Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 november 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Prima optreden Jurickson Profar in Fall Stars Game
English
SCOTTSDALE, Arizona (USA) - De op Curaçao geboren infielder Jurickson Profar had zaterdagavond (7 november) een prima optreden tijdens de Fall Stars Game presented by Bowman, de All Star Game van de Arizona Fall League.

In de wedstrijd, die werd gespeeld op Salt Rivers Field @ Talking Stick in Scottsdale, bereikte Profar viermaal de honken. Zijn ploeg AFL West won met 8-3 vs. de AFL East voor een record-aantal van bijna 7.000 toeschouwers.

Switch-hitter Jurickson Profar is herstellende van een schouderblessure die hem de afgelopen twee seizoenen aan de kant heeft gehouden. De 22-jarige tweede honkman/korte stop, die een paar jaar geleden het nummer één talent in de Major League was, liep een gescheurde schouderspier op tijdens Spring Training in 2014 en onderging in februari van dit jaar een operatie.

Profar had op 2 september 2012 een memorabel Major League-debuut, want hij homerde in zijn eerste slagbeurt in een 8-3 winst vs. Cleveland Indians. Hij speelde uiteindelijk in negen wedstrijden voor de Texas Rangers en sloeg 3-uit-17 (.176). In maart 2013 werd Profar toegevoegd aan het roster van het Nederlands Honkbal Team voor de halve finale van de World Baseball Classic in San Francisco (USA). In het seizoen 2013 begon Profar het seizoen in Triple-A, maar werd op 19 mei van dat jaar opgeroepen voor de hoofdmacht en speelde in 85 Major League-wedstrijden voor de Rangers. Hij sloot het seizoen af met een .234 slaggemiddelde (67-uit-286) met 11 doubles en zes homeruns, 30 gescoorde punten en 26 binnengeslagen punten.

De switch-hitter keerde in augustus terug op het veld toen hij werd ingedeeld bij de Hickory Crawdads, het Single-A team van Texas. Daar speelde hij in negen wedstrijden, waarna hij opschoof naar de Frisco RoughRiders (Double-A) en daar nog eens drie wedstrijden speelde. Na afloop van het seizoen werkte Profar verder aan zijn herstel in de Arizona Fall League. Voor de Surprise Saguaros speelde hij sinds 22 oktober in acht wedstrijden. In die wedstrijden sloeg hij .238 (10-uit-42), scoorde zeven punten en sloeg er elf binnen, terwijl hij vier tweehonslagen, een driehonkslag en een homerun sloeg.Vanavond sloeg Profar 2-uit-3, kreeg tweemaal vier wijd, scoorde een punt en had twee gestolen honken. Hij speelde voor het AFL West-team en was de designated hitter, net zoals hij dat was in alle wedstrijden die hij tot nu toe speelde in de Arizona Fall League.

In de wedstrijd nam de AFL East een 2-0 voorsprong in de tweede inning. Rowdy Tellez (Toronto Blue Jays) opende met een tweehonkslag op starter Lucas Sims (Atlanta Braves). Met één uit scoorde hij toen Austin Dean (Miami Marlins) een inside-the-park-homerun sloeg in het rechtsveld. De aangooi terug naar de catcher was op tijd, maar de catcher had de bal niet onder controle, anders had Dean mogelijk uitgetikt kunnen worden. Er werd geen fout genoteerd, maar een homerun en zo stond de East met 2-0 voor.


...Jurickson Profar in actie voor het Nederlands Honkbal Team...
...tijdens de World Baseball Classic 2013...
(© Foto: Henk Seppen)
De AFL West kwam langszij in de eerste helft van de vierde inning op Kyle Freeland (Colorado Rockies), die in de derde inning de vervanger was voor starter Sean Manaea (Oakland A's). Jurickson Profar, die in de eerste inning met twee uit vier wijd had gekregen (en het tweede honk had gestolen), opende met een honkslag. Volgende slagman Gary Sanchez (New York Yankees) homerde hierna om er een 2-2 stand van te maken.

In de vijfde inning, op nieuwe werper Abel De Los Santos (Washington Nationals), nam de West een 3-2 voorsprong. Met één uit sloeg Adam Engel (Chicago White Sox) een honkslag, stal het tweede honk, schoof op na een doorgeschoten bal en scoorde op een opofferingsslag van Ramon Torres (Kansas City Royals). Hierna sloeg Jurickson Profar opnieuw een honkslag, stal wederom het tweede honk, schoof op na een wilde worp, maar bleef dit keer achter.

In de zesde nam de West meer afstand. Er waren verschillende verdedigende wissels bij East, waarvan Adam Ravenelle (Detroit Tigers) de nieuwe werper werd. Hij zag pinch-hitter Patrick Wisdom (St. Louis Cardinals) het tweede honk bereiken na een foute aangooi. Hierna homerde pinch-hitter Austin Meadows (Pittsburgh Pirates) en voerde de stand op naar 5-2. Later in de slagbeurt, met twee uit, kreeg de West de honken vol, maar dit keer zorgde Profar met een grounder voor het einde van de inning.

In de 2e7 pakte East een punt terug op nieuwe werper David Rollins (Seattle Mariners). Met één uit kreeg pinch-hitter Sam Travis (Boston Red Sox) vier wijd en scoorde op een 2-out double van Jeimer Candelario (Chicago Cubs) om er een 5-3 stand van te maken.

De West nam meer afstand met een 3-run rally in de eerste helft van de achtste inning. Corey Black (Chicago Cubs) werd de nieuwe werper voor East en werd begroet met een lead-off single van Phillip Ervin (Cincinnati Reds). Met twee uit schoof hij op na een wiled worp, waarna hij scoorde op een honkslag van Adam Engel (Chicago White Sox). Alex Blandino (Cincinnati Reds) volgde met een homerun om de stand op te voeren naar 8-3. Hierna kreeg Jurickson Profar vier wijd en bereikte daarmee voor de vierde keer het honk vanavond, maar bleef achter.

Er werden geen punten meer toegevoegd en dus won de West met 8-3. West-catcher Gary Sanchez (New York Yankees) werd gekozen tot Bowman Star of the Game.In de jaarlijkse Fall Stars Game spelen de beste spelers uit de Arizona Fall League, wat een zogenaamde 'off-season league' is. In de AFL spelen veel Minor League-talenten en toekomstige beloftes. Veel van de spelers zijn afkomstig uit Double-A en Triple-A. Elke club heeft de optie om twee spelers lager dan Double-A af te vaardigen. In augustus is er een 'draft' om de rosters voor de AFL samen te stellen. De league werd opgericht in 1992 om deze talenten de mogelijkheid te geven hun kwaliteiten te verbeteren en te spelen in wedstrijdsituaties voor Major League- en Minor League-scouts, die dagelijks aanwezig zijn om de wedstrijden te volgen. Er spelen zes teams in de AFL, die elk apart zijn aangesloten bij vijf Major League-teams, die zeven spelers aan de ploeg afstaan. Elk team heeft een 35-man roster. De AFL wordt ook gebruikt voor het uitproberen van spelregel-wijzigingen. Daaronder het testen van de zes voorgestelde speed-up regels, zoals de 20-seconden pitch clock, met één voet in het slagperk blijven tijdens een slagbeurt, geen pitches bij een opzettelijke vrije loop, een maximum van 2½ minuut tussen de innings, een maximum van 2½ minuut tijdens een werperswissel en een limiet van drie time-outs per team (waaronder een bezoek aan de werper van catcher en/of coach en coach-overleg met een slagman).

(7 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.