Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 november 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen & Robert Bos)

Veel mutaties UVV; ploeg krijgt 13 nieuwe spelers
English
VLEUTEN - UVV eindigde dit seizoen opnieuw op de vijfde plaats. In de transferperiode onderging het roster van de ploeg flink wat wijzigingen. De ploeg verloor een aantal ervaren spelers, waaronder internationals Jim Ploeger en Gilmer Lampe. De ploeg voegde 13 nieuwe spelers aan de selectie toe, waaronder een aantal die vanuit de eigen vereniging promoveerden.

Naar UVV kwamen werper José Moreno, Quinn Tramm en Kevin van Veen, die dit jaar uitkwamen voor het gedegradeerde Mampaey The Hawks. Ook afkomstig van The Hawks is infielder Berend Ruben. Een andere speler met een volledig seizoen in de Hoofdklasse is catcher Sven Jongejans (DSS). Vier nieuwe spelers hebben in het verleden Hoofdklasse-ervaring opgedaan, namelijk infielders Siegert Flaneur en Jaïr Roseburg, outfielder Sergino Martis en catcher Cecil Commenencia. Dit seizoen speelden Martis en Commenencia in lagere teams voor UVV. Vier nieuwe spelers zullen met de rookie-status aan het nieuwe Hoofdklasse-seizoen beginnen en dat zijn pitcher Rick Heijmen (UVV Rookies), catcher Daniel de Jongh (Tridents) en infielders Steven van Reem (Amsterdam Pirates Rookies) en Thijmen Takken (Scimitars).

Tien spelers keren in 2016 niet in de ploeg terug. Naast pitcher Jim Ploeger (HCAW) en outfielder Gilmer Lampe (L&D Amsterdam Pirates) zijn dat pitchers Ian Delemarre, Oscar Meuris (beiden HCAW) en Kevin Noordzij (gestopt), catcher Joris van Ballegooy (gestopt), catcher Sam van Dijck (blessure), infielder Dennis De Quint (Twins), infielder Thomas Smits (UVV-2) en outfielder Brennan Nijhof (Vaessen Pioniers).

Van Ballegooy zal wel bij de ploeg blijven, want hij gaat deel uitmaken van de coachingstaf, die weer onder leiding zal staan van Ferenc Jongejan.
...Quinn Tramm...
(© Foto: Henk Seppen)

...Kevin van Veen...
(© Foto: Robert Bos)
Drie pitchers komen naar UVV van Mampaey The Hawks, José Moreno, Quinn Tramm en Kevin van Veen.

Reliever Moreno leidde de staf van The Hawks met een 4.24 ERA. Hij was dit seizoen 0-4 en kwam tot 12 strikeouts in 46 2/3 inning, waarin hij 19 keer vier wijd gooide. Moreno gooide in 24 wedstrijden, waarvan hij er één startte.

Tramm was 2-7 dit seizoen met een 5.96 ERA. Tramm was één van de starters, want hij begon 11 van de 16 wedstrijden waarin hij gooide. Hij leidde de ploeg met 39 strikeouts in 68 innings, maar leidde de staf ook met 46 vrije lopen.

Van Veen was 1-7 dit seizoen met een 6.05 ERA. Hij kwam tot 28 strikeouts in 68 innings en werd zowel ingezet als starter (negen wedstrijden) en als reliever (zeven wedstrijden).

Berend Ruben was de derde beste slagman van The Hawks met een gemiddelde van .264 (29-uit-110). Ruben speelde voornamelijk op het tweede honk en scoorde zeven punten, terwijl hij er 13 binnensloeg.


...Berend Ruben...

...Sven Jongejans...
(© Beide Foto's: Henk Seppen)
Sven Jongejans speelde dit seizoen in 38 wedstrijden voor DSS en sloeg .203 (26-uit-128). Hij scoorde met 16 het tweede hoogste aantal punten van het team en sloeg er negen binnen.

Cecil Commenencia speelde al in 11 wedstrijden voor UVV in het seizoen 2014.

Sergino Martis speelde ook voor het laatst in de Hoofdklasse in 2014 en dat was bij HCAW. Hij speelde toen in 32 wedstrijden en sloeg .192.

Jaïr Rosenburg speelde voor het laatst in de Hoofdklasse in 2012 toen hij uitkwam voor ADO en toen .190 sloeg in 22 wedstrijden.

Siegert Flaneur speelde een aantal jaar geleden in de hoogste afdeling toen hij uitkwam voor Almere '90.

Thijmen Takken, Rick Heijmen, Steven van Reem en Daniel de Jongh zijn allen volgend seizoen rookies. De Jongh speelde wel al in twee wedstrijden voor ADO Lakers in het seizoen 2014.
...Jim Ploeger...
(© Foto: Robert Bos)

...Gilmer Lampe...
(© Foto: Henk Seppen)
Outfielder Gilmer Lampe speelde de afgelopen twee seizoenen in de Hoofdklasse voor UVV. In beide seizoenen was hij de beste slagman van de ploeg.

In 2014 voerde hij de ploeg aan met een .355 slaggemiddelde en scoorde ook de meeste punten (29), sloeg de meeste honkslagen (50) en stal de meeste honken (11). Dit seizoen leidde Lampe met een .273 gemiddelde, 23 gescoorde punten, 44 honkslagen en 20 gestolen honken. Met zijn 20 gestolen honken was hij ook de beste in de hele Hoofdklasse.

Jim Ploeger leidde de pitching-staff van UVV dit seizoen met een 2.39 ERA. Hij was 5-5 en deelde de eerste plek in overwinningen. De linkshander had met 76 ook de meeste strikeouts van het team en deed dat in het hoogste aantal gegooide innings (79). Ploeger kreeg ook twee saves op zijn naam.

Veteraan werper Kevin Noordzij was ook een belangrijke lid van de pitching-staf. Hij gooide in 19 wedstrijden en werd voornamelijk ingezet als middle reliever, terwijl hij tweemaal startte. De rechtshander was 2-1 met een 4.84 ERA dit seizoen en kwam tot 21 keer drie slag in 44 1/3 inning.


...Joris van Ballegooy & Kevin Noordzij...
(© Foto: Henk Seppen)
De Belgische infielder Dennis De Quint was dit seizoen de derde beste slagman voor UVV met een gemiddelde van .259 (36-uit-139). De Quint, die meestal als korte stop speelde, scoorde 18 punten en leidde de ploeg met 18 binnengeslagen punten. Hij sloeg ook één van de twee homeruns die de ploeg dit seizoen liet noteren.

Outfielder Brennan Nijhof sloeg dit seizoen .293 voor UVV (27-uit-92). Hij scoorde tien punten en sloeg er acht binnen.

Joris van Ballegooy speelde voornamelijk als catcher dit seizoen en sloeg .179 (20-uit-112). Met 21 scoorde hij het tweede hoogste aantal punten van de ploeg, terwijl hij er zeven binnensloeg.

Sam van Dijck speelde in slechts elf wedstrijden en sloeg .286 (8-uit-28). Hij zal volgend jaar vrijwel het gehele seizoen op de disabled list staan, omdat hij een operatie zal ondergaan aan een schouder-blessure.

Thomas Smits speelde in 18 wedstrijden, sloeg .200 (9-uit-45) en scoorde zeven punten.

Ian Delemarre was 1-3 dit seizoen met een 3.09 ERA. Hij gooide twaalf keer drie slag in 32 innings die hij gooide na terugkeer van college in de USA.

Oscar Meuris speelde ook eerste college-ball voordat hij zich dit seizoen bij UVV voegde. Hij was 0-1 en had zes strikeouts in zeven gegooide innings.


...Dennis De Quint...

...Brennan Nijhof...

...Oscar Meuris...

...Ian Delemarre...
(© Beide Foto's: Henk Seppen)(© Beide Foto's: Robert Bos)

(1 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.