Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 mei 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Kinheim, Neptunus, Pirates delen eerste plaats
English
ROTTERDAM / DEN HAAG / VLEUTEN / BUSSUM - Koploper L&D Amsterdam Pirates verloor met 8-3 van DOOR Neptunus, terwijl Corendon Kinheim tot een 18-0 shutout kwam tegen ADO Lakers, waardoor deze drie ploegen nu samen de eerste plaats delen in de Hoofdklasse.

Verder namen Vaessen Pioniers en Mr. Cocker HCAW zondag wat meer afstand van hun 'rivalen' en dat zijn momenteel respectievelijk UVV en Mampaey the Hawks. Pioniers won met 1-0 vs. UVV, terwijl HCAW The Hawks met 5-3 versloeg.DOOR Neptunus vs. L&D Amsterdam Pirates
In Rotterdam diende DOOR Neptunus koploper L&D Amsterdam Pirates de tweede nederlaag in twee dagen om bezit te nemen van een gedeelde eerste plaats. De twee ploegen kregen gezelschap van regerend landskampioenCorendon Kinheim, dat vandaag ook won.

Neptunus besliste het duel al vroeg, dankzij een 5-run rally in de tweede inning. Amsterdam verkleinde de achterstand naar 6-3 in de vijfde inning, maar dat was de enige slagbeurt waarin Neptunus wat in de problemen kwam. Even later verhoogde Neptunus de voorsprong.

Amsterdam kwam tot slechts zes honkslagen op vier werpers. Vier van deze hits kwamen in de vijfde inning, waarin Amsterdam de drie punten scoorde. De ploeg werd hierna hitloos gehouden in de laatste vier beurten.

Neptunus opende de score in de eerste inning. Met twee uit sloegen Raily Legito, Dwayne Kemp en Rafaël Jozefa allen een honkslag, waardoor het 1-0 werd. In de volgende slagbeurt kwam Neptunus tot een rally van vijf runs op Amsterdam-starter Jos de Jong. De rechtshander gooide vier wijd op lead-off hitter Adrian Anthony, die vervolgens het tweede honk stal. Met één uit schoof hij op naar het derde honk toen Ruar Verkerk het honk bereikte via een infield-hit in zijn allereerste Hoofdklasse-slagbeurt. Omdat de bal hierna ook nog eens langs de eerste honkman werd gegooid bij een poging de rookie uit te schakelen kon Anthony doorlopen en het tweede punt scoren voor de thuisploeg. De honken kwamen vol te staan toen Gianison Boekhoudt en Benjamin Dille vier wijd kregen. Nadat een binnenhoog voor de tweede nul zorgde volgde De Jong met drie slag op Dwayne Kemp, maar de derde slagbal verdween in de grond voor een wilde worp, resulterend in een punt en hield de honken vol. Een honkslag van Jozefa in het midveld leverde de volgende twee runs op, waarna een hierna volgende fout van de midvelder Neptunus een extra punt opleverde.

Voor Pirates sloeg Kenny Berkenbosch een honkslag met één uit in de tweede inning, maar ging gedwongen uit, waarna Björn Hato opende met een honkslag in de derde, maar toen werd uitgeschakeld in een 'inning-ending double play'.

Amsterdam scoorde vervolgens driemaal in de vijfde inning op Tim Roodenburg, die zijn vijfde wedstrijd van het seizoen won. In de vijfde opende Berkenbosch met een honkslag en bereikte het derde honk toen een foute aangooi volgde op een infield-hit van Bas Nooij. De lopers kregen even later het volgende honk via schijn, resulterend in een punt. Met twee uit scoorde Nooij op een honkslag van Roelie Henrique, die op zijn beurt het derde punt scoorde op een honkslag van Michael Duursma. Maar daar bleef het bij voor Amsterdam, dat in het restant van de wedstrijd nog maar driemaal het honk bereikte, waarvan twee keer door Berkenbosch, die in al zijn vier slagbeurten op het honk kwam.

Neptunus verhoogde de stand naar 8-3 door tweemaal te scoren in de zesde inning. Nick Stuifbergen, die De Jong was opgevolgd in de vierde, kreeg een lead-off double tegen van Benjamin Dille en vervolgens een RBI-single van Raily Legito. Hierna nam rookie Daan Hendrix de pitching over en schakelde Legito uit met een pick-off. Maar met twee uit kreeg hij een honkslag tegen van Rafaël Jozea, gooide vier wijd op Rudy Van Heydoorn en moest een RBI-double toestaan aan Adrian Anthony. Met lopers op het tweede en derde honk bereikte Shaldimar Daantji het honk via een infield-hit die voor volle honken zorgde, want de lopers konden op deze klap niet opschuiven. Hendrix werd hierna opgevolgd door Kyle Ward, die de beurt afsloot met een vangbal.

DOOR Neptunus - L&D Amsterdam Pirates 8-3
RHE
L&D Amsterdam Pirates000030000-362
DOOR Neptunus15000200X-8132
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Jos de Jong, L (4-1)3.114665
Nick Stuifbergen1.2 (*)21311
Daan Hendrix0.2-1311
Kyle Ward1.1111--
Jurrian Koks1-----
(*) - Stuifbergen gooide op twee slagmensen in de zesde inning
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Tim Roodenburg, W (5-0)6--633
Diornick Sanchez11----
Misja Harcksen1-----
Jorian van Acker1-2---
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Roy van de Wateringen, 1B-Johan Brandsma, 3B-Mario Blaauw.
Official Scorer-Dennis Duin.
Play-by-Play-Huub Nelissen.
Commissioner-Paul Bokern.
Speeltijd-3:15 uur.ADO Lakers vs. Corendon Kinheim
In Den Haag won Corendon Kinheim ruim vs. ADO Lakers met een 18-0 shutout om naar een gedeelde eerste plaats te klimmen met L&D Amsterdam Pirates en DOOR Neptunus. In twee dagen scoorde Kinheim 30 punten tegen ADO Lakers, dat puntloos werd gehouden na winst in de opener op donderdagavond. Kinheim kwam vandaag tot 15 honkslagen, waaronder drie van Rachid Engelhardt.

Kinheim zette de toon met een 7-run rally in de eerste slagbeurt op starter Rick van der Post. Met één uit sloeg Dirk van 't Klooster een honkslag en stal het tweede honk, waarna Ramiro Balentina werd geraakt door een worp. De honken kwamen vol toen Engelhardt vier wijd kreeg. Twee runs werden hierna gescoord op een tweehonkslag van Jeffrey Arends en nog eens twee op een honkslag van Quintin de Cuba. Hierna volgde Roy Seltenrijch met een RBI-single en zo stond Kinheim snel op een 5-0 voorsprong. Even later bereikte Seltenrijch veilig het tweede honk toen een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Björn Henrichs. De situatie op het tweede honk leidde ook tot het uit het veld sturen van ADO's korte stop Rodney Michel, die de fout op zijn naam kreeg. En dat resulteerde weer in een aantal verdedigende wijzigingen, want derde honkman Wamaer Bordewijk schoof op naar kort, terwijl linksvelder Quensley Bazoer het derde honk overnam. Laurens Oele, een werper, werd de nieuwe linksvelder. Naast Oele stond er nog een andere werper in ADO's startende line-up, want rookie Rick Spanjer was de designated hitter. Toen de wedstrijd weer werd hervat schoven Seltenrijch en Henrichs op na een grounder van Remco Draijer, waarna beiden scoorden op een honkslag van René Cremer in zijn tweede slagbeurt in de openings-inning om de stand op 7-0 te brengen.

Kinheim voegde drie runs toe in zowel de tweede als de derde slagbeurt. In de tweede inning scoorden Balentina (vier wijd) en Engelhardt (double) op een 'force play-grounder'-plus-fout van Seltenrijch. De Cuba, die was geraakt door een worp en het derde honk bereikte na een fout, scoorde het volgende punt op een OS van Henrichs. In de derde zorgden een grounder van Balentina en back-to-back doubles (op twee werpers) van Engelhardt en Arends voor de punten.

Kinheim-starter Nick Veltkamp (die zijn 'record' verhoogde naar 5-0) schakelde vijf van de eerste acht slagmensen die hij tegenover zich kreeg met drie slag uit, waarna hij een honkslag moest incasseren van Rick Spanjer in zijn eerste Hoofdklasse-slagbeurt met één uit in de derde inning. Maar hierna volgde Veltkamp weer met twee strikeouts. De linkshander zou tienmaal drie slag gooien in de vijf innings die hij op de heuvel stond.

Kinheim scoorde nog eens twee runs in de vierde inning op Spanjer, die het werpen had overgenomen na Engelhardt's tweehonkslag in de voorgaande inning. Een 'force play-grounder' van Van 't Klooster en een opofferingsslag van Balentina zorgden voor de punten. In de vijfde sloeg Henrichs een honkslag met één uit in de vijfde en scoorde op een driehonkslag van Draijer, die op zijn beurt scoorde na een grounder van Cremer.

Kinheim scoorde het 18e en laatste punt in de zesde toen Balentina opende met een tweehonkslag en scoorde op een OS van Arends.

Na Spanjer's honkslag in de derde voegde ADO Lakers nog maar één honkslag toe in het restant van de wedstrijd. Dat was een 2-out single van Edison Bito in de zevende, maar die ging gedwongen uit en kwam het duel ten einde.

ADO Lakers - Corendon Kinheim 0-18 (7)
RHE
Corendon Kinheim7332210-18151
ADO Lakers0000000-023
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Nick Veltkamp, W (5-0)51011--
Jean-Paul Gulinck11----
Arshwin Asjes11-1--
pitchers ADO Lakersinn.SOBBHRER
Rick van der Post, L (0-1)2.1-28138
Rick Spanjer4.224755
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Jos van Eijsden, 1B-Fred van Groningen Schinkel, 3B-Fred Groenewegen.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play-Francis Speters.
Speeltijd-2:20 uur.UVV vs. Vaessen Pioniers
In Vleuten won Vaessen Pioniers met 1-0 vs. UVV om de tweede één-punt shutout te boeken in een korte periode. Een week geleden won Pioniers met 1-0 vs. ADO Lakers. De winst vandaag was de derde shutout-zege op rij tegen UVV en completeerde een 3-game sweep. Het was ook Pioniers' vierde shutout in de laatste vijf wedstrijden.

Net als een week geleden werd het punt vandaag gescoord in de vierde inning en opnieuw was Vince Rooi daarbij betrokken. In de eerste 1-0 shutout scoorde Rooi het enige punt, vandaag sloeg hij het punt binnen.

UVV's starter Chris Mezger schakelde de eerste negen slagmensen op rij uit, waarna hij een lead-off single tegen kreeg van Zerzinho Croes in de vierde inning. Croes schoof op na een OSS van Phil Ortez en een honkslag van Danny Rombley, waarna hij scoorde toen ook Rooi een honkslag sloeg. Maar er volgden twee nullen, zodat Pioniers ook lopers op het tweede en derde honk achterliet. In de zesde bleef Ortez op het derde honk achter en in de zevende bleef Mark-Jan Moorman achter in scoringspositie.

Swen Huijer startte voor Pioniers en stond slechts twee slagmensen op de honken toe in de zes-plus innings die hij gooide. De oud-prof gooide vier wijd op Mike Bazuin met twee uit in de tweede inning en kreeg een lead-off double tegen van Ferd van Stekelenburg in de vijfde slagbeurt. Met één uit in de zevende inning werd Huijer opgevolgd door Dennis Buring, die een 2-out single tegen kreeg van Van Stekelenburg, maar die bleef opnieuw achter.

In de achtste inning nam closer Bayron Cornelissen het over en trof zijn naamgenoot Daan Cornelissen, die tekende voor UVV's derde en laatste honkslag. Hierna werden de volgende zes slagmensen op rij uitgeschakeld, waarvan drie met een strikeout.

UVV - Vaessen Pioniers 0-1
RHE
Vaessen Pioniers000100000-160
UVV000000000-031
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Swen Huijer, W (2-0)6.1511--
Dennis Buring, H (2)0.2--1--
Bayron Cornelissen, SV (4)23-1--
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Chris Mezger, L (3-3)86-511
Duko Jansen1--1--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Peter Brink, 1B-Henri van Heijningen, 3B-Winfried Berkvens.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play-Rienette Hamers.
Speeltijd-2:23 uur.Mr. Cocker HCAW vs. Mampaey The Hawks
In Bussum won Mr. Cocker HCAW met 5-3 vs. Mampaey The Hawks om een 3-game sweep te completeren.

HCAW kwam tot elf honkslagen op veteraan-werper Elton Koeiman, die (opnieuw) de hele wedstrijd gooide voor The Hawks. HCAW's starter Kaj Timmermans stond slechts één honkslag toe in de zes innings die hij gooide voor de thuisploeg. De enige honkslag was een lead-off single van Bob de Bruijn in de vierde inning.

HCAW opende de score in de eerste inning. Dylan de Mello begon met een honkslag, stal het tweede honk, schoof op na een grounder en scoorde op een opofferingsslag van Tim Vermij.

The Hawks kreeg de kans langszij te komen in de tweede slagbeurt toen het de honken vol kreeg. Met twee uit bereikten Berend Ruben en Thomas Soederhuijsen het honk na een fout, waarna Joris Naber vier wijd kreeg. Maar een grounder sloot de slagbeurt af.

HCAW verdubbelde de voorsprong in de derde inning toen Max Clarijs opende met een tweehonkslag en scoorde op een hierna volgende honkslag van Barry Mastenbroek. Dat zorgde niet alleen voor een punt, maar ook tot het vertrek van midvelder Frans van den Heuvel, die een hamstring-blessure opliep. De Bussumers voegden twee runs toe in de vierde slagbeurt. Met één uit sloegen Sergino Martis en Linoy Croes een honkslag en scoorden beiden op een 2-out single van Max Clarijs.

Met een 4-0 achterstand draaide The Hawks het duel bijna in eigen voordeel om in de zevende inning op Marco Schel, die net op de heuvel was gekomen voor Timmermans. Met één uit bereikte Ruben het honk na een fout van derde honkman Jorin van Amstel, die ook een foute aangooi maakte na een honkslag van volgende slagman Soederhuijsen. De honken kwamen vol te staan toen Naber vier wijd kreeg. Vervolgens schakelde Van Amstel slagman Niels McCartan uit, resulterend in een punt, gevolgd door een 2-run single van Friso Arkenbout, waardoor de stand op 4-3 kwam. Sedley Karel werd ingebracht als nieuwe werper en die begon met vier wijd, maar de inning eindigde met een vangbal. In de resterende twee innings bereikte nog slechts één slagman het honk voor The Hawks.

HCAW voegde nog een 'insurance run' toe in de achtste inning toen Kevin Nieveld het honk bereikte na een fout met één uit en scoorde op een 2-out single van Linoy Croes.

Mr. Cocker HCAW - Mampaey The Hawks 5-3
RHE
Mampaey The Hawks000000300-331
Mr. Cocker HCAW10120001X-5114
pitcher The Hawksinn.SOBBHRER
Elton Koeiman, L (2-5)8311154
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Kaj Timmermans, W (2-4)6331--
Marco Schel0.2-123-
Sedley Karel, H (1)1.1-2---
Leon Elshof, SV (3)1-----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Henny Jansen, 1B-Jan-Willem van der Paauw, 3B-Efrem Silvania.
Official Scorer-Sven van Eijk.
Play-by-Play-Maaike Houtkamp.
Speeltijd-2:40 uur.

(26 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.