Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 december 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Nipt verlies Team Europe in Asia Winter Baseball League
English
TAICHUNG (Taiwan) - Een dag na de enorme 24-3 nederlaag herstelde Team Europe en speelde vandaag een goede wedstrijd in de Asia Winter Baseball League. Dinsdag (1 december) verloor de ploeg met 9-8 van het professionele Taiwan Beer CPBL Team in hun vierde wedstrijd van het seizoen.

Vanavond verraste het Chinese Taipei National Training Team met een 3-1 overwinning tegen de professionals van het Japanse NPB Team, dat maandag flink had uitgehaald tegen de Europeanen. Door dit resultaat is de Taiwanese ploeg nu de koploper na vier dagen van competitie.

Vandaag sloeg de Europese ploeg met 10 tegen 6 meer honkslagen tegen de Taiwanese profs en stond halverwege de tweede inning met 6-0 voor!

In de eerste inning kwamen de Europeanen tot een rally van vier punten op starter Yu-Yu Fan. Met één uit sloeg Sebastiano Poma een honkslag, schoof op na een wilde worp en scoorde het eerste punt na een tweehonkslag van Alberto Mineo. Hierna bereikte Kevin Weijgertse het honk na een fout en kwamen de honken vol te staan toen Chris Howard werd geraakt door een worp. Het volgende punt werd gescoord toen Mattia Mercuri vier wijd kreeg en een hierna volgende honkslag van Maik Ehmcke leverde twee punten op en verhoogde de stand naar 4-0.

In de tweede slagbeurt opende Freddy Noguera met vier wijd, waarna Urving Kemp een tweehonkslag sloeg. Ze scoorden even later op een honkslag van Poma om er een 6-0 stand van te maken.

De Taiwanese ploeg antwoordde met een 4-run rally in de tweede helft van de tweede inning. Met één uit sloeg Kai-Wen Cheng een tweehonkslag en volgde Fu-Lin Kuo met een 2-run homerun op starter Javier Sanchez. Hierna gooide de Spaanse rechtshander vier wijd op Chia-Jung Liang en Yu-Ta Tsai. Een honkslag van Tao-Jung Tseng en opofferingsslag van Chang-Yung Fang verkleinden de Taiwanese achterstand even later naar 6-4.

In de 1e3, met twee uit kreeg Ehmcke vier wijd en sloeg Rashid Gerard een honkslag, maar zij bleven achter op de honken.

Een zeer beangstigend moment volgde daarna in de tweede helft van de derde inning toen de Italiaanse werper Filippo Crepaldi achter zijn rechteroor werd geraakt door een line drive. De rechtshander had net het werpen overgenomen van Sanchez en zijn derde worp op Wei-Ta Su eindigde in een comeback line drive die hem op zijn hoofd raakte. Terwijl hij de bal probeerde te ontwijken en viel na te zijn geraakt liep Crepaldi ook nog een lichte verdraaiing van zijn linkerenkel op. Crepaldi werd onmiddellijk verzorgd door medisch personeel en werd naar een lokaal ziekenhuis gebracht voor het nemen van Röntgenfoto's. Gelukkig werden daar geen serieuze blessures geconstateerd.

Tijdens de Premier12 gooide Crepaldi 2 2/3 inning in relief tegen het Nederlands Koninkrijksteam en kreeg toen zes honkslagen en vijf punten tegen.

De blessure heeft vrijwel zeker effect gehad op het team in het restant van de wedstrijd, die uiteindelijk omdraaide in het voordeel van het CPBL Team. De Europese ploeg maakte vier verdedigende fouten, terwijl nog eens zeven vrije lopen werden weggegeven aan de Taiwanese slagmensen.

Stand
#TeamGWLT
1Chinese Taipei Training Team3210
2NPB Team3111
3CPBL Team3102
KBO Team3102
5Team Europe4031
In de 2e6, met de honken vol, nam de Nederlandse werper Robin Schel de Europese pitching over. De linkshandige werper werd hierna gesteund door landgenoot Rashid Gerard, ook zijn teamgenoot bij L&D Amsterdam Pirates, die een fraaie verdedigende actie maakte bij het derde honk om de slagman uit te schakelen, die had geslagen op de eerste worp van Schel. Eerder in het duel had Gerard ook al een mooie verdedigende play.

In de 1e7, met een 8-6 achterstand, bereikte Alberto Mineo het tweede honk na een fout van eerste honkman Wei-Ta Su. Hierna maakte ook Kevin Weijgertse contact De door hem geslagen bal leek vanachter de thuisplaat het veld in te springen en resulteerde in een dubbelpel. Manager Gilberto Gerali en 3B Coach Ivan Rodriguez gingen in discussie met de Home Plate Umpire dat het een foutbal was. Maar na kort overleg van de vier umpires werd de beslissing niet teruggedraaid. Met twee uit homerde Chris Howard om er een 8-7 stand van te maken. Eerder in de wedstrijd had Howard ook al een éénhonkslag en tweehonkslag geslagen.

In de 2e7 maakte de Italiaanse midvelder Sebastiano Poma een schitterende vangbal ter ondersteuning van Schel. De Europeanen kwamen vervolgens langszij in de 1e8. De Duitser Maik Ehmcke begon met vier wijd, maar ging gedwongen uit op het tweede honk op een stootslag van Rashid Gerard. Hierna sloeg de Tsjechische pinch-hitter Premek Chroust een tweehonkslag en zorgde voor lopers op het tweede en derde honk. Luca Martone werd vervolgens ingezet als pinch-runner voor Gerard, maar kon niet scoren toen Urving Kemp werd uitgevangen. Na een werperswissel scoorde Martone even later wel het gelijkmakende punt na een wilde worp.

Het CPBL Team scoorde het winnende punt in de negende inning op de Nederlandse reliever Matz Schutte. Chan-Sheng Huang opende met een honkslag, waarna zijn pinch-runner Chih-Hsien Lin opschoof na een opofferingsstootslag van Hsuan-Tsung Fang. Om een gedwongen loop te creëren kreeg volgende slagman Yu-Hsien Chu opzettelijk vier wijd, maar de honken kwamen vol te staan toen Wei-Ting Lin hierna een 'normale' vrije loop kreeg. Hierna werd Wei-Ta Su uitgevangen door linksvelder Urving Kemp, die de bal naar de plaat gooide terwijl Lin vanaf het derde honk vertrok om te scoren. Een close play volgde en de loper werd safe gegeven. Hoewel het er op leek dat Lin tegen catcher Howard aangleed raakte hij mogelijk een fractie eerder de plaat aan met zijn been voordat hij werd getikt. De Europese Manager Gilberto Gerali vroeg om een challenge, maar de beslissing bleef staan en dat maakte een einde aan de wedstrijd.

Su, die het winnende punt binnensloeg, had ook al een belangrijke 2-run double geslagen in de vierde inning en werd gekozen tot Meest Waardevolle Speler van deze wedstrijd.

Hoewel Gerali positief was over de wedstrijd was zijn voornaamste zorg na afloop uiteraard de conditie van Crepaldi. In de komende dagen zal duidelijk moeten worden of de werper later nog in actie kan komen of meer rust nodig heeft.

De Europese ploeg heeft woensdag een vrije dag, waarna de volgende wedstrijd donderdag (3 december) wordt gespeeld, aanvang 12 uur lokale tijd (5 uur 's morgens Nederlandse tijd). De ploeg ontmoet dan voor de tweede keer het sterke professionele NPB Team.

(1 december)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.