Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 november 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Twins haalt ervaring binnen in team voor 2016
English
OOSTERHOUT - Twins keert volgend seizoen terug in de Hoofdklasse. Na afloop van de reguliere competitie dit seizoen boekte de Oosterhoutse ploeg een 3-0 'sweep' tegen Mampaey The Hawks in de Promotie/Degradatie Play-Off en dat resulteert in 2016 in een comeback in de hoogste afdeling.

De ploeg voegde ervaring toe met de komst van eerste honkman Jeffrey Arends (Corendon Kinheim) en veteraan pitcher Elton Koeiman (Vaessen Pioniers). Meer Hoofdklasse-ervaring komt er van de Belgische infielder Dennis De Quint (UVV) en catcher Jarreau Martina, die naar de ploeg terugkeert na dit seizoen te hebben gespeeld voor HCAW. Rechtshandige werper Floris Timmer (Curaçao Neptunus) heeft ook enige Hoofdklasse-ervaring. Een debuut in de Hoofdklasse is er volgend jaar voor rechtshandige werper Brendan Schoemaker, die de afgelopen seizoenen de heuveltroef was bij The Orioles, één van de concurrenten van Twins in de Overgangsklasse.

Vrijwel de gehele ploeg van het succesvolle seizoen keert volgend seizoen terug op het roster. De Canadese werper Codi Chartrand keert niet terug, terwijl drie spelers in 2016 zullen uitkomen voor het Rookie League-team, namelijk pitcher Brian van Gaever en outfielders Kevin Karper en Tair Vrutaal.

Kevin Roovers keert volgend jaar terug als Hoofd Coach. Hij krijgt gezelschap in zijn staf van Kevin Knollenburg, die de afgelopen twee jaar een Assistent Coach was bij UVV.

,,We waren heel blij om te merken dat veel spelers naar Oosterhout wilden komen'', stelde Team Manager Patrick van Gool bij de aankondiging van de transfers op de website van het team. Kevin Roovers voegde daaraan toe: ,,Met de komst van een aantal ervaren hoofdklasse spelers, jonge talenten en oud Twins spelers houden we de balans in het team goed. Nog steeds zullen we hard moeten werken en spelen, maar met de intrinsieke motivatie die deze selectie heeft hebben we daar heel veel zin in.''
...Jeffrey Arends...
(© Foto: Henk Seppen)
Jeffrey Arends sloeg dit seizoen .279 (39-uit-140) voor Kinheim en scoorde 19 punten, terwijl hij er 25 binnensloeg. Arends speelde voor Kinheim sinds 2013 nadat hij verschillende seizoenen had gespeeld bij Neptunus.

Veteraan rechtshander Elton Koeiman was dit seizoen één van de starters bij Pioniers. Hij was 5-4 met een 3.66 ERA en kwam tot 34 strikeouts in 66 1/3 inning. Hij gooide in 14 wedstrijden, waarvan hij er elf startte. In 2014 leidde Koeiman de Pioniers-staf met en 1.98 ERA en won zes wedstrijden.


...Elton Koeiman...
(© Foto: Henk Seppen)
In het verleden gooide Koeiman ook voor The Hawks, Sparta-Feijenoord, ADO en Neptunus. Maar nu keert de 42-jarige Koeiman terug naar Twins waar hij in 1994 zijn Hoofdklasse-debuut maakte.

Jarreau Martina was HCAW's beste slagman dit seizoen met een . 266 slaggemiddelde. Hij leidde de ploeg ook in honkslagen (33) en tweehonkslagen (5) en was derde in gescoorde punten (13), terwijl hij acht punten binnensloeg. Naast het catchen was hij ook een utility player en werd ingezet als tweede honkman en in het outfield.

De Belgische infielder Dennis De Quint was dit seizoen de derde beste slagman voor UVV met een gemiddelde van .259 (36-uit-139). De Quint, die meestal als korte stop speelde, scoorde 18 punten en leidde de ploeg met 18 binnengeslagen punten. Hij sloeg ook één van de twee homeruns die de ploeg dit seizoen liet noteren.

Rechtshandige werper Floris Timmer gooide dit seizoen in slechts vier wedstrijden voor Neptunus en was 0-0 met vier strikeouts in 6 2/3 inning.

Rechtshander Brendan Schoemaker is de afgelopen jaren een belangrijke factor geweest voor The Orioles in de Overgangsklasse. In 2011 gooide hij voor Euro Stars in de Promotie/Degradatie Play-Off tegen ADO.

Na dit seizoen te hebben gespeeld voor HCAW keren ook terug infielder Rikkert Kempen en outfielder Brian Briezen. Maar zij gaan waarschijnlijk spelen in het Rookie League-team.

Naast de komst van Kevin Knollenburg in de coaching-staf kreeg ook de begeleidingsstaf uitbreiding met de komst van Jerry de Cloe, die in de voorgaande seizoenen de Team Scorer was bij Mampaey The Hawks.


..Jarreau Martina...

...Dennis De Quint...

...Brendan Schoemaker...
(© Beide Foto's: Henk Seppen)(© Foto: The Orioles)

(1 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.