een honkslag van Juriën Overman leverde een punt op in de vijfde, waarna een honkslag met volle honken van Sergino Martis plus een wilde worp zorgde voor twee runs in de volle slagbeurt. Een 2-out double van Tim Vermij maakte er in de 1e7 8-1 van.

Na de honken vol te hebben achtergelaten in de derde inning kreeg The Hawks de lead-off hitter op het honk in de vierde, maar daarna schakelde Granados 10 slagmensen op rij uit. Met één uit in de zevende inning kreeg de linkshander honkslagen tegen van Thomas Soederhuijsen en Joris Naber, waarna de honken vol kwamen te staan toen Berend Ruben met twee uit ook een honkslag sloeg. Hierna zorgde een honkslag van Steven Wharwood voor twee runs voor de thuisploeg, die de honken weer vol kreeg via vier wijd voor Berry van Donselaar. Maar The Hawks liet de drie lopers even later achter.

In de 2e9 verkleinde The Hawks de achterstand naar 8-5. Shurendell Borgschot begon met een tweehonkslag en scoorde toen een fout in het outfield volgde op een honkslag van Berend Ruben, waardoor het 8-4 werd. Bob Klaarenbeek werd ingebracht als reliever en stelde Ruben in de gelegenheid te scoren na een wilde worp, maar drie vangballen maakten een einde aan de wedstrijd.

Mampaey The Hawks - Mr. Cocker HCAW 5-8
RHE
Mr. Cocker HCAW031012100-8161
Mampaey The Hawks100000202-5122
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Iván Granados, W (2-4)792933
Jasper de Heus1 (*)--222
Bob Klaarenbeek1--1--
(*) - De Heus gooide op twee slagmensen in de negende inning
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Kevin van Veen, L (1-5)2.132543
Rick van Dijck422744
Henk van Heijningen1.1--3--
Ronald de Bont1.1--1--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Johan Brandsma, 1B-Mario Blaauw, 3B-Rudsel Schoobaar.
Official Scorer-Francis Speters.
Play-by-Play-Fred van der Kade.
Speeltijd-3:15 uur.

(25 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.