Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 december 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Team Europe boekt eerste zege in Asia Winter Baseball League
English
TAICHUNG (Taiwan) - Team Europe speelde donderdag (3 december) een prima wedstrijd en won met 14-7 tegen de professionals van het NPB Team uit Japan. Maandag leed de Europese ploeg nog een verpletterende 24-3 nederlaag in het eerste duel tegen de Japanse profs. Vandaag was Team Europe de beste van de tweede ploegen en liet de eerste overwinning aantekenen in de Asia Winter Baseball League.

In de avond won het KBO Team (Zuid-Korea) met 4-1 van koploper Chinese Taipei National Training Team. Met de winst klom de Koreaanse ploeg naar de tweede plaats.

De Europeanen kwamen tot 14 honkslagen in het duel onder aanvoering van de Italiaan Mattia Mercuri, die 3-uit-4 sloeg, waaronder een 3-run homerun. Mercuri werd gekozen tot MVP van de wedstrijd.

Lars Huijer startte voor Team Europe en gooide vier puntloze innings. Zijn opvolgers deelden acht vrije lopen uit, maar de Europeanen wisten de voorsprong vast te houden.

Stand
#TeamGWLT
1Chinese Taipei Training Team5320
2KBO Team5212
3NPB Team5221
4CPBL Team4112
5Team Europe5131
De Europese Manager Gilberto 'Gibo' Gerali stelde na afloop: ,,Het was een grote test van de karakters van de jongens''. Op de vrije dag woensdag zei Gerali al tegen Grand Slam * Stats & News: ''We zijn pas een paar dagen bij elkaar en het duurt even om een team op te bouwen. Maar we worden beter''. Vandaag werden de woorden van Gerali onderstreept. De ploeg wordt inderdaad beter en kwam voor het eerst tot winst. In het duel van dinsdag toonde de Europese ploeg al progressie in het slagwerk en waren ook verschillende fraaie defensieve acties te zien in de ontmoeting met het professionele CPBL Team.

De Europese ploeg speelt de volgende wedstrijd op vrijdag (4 december), aanvang 12 uur lokale tijd (5 uur 's morgens Nederlandse tijd). De ploeg ontmoet dan het professionele KBO Team (Zuid-Korea) voor de tweede keer. Afgelopen zaterdag eindigde het eerste duel tussen de twee teams (wat toen de openingswedstrijd van de competitie was) in een 9-9 gelijkspel.

(3 december)

(later meer)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.