Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 november 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen & Robert Bos)

5 nieuwe spelers voor Neptunus, waaronder Ricardo, Cornelisse
English
ROTTERDAM - Regerend landskampioen Curaçao Neptunus heeft vijf nieuwe spelers aan het roster toegevoegd voor volgend seizoen, zo maakte de ploeg in de vroege ochtenduren van zondag 1 november bekend. Zeven spelers vertrokken bij de Rotterdamse ploeg, waarvan er drie stopten.

De transferperiode wordt vandaag om 17:00 uur afgesloten.

Neptunus bevestigde dat catcher Dashenko Ricardo naar Neptunus overkomt van Corendon Kinheim. Ricardo's naam werd al gecombineerd met Neptunus in geruchten die sinds de Play-Offs circuleerden, maar de transfer is nu dus officiëel bevestigd.


...Loek van Mil...
(© Foto: Henk Seppen)
Ook naar Neptunus komen RHP Bayron Cornelisse, die de closer was van Vaessen Pioniers, RHP Steven van Groningen (HCAW), infielder Daniel Fernandes (Pioniers) en outfielder Steven Wharwood (Mampaey The Hawks).

RHP Jorian van Acker en outfielders Adrian Anthony en Gyenuar Lopez hebben aangekondigd te stoppen. Ook RHP Floris Timmer, catcher Mourik Huijser en eerste honkman Shurman Marlin keren niet terug. Timmer gaat naar Twins, dat volgend seizoen zal terugkeren in de Hoofdklasse, terwijl Huijser op een lager niveau gaat spelen. Marlin gaat spelen voor Vaessen Pioniers.

Eerder was al bekend geworden dat rechtshandige werper Loek van Mil in 2016 terugkeert in het profhonkbal. Hij tekende laat in het seizoen een contract, waarna hij kort in actie kwam voor het Triple-A team van de Minnesota Twins tegen het einde van het seizoen en in drie wedstrijden gooide. Het werd toen ook bekend dat hij in februari volgend jaar zal terugkeren in Spring Training. Echter, Van Mil blijft wel verbonden aan Neptunus, zodat hij gerechtigd is deel te nemen aan de Play-Offs.
...Dashenko Ricardo...
(© Foto: Henk Seppen)
Catcher Dashenko Ricardo was dit seizoen de beste slagman van Corendon Kinheim, met wie hij de Holland Series bereikte. Ricardo sloeg .420 (71-uit-169) en leidde bij de Haarlemers ook in honkslagen (71) en binnengeslagen punten (40). Hij scoorde 27 punten en sloeg vier homeruns. Ricardo's slaggemiddelde was slechts .011 lager dan dat van Hoofdklasse-beste slagman Christian Diaz, die .431 sloeg en nu een teamgenoot van hem zal worden bij Neptunus. Zijn 71 honkslagen waren de meeste in de Hoofdklasse, tewijl 40 RBI's het op één na hoogste aantal was.

Vorig jaar, zijn eerste bij Kinheim en in de Hoofdklasse, sloeg Ricardo slechts .266, maar leidde de ploeg wel weer met 28 binnengeslagen punten en 13 tweehonkslagen.


...Bayron Cornelisse...
(© Foto: Robert Bos)
Rechtshandige werper Bayron Cornelisse was dit seizoen de closer bij Vaessen Pioniers. Hij kreeg negen saves op zijn naam en was 1-3, terwijl hij gooide in 23 wedstrijden. Cornelisse kwam tot 21 strikeouts in 24 2/3 inning.

Vorig jaar kreeg Cornelisse vier saves op zijn naam in 15 wedstrijden en was toen 2-0 voor Pioniers. In 2013 leidde de rechtshander in de Hoofdklasse met 10 saves, nadat hij er acht had verdiend in het seizoen 2012 zijn eerste in de Hoofdklasse.


...Steven van Groningen...
(© Foto: Henk Seppen)
Rechtshandige werper Steven van Groningen gaat voor het vierde seizoen op rij spelen voor een verschillende ploeg. Dit jaar leidde hij de werpersstaf van HCAW met een 2.82 ERA. Hij werd alleen in relief ingezet, gooide in 24 wedstrijden, maar won met drie ook de meeste wedstrijden van de HCAW-staf. Van Groningen gooide 32 keer drie slag in 51 innings.

Dit jaar was zijn eerste bij HCAW, want hij gooide voor Vaessen Pioniers in 2014. Daar was hij één van de startende werpers en sloot af met een 5-3 'record' en een 4.83 ERA, met 34 strikeouts in 63 1/3 inning.

In 2013 gooide Van Groningen voor Corendon Kinheim. Daar was hij 3-0 met een 2.03 ERA en gooide in zeven wedstrijden. De rechtshander gooide ook voor Kinheim in 2010-2012.


...Daniel Fernandes...
(© Foto: Henk Seppen)
Daniel Fernandes keert terug naar Neptunus. Dit seizoen speelde hij voornamelijk als tweede honk bij Vaessen Pioniers, maar werd ook ingezet als catcher. In Hoofddorp was hij de beste slagman van de ploeg met een .315 gemiddelde (53-uit-168). Hij leidde de ploeg ook in honkslagen (53), gescoorde punten (34) en gestolen honken (6), terwijl hij 13 punten binnensloeg.

Vorig jaar sloeg Fernandes .246 voor Neptunus in 37 wedstrijden, nadat hij in 16 wedstrijden voor de Rotterdammers had gespeeld in het seizoen 2013.


...Steven Wharwood...
(© Foto: Henk Seppen)
Steven Wharwood was de tweede beste slagman dit seizoen bij Mampaey The Hawks, wat naar de Overgangsklasse degradeerde. De outfielder leidde de ploeg ook in gescoorde punten(15) en sloeg 11 punten binnen.

Een jaar geleden was Wharwood ook de tweede beste slagman van The Hawks en sloeg toen .273. In zijn eerste Hoofdklasse-seizoen in 2013 sloeg hij .295 voor The Hawks.Rechtshandige werper Jorian van Acker was 1-0 met een 1.65 ERA dit seizoen en gooide in relief in 18 wedstrijden. Hij schakelde 12 slagmensen met drie slag uit in 27 1/3 inning.

Rechtshandige werper Floris Timmer gooide in slechts vier wedstrijden dit seizoen en was 0-0 met vier strikeouts in 6 2/3 inning. Zijn broer Gijs Timmer (die naar DSS gaat) gooide in drie wedstrijden dit seizoen en was 0-0.

Catcher Mourik Huijser werd dit seizoen gebruikt als back-up catcher en speelde in slechts 15 wedstrijden. Hij sloeg .179 (7-uit-39).

Eerste honkman Shurman Marlin moest eerst herstellen van een blessure, waarna hij dit seizoen in 23 wedstrijden speelde, waarin hij .215 sloeg, 11 punten scoorde en er tien binnensloeg.

Outfielder Adrian Anthony sloeg .286 (22-uit-77) in 31 wedstrijden. Hij scoorde 18 punten en sloeg er 14 binnen.

Outfielder Gyenuar Lopez speelde dit seizoen, na herstel van een blessure, in maar 24 wedstrijden, sloeg .333 (22-uit-66), scoorde 15 punten en sloeg er ook 15 binnen.

Loek van Mil droeg het Neptunus-shirt dit seizoen voor het eerst na terugkeer van een prof-avontuur in Japan. Hij was 2-1 met zes saves in 19 wedstrijden als closer en sloot af met een 0.36 ERA. De lange rechtshander kwam tot 31 strikeouts in 24 2/3 inning en gooide slechts negenmaal vier wijd.

...Jorian van Acker, Mourik Huijser, Adrian Anthony, Gyenuar Lopez en Shurman Marlin...
(© Alle Foto's: Henk Seppen)

(1 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.