Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 december 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Team Europe speelt opnieuw gelijk in Asia Winter Baseball League
English
TAICHUNG (Taiwan) - Team Europe stond vrijdag (4 december) voor de tweede keer tegenover het professionele KBO Team uit Zuid-Korea in de Asia WInter Baseball League. Het eerste duel eindigde in een 9-9 gelijkspel, het duel van vandaag leverde een 6-6 gelijkspel op. Voor de Koreanen was het derde keer dit seizoen dat een wedstrijd onbeslist eindigde.

In de avond won het Taiwan Beer CPBL Team met 4-3 van het Japanse NPB Team.

De Koreaansz ploeg is voornamelijk samengesteld door jonge profspelers, die momenteel dienstplichting zijn en uitkomen voor de (prof)teams van het leger en de politie. Maar ook de teams die uitkomen in de Korean Baseball Organization, de Zuid-Koreaanse Major League, zijn vertegenwoordigd in het team.

Team Europe had aanvankelijk een onrustige start. Rechtshander Maickel Rietel maakte zijn tweede start van het seizoen en kreeg een snelle nul. Hij kreeg vervolgens een tweehonkslag tegen van Sun-Gkon Lee. Een pop-up achter het tweede honk eindigde daarna in een fout toen tweede honkman Luca Martone de bal liet vallen. En dat resulteerde in lopers op het eerste en tweede honk. In plaats van twee nullen en een loper op het tweede honk volgde nu een 3-run rally, want volgende slagmensen Chi-Hong An, Seung-Yeol Yoon en Do-Hyun Kim sloegen allen een honkslag. Dat resulteerde in drie punten en een snelle achterstand voor de Europese ploeg. Hierna sloot Rietel de inning zelf af met een strikeout en het fielden van een comeback-grounder. Na afloop van de inning werd Lee, die de rally was begonnen met een tweehonkslag en zich blijkbaar had geblesseerd, vervangen door Kyun-Grok Lee,die later een aanvallende hoofdrol speelde.


...Kevin Weijgertse, 3-uit-5...
(© Foto: Henk Seppen)
Dat Team Europe beter is gaan spelen in de afgelopen dagen werd even later onderstreept, want de ploeg had een prima comeback en antwoordde met een 4-run rally in de tweede helft van de eerste inning. Nadat lead-off hitter Urving Kemp drie slag had gekregen kwamen de honken vol. Eerst sloeg Sebastiano Poma een honkslag. Toen hij contact had gemaakt en zijn knuppel losliet schoot die door en raakt de Home Plate Umpire op zijn rechter-onderarm. Hij kreeg na afloop van de inning een bandage om zijn arm. Met Poma op het eerste honk kreeg Alberto Mineo vier wijd. Kevin Weijgertse volgde met een infield-hit op het lichaam van startende werper Yoon-Sun Song en kwamen de honken vol te staan. De linkshander kon de wedstrijd voortzetten, maar kreeg hierna wel vier punten tegen. Na een prima slagbeurt met een aantal foutballen, sloeg Federico Giordani een harde grounder richting kort. Daar maakte korte stop Hyun Jung een prima fielding play en probeerde de loper richting derde honk gedwongen uit te schakelen, omdat hij geen kans meer had om Giordani op het eerste honk onschadelijk te maken. Maar iedereen was safe, Giordani kreeg een infield-hit op zijn naam en de Europeanen scoorden hun eerste punt. Volgende slagman Premek Chroust dreunde de bal daarna diep het rechts-midveld in voor een 'baseclearing, 3-run double; die Team Europe een 4-3 voorsprong opleverde. De Tsjech miste maar net een grand slam homerun, want de bal landde net voor de omheining op de warning-track. Met Chroust op het tweede honk werd volgende slagman Mattia Mercuri opmerkelijk genoeg geraakt door een worp van Song. Het diende wel een doel, want het zette een gedwongen loop op. En waarom daar vier ballen aan verspillen voor een opzettelijke vrije loop? Een strikeout en een gedwongen nul sloot de inning af.

De Koreaanse ploeg kwam onmiddellijk langszij in hun tweede slagbeurt op Rietel. Met één uit sloeg Bon-Ki Shin een honkslag en stal het tweede honk. Even later scoorde hij de gelijkmaker op een honkslag van Kyun-Grok Lee, die net verdedigend in het duel was gekomen in de tweede helft van de eerste inning. Toen volgende slagman Hyun Jung vier wijd kreeg betekende dat het einde voor Rietel. Hij werd opgevolgd door de Franse werper Leonel Cespedes. Zijn eerste worp eindigde in een wilde worp, zodat er lopers op het tweede en derde honk kwamen te staan, maar hij volgde met een strikeout. Een fraaie vangbal van korte stop Mattia Mercuri maakte een einde aan de slagbeurt.

Stand
#TeamGWLT
1CPBL Team5212
KBO Team5213
3Chinese Taipei Training Team5320
4NPB Team6231
5Team Europe6132
Opnieuw reageerde Team Europe prima, want Urving Kemp opende de tweede helft van de tweede inning met een homerun die de ploeg een hernieuwde 5-4 voorsprong bezorgde.

Het KBO team kwam weer langszij in de eerste helft van de vierde inning op Cespedes toen Kyun-Grok Lee opende met een homerun, zijn derde van het seizoen. Even later nam de ploeg de leiding over. Volgende slagman Hyun Jung sloeg een honkslag en wist op te schuiven naar het tweede honk toen linksvelder Urving Kemp een fout maakte. Met Jung op het tweede honk kwam Fransman Owen Ozanich in relief op de heuvel voor Cespedes, maar werd begroet met een puntscorende honkslag van Chi-Hong An, die de Koreanen op een 6-5 voorsprong zette.

Opnieuw herstelde Team Europe zich prima en gaf verder geen scoringskansen meer weg. In de eerste helft van de zevende, met twee uit, bereikte Jun-Hyeok Park het honk toen eerste honkman Kevin Weijgertse een fout maakte. Hij stal het tweede honk, maar strandde daar.

In de 2e7 maakte de ploeg van Manager Gilberto Gerali er een 6-6 stand van. Alberto Mineo opende met een tweehonkslag op Song en dat betekende het einde voor de Koreaanse starter. Side-armer Kyu-Hyun An nam het over, maar kwam in de problemen. Eerst bereikte Kevin Weijgertse het honk via een infield-hit. Hij sloeg de bal vlak voor de catcher en was de aangooi richting eerste honk te snel af. Met lopers op het eerste en derde honk leverde Federico Giordani een puntscorende bloop-single af die er 6-6 van maakte. Maar een strikeout, force out en groundout maakten daarna een einde aan de inning.

Matz Schutte werd de vierde Europese werper in de achtste inning en nam het over van Ozanich, die het prima had gedaan. De Nederlandse rechtshander is één van de zes professionals op het Europese roster. Hij gooide dit jaar in 14 wedstrijden voor het Rookie League-team van de Minnesota Twins en was 2-2 met een 3.07 ERA. Schutte kreeg een lead-off single tegen, maar hierna volgden drie nullen.


...In 2013 was het Taichung Intercontinental Baseball Stadium de...
...locatie van een voorronde van de World Baseball Classic...
...Vorige maand werden er wedstrijden gespeeld tijdens de Premier12...
(© Foto: Henk Seppen)
In de 2e8 kreeg Team Europe de eerste slagman op het honk toen een klap van Freddy Noguera eindigde in een fout. Met één uit ging hij uit bij een steelpoging. Chris Howard volgde met een honkslag en dat bracht een nieuwe werper naar de heuvel. Linkshander Jae-Yong Cha (met rugnummer 109!) nam het over. Cha is één van de spelers die actief zijn in de Koreaanse big league en gooit voor Lotte Giants. Hij sloot de inning af met een strikeout.

In de negende kreeg Schutte opnieuw een lead-off single tegen van de Koreanen, maar die loper ging even later uit bij stelen. In de 2e9 werd Team Europe op rij uitgeschakeld en daarmee kwam de wedstrijd ten einde. En zo eindigde het duel in het tweede gelijkspel voor de Europeanen en het derde voor de Koreanen.

Beide ploegen sloegen 13 honkslagen. Kevin Weijgertse sloeg 3-uit-5 voor Team Europe, dat opnieuw een prima wedstrijd speelde. De Europese reliever Owen Ozanich werd gekozen tot MVP van deze wedstrijd.

De Europese ploeg speelt de volgende wedstrijd op zaterdag (5 december), wederom om 12 uur lokale tijd (5 uur 's morgens Nederlandse tijd). De ploeg ontmoet dan het Chinese Taipei National Training Team.

(4 december)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.