Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 oktober 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Pat Murphy keert niet terug als Manager van San Diego Padres
English
SAN DIEGO, California (USA) - De San Diego Padres hebben bekend gemaakt dat interim-Manager Pat Murphy volgend jaar niet in deze functie zal terugkeren. Deze aankondiging werd gemaakt door Executive Vice President/General Manager A.J. Peller kort na de 6-3 nederlaag bij de Los Angeles Dodgers op zondag (4 oktober), de laatste wedstrijd van de reguliere competitie.

Pat Murphy werd aangesteld als Interim-Manager op 16 juni als opvolger van de ontslagen Bud Black. Voor zijn promotie naar Manager van het Major League-team was Murphy de Manager van El Paso Chihuahuas, het Triple-A team van de Padres.


...Ter voorbereiding op de halve finale van de World Baseball Classic...
...2013 speelde het Nederlands Honkbal Team een oefenduel tegen...
...een Minor League-selectie van de San Diego Padres onder leiding van...
...Pat Murphy, hier samen met Robert Eenhoorn, Rob Cordemans...
...en Hensley Meulens, zijn spelers tijdens de Olympische Spelen 2000...
...Tijdens de WBC was Meulens Manager, Eenhoorn zijn assistent...
...en Cordemans weer één van de Oranje-werpers...
(© Foto: Henk Seppen)
In 1987 was Pat Murphy de Manager van het Nederlands Honkbal Team. Destijds leidde hij Oranje naar de Europese kampioenstitel in Barcelona (Spanje). Met die titel plaatste het Nederlands Team zich tevens voor deelname aan het honkbaltoernooi van de Olympische Spelen een jaar later in Seoel (Zuid-Korea). Murphy werd gevraagd het Nederlands Team ook tijdens de Spelen te leiden, maar kon zich toen niet vrijmaken. Op dat moment had hij er net zijn eerste seizoen opzitten als Hoofd Coach van het honkbalteam van de University of Notre Dame en was bezig met de voorbereiding op zijn tweede.

Echter, in 2000, kreeg Murphy toch nog de kans het Nederlands Team te coachen tijdens een Olympische Spelen. In dat jaar was het voor hem mogelijk terug te keren in een Oranje uniform en leidde hij de nationale ploeg in Sydney (Australië). Tijdens dat evenement boekte het Nederlands Team een historische overwinning toen het Cuba de eerste Olympische nederlaag toebracht, een 4-2 winst, dankzij een tweehonkslag van Hensley Meulens, die de Oranje-Manager zal zijn tijdens de komende Premier12.

Tijdens het Europees Kampioenschap 1987 was de webmaster van Grand Slam * Stats & News ook in Spanje als verslaggever van het evenement. Destijds had ik een dagelijks interview met Murphy voor een dagboek, dat werd gepubliceerd in Double Play Magazine. Tijdens het toernooi toonde Murphy zijn nauwe betrokkenheid met de ploeg en zijn strijdlust. Tijdens elke wedstrijd toonde Murphy veel energie, stond altijd voor de dug-out en moedigde zijn spelers op het veld aan. De spelers vonden het heerlijk om voor hem te spelen en dat werd ook onderstreept, want het Nederlands Team versloeg Italië in de best-of-five finale om de Europese titel, waaronder een ruime 16-1 zege in de slotwedstrijd.

Nadat hij zelf had gehonkbald op Florida Atlantic University (catcher/infield/pitcher) werd Pat Murphy in 1982 prof en speelde vier seizoenen in de minor leagues voor de San Francisco Giants en San Diego Padres. Murphy richtte zich daarna op coachen en was zeer succesvol op Notre Dame. Hij leidde de Fighting Irish in 1988-1994, won 318 wedstrijden en loodste de ploeg naar de NCAA Regionals in 1992, 1993 en 1994.

Pat Murphy was vervolgens de Hoofd Coach van de Sun Devils, het honkbalteam van Arizona State University. Opnieuw was hij zeer succesvol, want de ploeg won de Pac-10 Conference titel in 2000, 2007, 2008 en 2009. Murphy leidde de ploeg elf keer naar het 'postseason' en hij werd de jongste college-coach die 500 overwinningen in zijn loopbaan bereikte. Hij coachte ASU naar 629 overwinningen en viermaal naar de College World Series.

In februari 2010 ging Murphy aan het werk als Special Assistant for Baseball Operations bij de San Diego Padres. In 2011-2012 was hij daar Manager van het Single-A team. Murphy promoveerde en was de Manager van het Padres' AAA-team sinds 2013. In mei van dit jaar wilden de Milwaukee Brewers Murphy toevoegen aan de coachingstaf van Craig Counsell, die net was aangesteld als Manager van het Major League-team, maar de Padres gaven geen toestemming. Counsell had voor Murphy gespeeld op Notre Dame. Op 16 juni werd Murphy benoemd tot Interim-Manager van de Padres als opvolger van Bud Black. De Padres sloten het seizoen af met een 74-88 'record', maar verloren 21 van de laatste 31 wedstrijden. Onder leiding van Murphy waren de Padres 42-54.

Met betrekking tot zijn periode bij de big league Padres, die hij overnam tijdens een seizoen in plaats van aan het begin van een seizoen zei Murphy recentelijk: ,,Ik denk dat ik niet de kans heb gekregen mezelf te zijn. Ik kon niet de toon zette zoals ik dat had willen doen. Ik ben dankbaar voor deze kans en de ervaring dit mee te maken, maar tegelijkertijd had de strijder in mij gewild dat ik meer impact had kunnen hebben op een dieper niveau zoals we spelen, de mentaliteit.''

(5 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.