Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 februari 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Oranje sluit oefenreeks af met winst
English
DOULIU CITY, Yunlin County (Taiwan) - Het Nederlands Honkbal Team heeft de reeks van oefenwedstrijden donderdag afgesloten met een 4-1 overwinning tegen de CPBL University All Stars. Het duel werd gespeeld in Douliu Baseball Stadium in Douliu City, dat ook één van de speellocaties was tijdens het toernooi om de Intercontinental Cup in 2010. Voor vandaag was het Nederlands Team 3-0 in dit stadion, dat in 2005 werd geopend. Tijdens de Intercontinental Cup won Oranje hier van Italië (10-0), Nicaragua (6-1) en Zuid-Korea (3-1).


...Douliu Baseball Stadium...
(© Foto: Duco Abspoel
Het Nederlands Team sluit de voorbereidingen vrijdag af met een training en opent de World Baseball Classic zaterdag 2 maart in Poule B tegen Zuid-Korea om 19:30 uur lokale tijd (12:30 uur Nederlandse tijd). Alle wedstrijden van de World Baseball Classic worden rechtstreeks (of 'tape-delayed') uitgezonden door ESPN America. De wedstrijd tussen Nederland en de Koreanen wordt zaterdagavond (dus niet rechtstreeks) uitgezonden vanaf 22:00 uur (Ned.tijd).

Eerder op de dag (zaterdag), vanaf 5 uur 's morgens, is de openingswedstrijd in Poule B tussen Australië en Taiwan live te zien. Ook live te zien, vanaf 11 uur, is de openingswedstrijd in Poule A in Fukuoka (Japan) tussen Japan en Brazilië.

Vandaag opende het Nederlands Team de score gelijk in de eerste inning. Met twee uit sloeg Roger Bernadina een tweehonkslag en schoof op na een wilde worp, waarna Wladimir Balentine volgde met een 2-run homerun, zijn tweede homer in de vier wedstrijden die in Taiwan zijn gespeeld.

Nadat er drie slagmensen op rij waren uitgeschakeld in de tweede en derde inning werden twee runs toegevoegd in de vierde slagbeurt. Met één uit sloegen Wladimir Balentien en Andruw Jones een honkslag. Na een strikeout kwamen de honken vol te staan toen Curt Smith werd geraakt door een worp. Hierna sloeg Kalian Sams een tweehonkslag, bracht daarmee Balentien en Jones over de plaat en verhoogde de stand naar 4-0.

Twee lopers bleven achter in de zevende inning. Met twee uit sloegen Xander Bogaerts (die in zijn voorgaande twee beurten drie slag had gekregn) en Curt Smith een honkslag, maar strandden.

In de negende inning sloeg Wladimir Balentien weer een honkslag, maar bleef eveneens achter.

Rechtshander Shairon Martis startte voor het Nederlands Team, kwam tot vijf strikeouts in de drie innings die hij gooide en werd de winnende werper. Zes werpers volgden Martis op de heuvel. Het enige punt van de All Stars werd gescoorde in de zevende inning op Berry van Driel. Mark Pawelek gooide hierna de achtste inning, gooide driemaal drie slag, maar kreeg ook twee hits tegen. Leon Boyd gooide de negende inning, had één strikeout en kreeg een save op zijn naam.

Pitching Stats
pitcherINNSOBBH
Shairon Martis, W3105
Jonatan Isenia, H1100
Kevin Heijstek1001
Jonathan Balentina1000
Berry van Driel1211
Mark Pawelek, H1302
Leon Boyd, SV1001

Vandaag kwamen de volgende spelers in actie:
Andrelton Simmons (SS, 0-uit-4), Jonathan Schoop (2B, 0-uit-4), Roger Bernadina (CF, 1-uit-4), Wladimir Balentien (RF, 3-uit-4), Randolph Oduber (RF, niet aan slag geweest), Andruw Jones (DH, 1-uit-4), Xander Bogaerts (3B, 1-uit-3), Curt Smith (1B, 1-uit-2, geraakt werper), Yurendell de Caster (1B, niet aan slag geweest), Kalian Sams (LF, 1-uit-3), Dashenko Ricardo (C, 0-uit-2, geraakt werper), Bas Nooij (C, niet aan slag geweest).


...Coaches Ben Thijssen, Bert Blyleven, Robert Eenhoorn...
...en Hensley Meulens (Manager) volgen de actie...
...Op de voorgrond staat catcher Dashenko Ricardo...

...Korte stop Andrelton Simmons schakelt een speler uit......Andruw Jones en Wladimir Balentien vieren de...
...2-run homerun van Balentien in de 1e inning...

...2e honkman Jonathan Schoop maakt een fraaie 'play'...


...Wladimir Balentien sloeg zijn 2e oefen-homerun...
...Achter hem staat Yurendell de Caster...

...Oranje-starter Shairon Martis...


...Jonatan Isenia gooide de 4e inning...

...Side-armer Jonathan Balentina gooide de 6e inning...

...Berry van Driel met catcher Dashenko Ricardo...

...Mark Pawelek gooide de 8e inning...
(© Alle Foto's: Henk Seppen)

(28 februari)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.