Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 december 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Curaçao Baseball Week/Leonid Antonia Photography)

Softbalwedstrijd, vuurwerk, sluiten geslaagde Curaçao Baseball Week af
English
WILLEMSTAD / SANTA ROSA (Curaça) - De derde editie van de nu jaarlijkse Curaçao Baseball Week eindigde vrijdagavond (4 december) met Ball Park Night en vuurwerk ter afsluiting van een week van clinics en wedstrijden op het Tio Daou Ball Park at Santa Rosa.

Deelnemers aan het evenement waren de meeste op Curaçao geboren spelers, die nu professioneel actief zijn in de USA. Een aantal van deze spelers kwamen in het verleden uit voor het Nederlands Honkbal Team of maken tegenwoordig (nog) deel uit van de nationale ploeg, die deelneemt onder de naam Koninkrijksteam Nederland and evenementen als de World Baseball Classic en de recente Premier12.

Onder de deelnemende spelers waren Wladimir Balentien, Andruw Jones, Didi Gregorius, Jonathan Schoop, Jurickson Profar, Shairon Martis, Hainley Statia, Kalian Sams, Chris Garia, Diegomar Markwell, Kevin Moesquit, Dashenko Ricardo, Gianison Boekhoudt, Randolph Oduber, Carlton Daal, Sherman Lacrus, Juremi Profar en Ozhaino Albies en coaches Hensley Meulens en Ben Thijssen. Meulens leidde het Nederlands Koninkrijksteam als Manager tijdens de Premier12. Meulens is de Hitting Coach van de San Francisco Giants en was de eerste Antilliaanse honkballer die de Major League bereikte toen hij in 1989 debuteerde in het team van de New York Yankees. Gregorius, Schoop, Profar, Martis spelen in de Major League, Jones en Balentien hebben in de Majors gespeeld. Balentien is momenteel populair in Japan. Ook werd deelgenomen door Nederlands Team Manager Steve Janssen en KNBSB's Technisch Directeur Gijs Selderijk.

Op de eerste dagen waren er vele clinics voor jeugdspelers in verschillende leeftijdsgroepen. Ook was er een 'meet-and-greet' met de spelers en er waren twee coach-seminars. Op de coach-seminars werden lezingen gegeven door Meulens, Janssen, Thijssen, San Francisco Giants Bench Coach Ron Wotus, Jim Jones, Robert Coffie en Martijn Nijhoff (KNBSB). De Curaçao Baseball Week werd vrijdagavond afgesloten met een drukbezochte softbalwedstrijd, waarin de deelnemende (prof)spelers uitkwamen, plus een Homerun Derby, die werd gewonnen door Kalian Sams.

Een concert en een groot vuurwerk sloten de succesvolle week af.

Onlangs maakte organisator Blue Bay Curaçao Golf & Beach Resort bekend dat de Curaçao Baseball Week in elk geval nog drie jaar zal doorgaan.

Volgend jaar staat de Curaçao Baseball Week op de agenda voor 25 november tot en met 2 december.

(© Alle Foto's: Curaçao Baseball Week/Leonid Antonia Photography)

(7 december)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.