Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 december 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Team Europe komt tekort tegen Koreaanse ploeg
English
TAICHUNG (Taiwan) - Team Europe kwam maangda (7 december) tekort en verloor met 8-4 van het professionele KBO Team uit Zuid-Korea in hun negende wedstrijd van de Asia Winter Baseball League. De eerste twee wedstrijden tussen de twee ploegen eindigden in een gelijkspel.

Eerder op de dag verloor koploper Taiwan Beer CPBL Team met 8-7 van het NPO Team uit Japan. Door dit resultaat is het Chinese Taipei National Training Team, dat vandaag geen wedstrijd op het programma had staan, de nieuwe koploper.

De Nederlandse werper Lars Huijer had een prima start voor de Europese ploeg, maar hierna konden de relievers de Zuid-Koreaanse aanval niet onder de duim houden.

Team Europe had een sterk slot. De ploeg scoorde tweemaal in de negende inning, had twee lopers op de honken staan met twee uit, maar een strikeout maakte toen een einde aan de wedstrijd.In de openingsslagbeurt kreeg de Europese starter Lars Huijer een lead-off double tegen van Byun-Gok Bae op zijn derde worp. Maar hierna schakelde hij de volgende drie slagmensen uit, waaronder één met drie slag.

In de tweede helft van de eerste inning opende Team de score op ervaren werper Sun-Gki Min. De 26-jarige linkshander gooit voor NC Dinos, met wie hij dit seizoen de Play-Offs bereikte in de KBO League, de hoogste profcompetitie in Zuid-Korea. Hij kreeg een lead-off single tegen van Urving Kemp, waarna ook Maik Ehmcke een honkslag sloeg. De twee schoven op na een wilde worp, waarna Kemp even later het eerste punt scoorde op een honkslag van Federico Giordani. Ondanks zijn harde botsing de dag ervoor als loper richting tweede honk in de achtste inning stond Kemp vandaag gewoon weer in de line-up. Met twee uit kreeg Chris Howard vier wijd. De Duitser was vandaag de eerste honkman voor Europa in plaats van Kevin Weijgertse, die een dagje vrij kreeg. Een vangbal sloot de slagbeurt af, maar Europa had een 1-0 voorsprong genomen.

Huijer kreeg drie nullen op rij in de tweede inning en kreeg nog eens twee snelle nullen (waaronder zijn derde strikeout) in de derde. Na de lead-off double van Byun-Gok Bae in de eerste inning schakelde de Nederlandse rechtshander acht slagmensen op rij uit. Huijer stond toen opnieuw tegenover Bae met twee uit in de derde keer en dit keer sloeg hij een één-honkslag. Even later stal Bae het tweede honk, waarna hij het gelijkmakende punt scoorde toen Sun-Gkon Lee volgde met een tweehonkslag.

In de tweede helft van de derde inning werd openingsslagman Maik Ehmcke geraakt door een worp, schoof op na een opofferingsstootslag en een grounder, maar strandde op het derde honk.

In de 1e4 moest Huijer met één uit een honkslag incasseren, maar hierna ving derde honkman Rashid Gerard een pop-fly en maakte een fraaie actie op een harde grounder om de inning af te sluiten. In de 2e4 kreeg Gerard vier wijd met twee uit, maar ging vervolgens gedwongen uit.

In de vijfde bereikte de eerste twee Koreaanse slagmensen de honken op Huijer. Sa-Hoon Kim kwam na een foute aangooi op het honk en Youn-Joon Cho sloeg een honkslag. Hierna stond Huijer voor de derde keer tegenover Byun-Gok Bae. Die was succesvol in zijn eerste twee slagbeurten, maar dit keer schakelde Huijer hem met drie slag uit. Een nieuwe strikeout volgde, maar daarna kwamen de honken vol te staan toen Huijer vier wijd gooide op Hyun Jung. Echter, de drie Koreaanse lopers bleven achter toen volgende slagman Chi-Hong An op de eerste worp sloeg en een gedwongen nul volgde op zijn grounder.

In de 2e5 kreeg Team Europe de eerste slagman op het honk toen Urving Kemp opende met vier wijd, de vierde die werper Sun-Gki Min weggaf. Maar even later schakelde Min Kemp op het eerste honk uit met een pick-off. Met twee uit bereikte Federico Giordani het tweede honk na een foute aangooi, maar hij strandde, want een strikeout sloot de slagbeurt daarna af.

In de 1e6 bleef Lars Huijer achter in de dug-out. Hij had vijf goede innings gegooid. Hoewel hij verschillende slagmensen de honken zag bereiken stond hij slechts één punt toe en kwam tot vijf strikeouts, terwijl hij maar één vrije loop weggaf. Huijer werd opgevolgd door Milvio Andreozzi. De Italiaanse rechtshander maakte zijn vijfde optreden van het seizoen en begon met vier wijd voor Seung-Yeol Yoon. In zijn voorgaande vier optredens had Andreozzi een totaal van zeven keer vier wijd gegooid in vijf innings. Een foute aangooi resulteerde daarna in lopers op het eerste en derde honk, waarna een tweehonkslag van Bon-Ki Shin het KBO Team op een 2-1 voorsprong zette. Hierna nam Owen Ozanich de Europese pitching over. De Franse rechtshander had achtmaal drie slag gegooid, slechts tweemaal vier wijd en vijf honkslagen toegestaan in de 8 1/3 inning die hij had gegooid in zijn voorgaande drie heuveloptredens. Maar nu werd hij begroet met een 2-run single van Sa-Hoon Kim, die er een 4-1 stand van maakte in het voordeel van de Koreanen en het duel openbrak. Nadat een vangbal de eerste nul had opgeleverd kreeg Ozanich een RBI-single tegen van Byun-Gok Bae (zijn derde honkslag in het duel) die de stand opvoerde naar 5-1. Bae is ook een basisspeler van de Zuid-Koreaanse Nationale Ploeg. Een strikeout en pop-out volgden, maar het KBO Team had een beslissende voorsprong genomen.

In de 2e6 gingen ook de coaches van het KBO Team naar de bullpen. Maar eerst keerde Sun-Gki Min terug op de heuvel. Hij begon met een strikeout, maar raakte volgens Mattia Mercuri met een worp. Na een 'force play-grounder' van Daniel Fernandes volgde een werperswissel. Rechtshander Jue-Un Song nam het over, maar werd begroet met een puntscorende tweehonkslag van Rashid Gerard langs de linksveld-lijn. De bal draaide naar fout gebied net na het passeren van de uiterste buitenkant van het derde honk. In zijn voorgaande vier optredens had Song tien honkslagen (twee homeruns) moeten toestaan in 4 1/3 inning. Song sloot de inning af met een strikeout, maar Europa had de achterstand teruggebracht naar 5-2.

De Spanjaard Javier Sanchez werd de vierde Europese werper in de eerste helft van de zevende inning en hij kreeg al snel de honken vol. De rechtshander kreeg echter honkslagen tegen van Chi-Hong An en Seung-Yeol Yoon. De honken kwamen vol te staan toen een poging voor een opofferingsstootslag van Kyun-Grok Lee eindigde in een stootslag-honkslag. Het KBO Team pakte vervolgens het punt weer terug toen Bon-Ki Shin volgde met een opofferingsslag.

Stand
#TeamGWLT
1Chinese Taipei Training Team7520
2Taiwan Beer CPBL Team8422
3KBO Team7323
4NPB Team8341
5Team Europe9162
Een nieuwe Europese werperswissel volgde in de eerste helft van de achtste inning toen Robin Schel de heuvel beklom. Op de productieve lead-off hitter Byun-Gok Bae gooide de Nederlandse linkshander vier wijd op vier pitches, maar volgde met een strikeout. Bae schoof vervolgens op naar het derde honk na een grounder en een wilde worp. Volgende slagman Chi-Hong An kreeg vier wijd en een punt werd daarna gescoord op een hierna volgende honklsag van Seung-Yeol Yoon. De speler van de Hanwha Eagles uit de KBO League sloeg 3-uit-4, had een vrije loop en scoorde eenmaal. Nog een punt werd toegevoegd toen ook Kyun-Grok Lee een honkslag sloeg en dat verhoogde de Koreaanse voorsprong naar 8-2. Met lopers op het tweede en derde honk sloot Schel af met een strikeout.

In de tweede helft van de achtste inning ging Team Europe Manager Gilberto Gerali naar zijn bank en zette drie nieuwe spelers in. Alberto Mineo opende met een honkslag en werd daarna vervangen door pinch-runner Sam Buelens. Met één uit kreeg pinch-hitter Sebastiano Poma vier wijd, waarna ook hij werd vervangen door een pinch-runner, Luca Martone. Maar de twee pinch-runners strandden toen een strikeout en groundout volgden.

Matz Schutte gooide de negende inning voor Team Europe. Hij kreeg een lead-off single tegen, maar schakelde de volgende twee slagmensen uit (één strikeout). Schutte volgde met een vrije loop, maar een grounder maakte daarna een einde aan de inning.

Team Europe had daarna een goed slot en scoorde tweemaal. Min-Jae Shan nam de Koreaanse pitching over. Met één uit kreeg hij een honkslag tegen van Urving Kemp, die vervolgens opschoof na een wilde worp. Hij bereikte vervolgens het derde honk toen ook Maik Ehmcke een honkslag sloeg en de honken kwamen vol te staan toen Federico Giordani daarna vier wijd kreeg. Een Europees punt werd vervolgens gescoord toen Alessandro Deotto een honkslag sloeg. Hij was net in de eerste helft van de negende inning in het duel gekomen als catcher en dit was zijn eerste honkslag van het seizoen (hij was 0-uit-6). Deotto was de vierde slagman op rij die het honk bereikte en dat leidde tot een werperswissel, want Hyun-Woo Kim nam het over. De rechtshander gooit voor Samsung Lions, het voormalige team van de Nederlandse werper Rick van den Hurk. Met de honken vol werd een punt gescoord op een opofferingsslag van Chris Howard, die er een 8-4 stand van maakte. Met lopers op het eerste en tweede honk eindigde de wedstrijd toen Kim Luca Martone met drie slag uitschakelde.

De Europese ploeg is dinsdag (8 december) vrij en speelt de volgende wedstrijd op woensdag (9 december), aanvang 18:00 uur lokale tijd (11 uur 's morgens Nederlandse tijd). De ploeg ontmoet dan het Japanse NPB Team.

(7 december)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.