Grand Slam * Stats & News
Updated: 31 maart 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Pirates wint opnieuw; Pioniers vs. Kinheim gelijk
English
AMSTERDAM / HOOFDDORP - L&D Amsterdam Pirates won zondag ook het tweede oefenduel in twee dagen tegen Mr. Cocker HCAW. Met een 5-0 voorsprong voegde Amsterdam acht runs toe in de laatste twee innings en won met 13-1.

In Hoofddorp verzuimde landskampioen Corendon Kinheim tweemaal een voorsprong vast te houden. Met een 2-0 en 5-2 achterstand kwam tegenstander Vaessen Pioniers tweemaal terug en zodoende eindigde hun tweede duel in twee dagen in een 5-5 gelijkspel.

Komend weekeinde ontmoeten deze vier teams elkaar in de 31ste editie van het In Memoriam Charles Urbanus, Sr. Toernooi in Bussum, dat vrijdagavond begint.Mr. Cocker HCAW vs. L&D Amsterdam Pirates
In hun tweede duel tegen elkaar in het Paasweekeinde diende L&D Amsterdam Pirates Mr. Cocker HCAW een ruime 13-1 nederlaag toe, maar scoorde acht van de punten in de laatste twee innings van het duel, dat bijna drie uur duurde. Hoewel het duel in Amsterdam werd gespeeld was HCAW vandaag de thuisploeg, omdat het eigen veld in Bussum nog niet bespeelbaar is vanwege renovatie. De club verwacht het nieuwe veld aanstaande vrijdag in gebruik te kunnen nemen op Dag 1 van hun jaarlijkse In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi. HCAW ontmoet dan opnieuw Amsterdam.

Pirates opende de score in de derde inning met drie punetn op starter Tony Kreisel. Raoell Kortstam begon met een tweehonkslag en schoof op na een doorgeschoten bal, waarna Bj÷rn Hato volgde met een honkslag, maar die leverde geen punt op. Even later vertrok Hato om het tweede honk te stelen en rende Kortstam richting thuis om de score te openen in een double steal-situatie. Roelie Henrique kreeg toen vier wijd en een opofferingsstootslaag van Jesse Aussems schoof de lopers op. Een opofferingsslag van Percy Isenia en een honkslag van Bas de Jong resulteerden hierna in de volgende twee runs en brachten de stand op 3-0.

Amsterdam liet twee lopers achter in de vierde inning op nieuwe werper Leon Elshof, waarna nog een loper strandde in de vijfde slagbeurt Marco Schel gooide. Twee runs werden daarna toegevoegd in de zesde inning. Jasper de Haas werd toen HCAW's vierde werper en begon met een groundout. Maar hierna kregen Milan Post en Raoell Kortstam vier wijd en kwamen de honken vol te staan toen Bj÷rn Hato werd geraakt door een worp. Er volgde een nieuwe vrije loop, dit keer voor Roelie Henrique, en dat zorgde voor een punt en een nieuwe werper. Gijs van Els nam het over en werd begroet met een opofferingsslag van Jesse Aussems, waardoor het 5-0 werd.

Amsterdam kwam vervolgens achtmaal tot scoren in de volgende twee innings, vier in elke slagbeurt. Rookie Roel Bellinga nam de pitching voor HCAW over in de achtste. Met ÚÚn uit kreeg Roelie Henrique vier wijd, stal het tweede honk en scoorde toen een fout werd gemaakt op een grounder van Jesse Aussems. Nadat Bellinga veteraan Percy Isenia met drie slag had uitgeschakeld kreeg hij een RBI-double tegen van Bas de Jong, de beste slagman in de Hoofdklasse van vorig seizoen. De rechtshander gooide vervolgens vier wijd op Kenny Berkenbosch en werd opgevolgd door Sedley Karel. Die leek uit de inning te komen toen Rashid Gerard een grounder sloeg, maar daarop volgde een foute aangooi met nog eens twee punten tot gevolg.

In de negende inning kreeg Karel vier punten tegen. Kevin Weijgertse en Bj÷rn Hato begonnen met honkslagen, waarna de honken vol kwamen te staan toen Roelie Henrique voor de vierde keer vier wijd kreeg en dat was zijn derde vrije loop in de laatste vier innings. Een RBI-single van Jesse Aussems volgde, waarna een OS van Percy Isenia het volgende punt opleverde. Een honkslag van Bas de Jong (die 2-uit-6 sloeg) zette de honken weer vol, waarna vier wijd voor Kenny Berkenbosch en een opofferingsslag van Rashid Gerard de stand opvoerden naar 13-0. Milan Post sloeg hierna nog een honkslag, zodat de honken wederom vol kwamen te staan, maar dit keer maakte een vangbal een einde aan de slagbeurt.

Rob Cordemans startte voor Amsterdam en gooide vier innings, waarin hij vijfmaal drie slag gooide en vijf hits toestond. Met twee uit in de eerste inning kreeg hij een honkslag tegen van Jorin van Amstel en gooide vier wijd op Kevin Nieveld, maar sloot af met een groundout. In de tweede inning opende Arjan Elshof met een honkslag, maar ging gedwongen uit op een klap van Dylan de Mello. Hierna sloeg Max Clarijs een honkslag, waarna een binnenhoog de tweede nul opleverde. Een stootslag-honkslag van Dillon True zorgde even later voor volle honken, maar de drie lopers bleven achter toen een groundout volgde.

In de derde kreeg Cordemans een one-out single tegen van Kevin Nieveld, maar hierna schakelde hij de volgende vijf slagmensen op rij uit (waarvan vier met drie slag).

Kevin Heijstek nam de pitching over in de vijfde en schakelde de eerste negen slagmensen die hij tegenover zich kreeg op rij uit in zijn eerste heuveloptreden als Piraat. In de achtste inning begon hij met vier wijd voor openingsslagman Tim Vermij, maar daarna sloeg Jim Froberg in een dubbelspel.

HCAW scoorde het enige punt in de 2e9 op Jurrian Koks. Kevin Nieveld begon met vier wijd en scoorde toen JuriŰn Overman volgde met een tweehonkslag. Hierna sloeg ook Arjan Elshof een tweehonkslag, zodat er lopers op het tweede en derde honk stonden. Na een vangbal kreeg HCAW de honken vol toen Max Clarijs vier wijd kreeg, maar een dubbelspel sloot de wedstrijd even later af.

Mr. Cocker HCAW - L&D Amsterdam Pirates 1-13
RHE
L&D Amsterdam Pirates003002044-13110
Mr. Cocker HCAW000000001-173
pitchers Amsterdam Piratesinn.SOBBHRER
Rob Cordemans, W (1-0)4515--
Kevin Heijstek, H (1)431---
Jurrian Koks1-2211
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Tony Kreisel, L (0-1)312433
Leon Elshof1-----
Marco Schel1-1---
Jasper de Haas0.1-3-22
Gijs van Els1.2-11--
Roel Bellinga0.21214-
Sedley Karel1.112544
Umpires: HP-Fred van Groningen Schinkel, 1B-Jos van Eijsden, 3B-Rob Has.
Scorer-Rob Schuurman (HCAW).
Speeltijd-2:49 hr.Vaessen Pioniers vs. Corendon Kinheim
Nadat Corendon Kinheim zaterdag een achterstand omdraaide in een ruime overwinning tegen Vaessen Pioniers, eindigde het duel van vandaag in een 5-5 gelijkspel. Net als gisteren duurde het duel; vandaag zeven innings.

Kinheim opende de score in Hoofddorp door tweemaal te scoren in de eerste inning. Pionier-starter Kevin Miner kreeg honkslagen tegen van RenÚ Cremer en Dirk van 't Klooster, waarna een honkslag van Ramiro Balentina voor het eerste punt zorgde. De honken kwamen hierna vol te staan toen ook Bryan Engelhardt een honkslag sloeg. Een opofferingsslag van Quintin de Cuba maakte er vervolgens 2-0 van.

Pioniers antwoordde met twee runs in de eigen eerste slagbeurt op Steven van Groningen. Mark Duursma kreeg vier wijd en scoorde even later toen Danny Rombley volgde met een driehonkslag. Een honkslag van Phil Ortez bracht de etsna vervolgens in balans.

De volgende vier innings bleven puntloos. Kinheim sloeg slechts twee honkslagen van de tweede tot en met vijfde inning op de Amerikaanse linkshander Josh Rickards en rookie Daley Paalvast. Rickards speelde vorig jaar in een Independent League, maar gooide daarvoor ook in Duitsland en ItaliŰ. Dion Steijl en Pim Walsma hielden Pioniers hitloos van de derde tot en met zesde inning.

Kinheim kwam tot een rally van drie runs in de zesde inning op nieuwe werper Dennis Buring om de voorsprong te vernieuwen en de stand op 5-2 te brengen. Quintin de Cuba kreeg vier wijd en Mervin Gario sloeg een honkslag, maar de laatste ging gedwongen uit op een klap van Roy Seltenrijch. Met lopers op het eerste en derde honk zorgde Remco Draijer met vier wijd voor volle honken. RenÚ Cremer kreeg even later ook vier wijd en bracht zo een punt binnen. Een 'force play-grounder' van Dirk van 't Klooster leidde heirna tot de tweede nul, maar Ramiro Balentina volgde met een honkslag, sloeg zo twee punten binnen en bracht de stand op 5-2.

Dion Steijl en Pim Walsma, die Van Groningen opvolgden hielden Pioniers na de eerste inning puntloos, maar in de 2e7 moest closer Arshwin Asjes drie punten toestaan aan Pioniers en kwam de stand opnieuw in evenwicht. In deze beurt sloeg Zerzinho Croes een tweehonkslag en Mark Duursma een honkslagm, waarna de eerste scoorde op een 'force play-grounder' van Danny Rombley. Een honkslag van Vince Rooi zorgde voor lopers op het eerste en derde honk, waarna ook Mark-Jan Moorman een honkslag sloeg om twee lopers binnen te brengen en er een 5-5 stand van te maken.

Vaessen Pioniers - Corendon Kinheim 5-5
RHE
Corendon Kinheim2000030-5100
Vaessen Pioniers2000003-570
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Steven van Groningen214322
Dion Steijl, H (1)22----
Pim Walsma, H (1)2-2---
Arshwin Asjes, BS (1)1-1433
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Kevin Miner1--422
Josh Rickards2-21--
Daley Paalvast21-1--
Dennis Buring223433
Umpires: HP-Winfried Berkvens, 1B-Henny Jansen, 3B-Edwin Louisa.
Scorer-Frans Bergman (Kinheim).
Speeltijd-0:00 hr.

(31 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.