Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 november 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

USA en Canada ontmoeten elkaar in oefenreeks voor Premier12
English
PHOENIX, Arizona (USA) - De teams van USA en Canada, die deelnemen aan de komende Premier12, hebben een reeks van drie oefenwedstrijden tegen elkaar afgesloten. De drie wedstrijden werden gespeeld in Maryvale Baseball Park in Phoenix.

Team USA staat onder leiding van voormalig Major League-tweede honkman en New York Yankees-grootheid Willie Randolph. Voormalig Major League-catcher Ernie Whitt (twaalf jaar Toronto Blue Jays) keert terug als Manager van Team Canada.

In de eerste wedstrijd, gespeeld op zaterdag (31 oktober), was de eindstand 2-2. Canada nam een vroege 2-0 voorsprong in de tweede inning en scoorde na vier wijd met volle honken van Kellin Deglan en een grounder van Skyler Stromsmoe. Team USA pakte een punt terug in de derde inning op een RBI-single van Tyler Pastornicky. Op die klap scoorde Jacob May, die het honk had bereikt na een fout, daarna het tweede honk stal en opschoof naar het derde honk na een doorgeschoten bal. In de zevende inning kwamen de Amerikanen langszij. Brett Phillips opende toen met een honkslag, stal het tweede honk en scoorde op een honkslag van May.

In de tweede wedstrijd, op zondag (1 november), won de Amerikaanse ploeg met 2-0. De USA kregen de honken vol in de vierde en vijfde inning, maar wist niet tot scoren te komen. De Amerikanen strandden negen lopers in scoringspositie. Beide punten werden gescoord in de zesde inning. Dan Black begon met vier wijd en Brett Eibner sloeg een tweehonkslag, waarna de honken vol kwamen te staan na een nieuwe vrije loop. Hierna ging Black gedwongen uit op thuis na een grounder, maar daarna volgde Elliot Soto met een 2-run single. De 30-jarige linkshander Aaron Laffey startte voor Team USA. Hij gooide acht seizoenen in de Major League, waaronder volle seizoenen bij de Cleveland Indians (2008-2010), Seattle Mariners (2011), New York Yankees (2011) en Toronto Blue Jays (2012). Hij gooide kort in de Majors in 2007 (Cleveland Indians), 2013 (Toronto Blue Jays/New York Mets) en dit jaar (Colorado Rockies). Dit seizoen gooide hij als reliever in drie wedstrijden voor de Colorado Rockies en was 1-0.

Op maandag (2 november) speelden de twee ploegen hun derde en laatste wedstrijd tegen elkaar. Dat duel eindigde in een 3-3 gelijkspel. Canada opende de score in de eerste inning op een 2-out single van Jordan Lennerton. Hierna bleef de wedstrijd puntloos, maar in de achtste inning kwam de USA langszij, dankzij een 2-out single van Joe Sclafani. De teams besloten hierna verder te spelen volgens de internationale tie-break rule. De Amerikanen namen een 3-1 voorsprong via een grounder van Jacob May en een tweehonkslag van Joe Sclafani. Echter, Canada bracht de stand even later in balans na een wilde worp en een grounder. In de laatste zeven innings werd Canada hitloos gehouden door de Amerikaanse pitching.

Team USA ontmoet Nederland in oefenduel aanstaande zaterdag in Taipei. Tijdens hun verblijf in Taiwan speelt Canada vrijdag een oefenduel vs. Mexico, waarna zaterdag wordt gespeeld tegen Venezuela.

In de voorronde va de Premier12 speelt de USA-ploeg in Poule B. Daarin speelt het team aanstaande dinsdag de eerste wedstrijd tegen de Dominicaanse Republiek.

Canada speelt in Poule A en ontmoet de Nederlandse ploeg op 15 november in de slotwedstrijd van de voorronde. Canada opent aanstaande dinsdag tegen Cuba.

(4 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.