Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 september 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen & Marco Stoovelaar)

Pioniers Hoofd Coach Klaver stopt; Flanegin opvolger
English

...Dè Flanegin => nieuwe Hoofd Coach Vaessen Pioniers...
(© Foto: Henk Seppen)
HOOFDDORP - Robert Klaver is gestopt als Hoofd Coach van Vaessen Pioniers nadat hij de ploeg vijf seizoenen onder zijn hoede heeft gehad, zo meldde het Haarlems Dagblad op donderdag (3 september). Voormalig speler Dè Flanegin wordt de opvolger van Klaver, die bij de ploeg blijft als Bench Coach.

De op Aruba geboren Dè Flanegin, die in december 44 wordt, speelde voor het eerste voor Hoofddorp Pioniers in 1992 toen de ploeg uitkwam in de Eerste Klasse. In dat jaar promoveerde Pioniers naar de Hoofdklasse. Flanegin speelde daarna in de hoofdmacht van de Hoofddorpse vereniging van 1993 tot en met 2008. Hij keerde in 2010 terug en speelde nog eens vijf seizoenen voor Pioniers. In totaal speelde hij 22 seizoenen voor de club, waarvan 21 op het hoogste niveau.

Als outfielder en later eerste honkman en designated hitter behoorde de rechtshandige slagman tot de kern van Pioniers met wie hij in 1997 landskampioen werd. Dat was het enige kampioenschap die de ploeg veroverde. Op 12 mei 2013 werd Flanegin recordhouder voor meeste gespeelde wedstrijden in de Hoofdklasse bij één club toen hij het record verbrak van 691 wedstrijden, dat op naam stond van Jurjan Koenen (HCAW). Flanegin nam na het seizoen 2014 afscheid na gespeeld te hebben in 750 competitiewedstrijden. Op 31 augustus van dat jaar speelde hij in zijn laatste wedstrijd voor Pioniers. In dat duel, een Play-Off ontmoeting vs. Kinheim, speelde Flanegin op alle negen posities en sloot af als werper. Op 5 juli van dit jaar werd zijn rugnummer 30 officiëel 'retired' door Pioniers.


...Robert Klaver stopt na 5 jaar...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Begin jaren negentig speelde Flanegin ook nog een aantal wedstrijden in de Hoofdklasse Heren Softbal voor Antillian Stars in Utrecht. Dit seizoen was Flanegin één van de coaches van het herensoftbalteam van Pioniers.

Volgend jaar zal Flanegin in de Hoofdklasse debuteren als Hoofd Coach. Maar het is niet zijn coachdebuut. In 2008 en 2010, als speler, was hij ook de Hitting Coach van Pioniers. In juni 2010 kwam het tot een breuk tussen Pioniers en toenmalig Hoofd Coach Bernie Beckman. De drie Assistent Coaches Peter Barentsen, Theo Geerman en Dè Flanegin vormden daarna een trio die de ploeg leidde, maar Geerman fungeerde als Hoofd Coach. In september 2010, na afloop van het seizoen, werd Robert Klaver de nieuwe Hoofd Coach van Pioniers.

Robert Klaver leidde Pioniers in vijf volle seizoenen (2011-2015) als Hoofd Coach nadat hij de ploeg eerder al in 2002-2005 onder zijn hoede had gehad. In zijn tweede periode in Hoofddorp loodste Klaver Pioniers in al zijn seizoenen naar de Play-Offs. In 2011 en 2013 plaatste Pioniers zich voor de Holland Series, maar verloor respectievelijk van Amsterdam Pirates en Neptunus.

In al zijn seizoenen leidde Klaver Pioniers naar 25 of meer overwinningen. Onder Klaver's coaching de laatste vijf seizoenen was Pioniers 132-74 en viermaal een gelijkspel. Dit seizoen eindigde Pioniers op de vierde plaats in de competitie met een 25-17 'record'. In de Play-Offs opende de ploeg met drie nederlagen tegen L&D Amsterdam Pirates. In de volgende twee 3-game series won de Hoofddorpse ploeg eenmaal van Curaçao Neptunus en Corendon Kinheim.

(September 3)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.