Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar

Schoop homert en draagt bij aan winst vs. Yankees
English
NEW YORK, New York (USA) - Jonathan Schoop heeft woensdagavond (9 april) zijn eerste homerun van het Major League-seizoen geslagen. De Oranje-international sloeg zijn homerun in de tweede inning op de Japanse werper Masahiro Tanaka, die zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen gooide voor de New York Yankees. Schoop sloeg zijn homerun met twee lopers op de honken met twee uit om de Baltimore Orioles een 3-0 voorsprong te geven. In de 9e inning hielp hij mee aan de go-ahead run, waarna hij zelf ook scoorde in de 5-4 winst.

...Jonathan Schoop tijdens de...
...World Baseball Classic 2013...
(© Foto: Henk Seppen)
In de eerste helft van de tweede inning opende Matt Wieters met een honkslag voor de Orioles. Met één uit deed Steve Lombardozzi hetzelfde. De laatste werd hierna gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Ryan Flaherty en daarna sloeg Schoop zijn homerun.

In de tweede helft van de tweede inning pakten de Yankees twee runs terug toen Carlos Beltran (lead-off) en Kelly Johnson (met twee uit) homerden.

In de vierde kwamen de Yankees langszij toen Beltran scoorde op een grounder van Alfonso Soriano.

Schoop was ook betrokken bij de winnende punten voor de Orioles. In de eerste helft van de negende inning opende Ryan Flaherty met een tweehonkslag op nieuwe werper Shawn Kelley, waarna hij het derde honk bereikte op een line drive single van Schoop. Flaherty scoorde vervolgens op een honkslag van Nick Markakis, waardoor Schoop opschoof naar het tweede honk. De honken kwamen vol te staan toen ook Delmon Young een honkslag sloeg. Even later scoorde Schoop het vijfde Baltimore-punt op een opofferingsslag van Chris Davis.

In de 2e9 pakten de Yankees een punt terug, maar hierna sloten de Orioles de wedstrijd af met een dubbelspel om de winst veilig te stellen.

Voor Schoop was dit zijn achtste wedstrijd van het seizoen voor de Orioles en miste slechts één duel. De 22-jarige derde honkman uit Curaçao sloeg ook twee homeruns tijdens Spring Training in 22 wedstrijden. Voor het duel van vandaag sloeg Schoop .192 (5-uit-26), scoorde eenmaal en had twee binnengeslagen punten.

Nadat hij vorig seizoen begin september was opgeroepen moest Schoop drie weken wachten op zijn debuut. Hij speelde daarna in vijf wedstrijden voor de Orioles en sloeg 4-uit-14 met één homerun.

Begin vorig jaar stond Schoop met het Nederlands Honkbal Team tegenover Tanaka tijdens de World Baseball Classic. Op 12 maart gooide Tanaka toen de vijfde inning in een 10-6 overwinning voor Japan, maar gooide niet op Schoop, die toen de tweede honkman was voor Oranje. Tanaka gooide drie slag op Xander Bogaerts en Randolph Oduber. Tussendoor ging Dashenko Ricardo uit na een pop-fly.