Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 december 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Team Europe puntloos tegen Taiwanese ploeg
English
TAICHUNG (Taiwan) - In hun zevende wedstrijd in de Asia Winter Baseball League liep Team Europe zaterdag (5 december) tegen een 9-0 shutout aan tegen het Chinese Taipei National Training Team. Voor de Taiwanezen was dit hun vierde overwinning in zes wedstrijden. Hoewel dit het meeste is van alle teams, staat de ploeg toch op de tweede plaats. In de avond won koploper Taiwan Beer CPBL Team (beter winst-verlies percentage) ruim van het KBO Team met 13-2.

De Europese ploeg kwam vandaag tot slechts vijf honkslagen. Positief was dat er geen verdedigende fouten werden gemaakt. De Taiwanese ploeg sloeg 14 honkslagen op zes werpers. Naast deze 14 hits kregen tien Taiwanese slagmensen ook nog eens een vrije loop (negenmaal vier wijd, eenmaal geraakt werper). Vier van deze slagmensen scoorden uiteindelijk. En daarmee stond de Europese pitching opnieuw teveel slagmensen tot de honken toe, naast degenen die een honkslag sloegen.

Team Europe keek al snel tegen een achterstand aan, want de Taiwanese tegenstander scoorde het eerste punt in de eerste inning op starter Javier Sanchez Martinez. De Spanjaard is één van de zes profspelers op het Europese roster. Dit jaar gooide de 21-jarige rechtshander in zijn tweede seizoen voor de DSL Braves, het Rookie League-team van de Atlanta Braves in de Dominican Summer League. Vorig jaar was hij 1-2, dit seizoen was hij 1-3. In zijn twee profseizoenen kwam Sanchez tot 59 strikeouts in 95 2/3 inning en gooide in 33 wedstrijden (19 starts).

In de openingsslagbeurt kreeg Sanchez een lead-off double down langs de linksveld-lijn tegen van Yu-Ning Tsao. Volgende slagman Chung-Ting Chen raakte de bal ook hard, maar zijn line drive werd gevangen door eerste honkman Kevin Weijgertse. Nadat een vangbal de tweede nul had opgeleverd bracht Chih-Chieh Su met een honkslag Tsao binnen en zette de Taiwanezen op een 1-0 voorsprong. Su is één van de spelers in het team die ook een reguliere speler is van de nationale ploeg van Chinese Taipei.

Team Europe kreeg eveneens twee honklopers in hun eerste slagbeurt op de rechtshandige side-armer Tzu-Pong Huang. Met één uit gooide de 21-jarige Huang vier wijd op Sebastiano Poma en met twee uit gaf hij ook een vrije loop weg aan Alberto Mineo. Maar hierna sloeg Federico Giordani op de eerste worp die hij zag en zijn klap resulteerde in een gedwongen nul en het einde van de inning.

Het Chinese Taipei National Training Team breidde de voorsprong in de tweede inning uit door tweemaal te scoren. Met één uit kreeg Sheng-Chieh Lin vier wijd en volgde Kuan-Wei Yao met een tweehonkslag. Ze wisten niet op te schuiven op een 'comeback-grounder', maar daarna kwamen de honken vol te staan toen Yu-Ning Tsao vier wijd kreeg. Chung-Ting Chen volgde met een 2-run single die de stand opvoerde naar 3-0.

In de 2e2 kreeg Tsu-Pong Huang drie nullen op rij, maar verliet wel het veld op een brancard. Met twee uit sloeg de Duitser Maik Ehmcke een comebacker, die Huang op zijn linker-enkel raakte. Huang ging achter de bal aan, fielde het speeltuig en gooide het naar het eerste honk om Ehmcke uit te schakelen. Het zag er aanvankelijk niet ernsting uit, maar na het completeren van de actie viel Huang op de grond en greep naar zijn linkerbeen. Huang kon niet meer opstaan en moest van het veld worden gedragen op een brancard. Gelukkig liep hij geen zware blessure op en was het 'slechts' een lichte spierblessure in zijn been.

In de 1e3 gooide Sanchez een prima inning. Hij begon met vier wijd, maar werd daarna gesteund met een prima 'around-the-horn, 5-4-3 double play;, dat begon bij derde honkman Rashid Gerard. Een groundout sloot de slagbeurt daarna af.

In de 2e3 nam Chuo-Chieh Wu de pitching over van de geblesseerde Huang. Met twee uit kreeg hij een honkslag tegen van Sebastiano Poma en gooide vier wijd op Kevin Weijgertse, twee van de beste slagmensen in de Europese ploeg. Voor vandaag sloeg Poma .412, terwijl Weijgertse .440 sloeg. De twee strandden toen een line drive van volgende slagman Alberto Mineo werd gevangen.

De Duitser Daniel Thieben nam de Europese pitching over in de vierde. Hij kreeg een 2-out single tegen, maar die loper bleef achter op het eerste honk.

De Taiwanese ploeg nam meer afstand in de vijfde inning. Chung-Ting Chen begon met vier wijd en Chih-Chieh Su kreeg een vrije loop met één uit. Opnieuw bleven de vrije lopen kostbaar te zijn. Nadat de twee double steal hadden uitgevoerd scoorden ze respectievelijk op een hierna volgende honkslag van Tzu-Hsien Chan en een grounder van Ping-Chen Tsu. Toen volgende slagman Sheng-Chieh Lin ook vier wijd kreeg kwam de Europese Manager Gilberto Gerali uit de dug-out om een werperswissel toe te passen. De Italiaanse rechtshander Milvio Andreozzi nam het over van Thieben. Zijn tweede worp was wild, maar eindigde wel in een nul. Nadat de bal in de grond voor de catcher opstuiterde was Lin was vanaf het eerste honk vertrokken, maar kon niet opschuiven, omdat Chan nog altijd op het tweede honk stond. Na de bal onder controle te hebben gekregen gooide catcher Alberto Mineo die naar eerste honkman Kevin Weijgertse en hij kon Lin uittikken om de inning af te sluiten.

In de tweede helft van de vijfde was er wat goed Europees contact, maar werd niet gescoord. Maik Ehmcke opende met een honkslag, waarna een line drive van Rashid Gerard werd gevangen. Freddy Noguera kreeg hierna vier wijd, maar een dubbelspel maakte een einde aan de slagbeurt.

Nadat de Taiwanese ploeg twee lopers in scoringspositie had achtergelaten in de eerste helft van de zesde inning kreeg Team Europe voor de tweede keer op rij hun openingsslagman op het honk in de tweede helft van de beurt. Kevin Weijgertse begon de beurt met een honkslag en dat was pas de derde Europese hit in het duel. Echter, hierna volgden drie nullen en Weijgertse bleef achter op het eerste honk.

In de 1e7 werd de Kroatische rechtshander Kruno Gojkovich de vierde werper voor Team Europe. Hij kreeg met één uit een honkslag tegen van Tzu-Hsien Chan, maar die ging uit bij een steelpoging.

Stand
#TeamGWLT
1CPBL Team6312
2Chinese Taipei Training Team6420
3KBO Team6223
4NPB Team6231
5Team Europe7142
Na puntloos te zijn gehouden in de zesde en zevende inning waren de Taiwanezen weer productief in de eerste helft van de achtste, maar scoorden niet. De Italiaan Bryan Sheldon nam de Europese pitching over, maar werd begroet met een lead-off single van Sheng-Chieh Lin. Een vrije loop volgde voor Min-Hsun Chang, waarna de honken vol kwamen te staan via een stootslag-honkslag van de snelle Huai-An Kao. Maar Sheldon en Europa kwamen ongeschonden uit deze situatie. Eerst was er een fraai 5-2-3 dubbelspel, waarna een line drive werd gevangen om de inning af te sluiten.

Een dubbelspel was ook het hoogtepunt in de tweede helft van de achtste inning. Linkshander An-Ke Lin werd de vijfde Taiwanese werper, maar kreeg een lead-off single tegen van Freddy Noguera. Een strikeout volgde, waarna de Taiwanese verdediging een omgekeerd dubbelspel maakte op een harde grounder van Kevin Weijgertse.

De Taiwanese tegenstander kwam vervolgens tot een rally van nog eens vier punten in de eerste helft van de negende. De Duitser Lucas Dickman nam de pitching over van Sheldon, maar kreeg snel de honken vol. Tung-Hua Yuah opende met een tweehonkslag, waarna Ming-Hsiu Chan werd geraakt door een worp. De honken kwamen vol te staan toen een door Tzu-Hsien Chan geslagen bal net op goed gebied landde langs de rechtsveldlijn. Daarmee had Chan een honkslag geslagen in zijn laatste drie slagbeurten en was nu 3-uit-5 in de wedstrijd. Dickman schakelde de volgende slagman met drie slag uit, maar kreeg toen een 2-run single tegen van Sheng-Chieh Lin. Een prima vangbal van korte stop Freddy Noguera op een pop-fly in kort linksveld (geen binnenhoog) leverde de tweede nul op, maar daarna kwamen de honken weer vol te staan toen volgende slagman Huai-An Kao vier wijd kreeg. Nog eens twee runs werden gescoord toen Yu-Ning Tsao volgde met een tweehonkslag. Tsao was 3-uit-4, scoorde een punt, sloeg er twee binnen en werd gekozen tot MVP van deze wedstrijd.

In de 2e9, op nieuwe werper Jen-Lei Liao, leek Team Europe iets in de maak te hebben. Voor het eerst sinds de vijfde inning kreeg de ploeg twee honklopers. Nadat pinch-hitter Daniel Fernandes drie slag had gekregen sloeg Urving Kemp een honkslag en werd Chris Howard geraakt door een worp. Maar hierna gooide Liao drie slag op Luca Martone en Maik Ehmcke om de inning en de wedstrijd af te sluiten en de shutout te completeren.

De Europese ploeg speelt de volgende wedstrijd op zondag (6 december), aanvang 18:0 uur lokale tijd (11 uur 's morgens Nederlandse tijd). De ploeg ontmoet dan het Taiwan Beer CPBL Team, momenteel de koploper in de competitie.

(5 december)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.