Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 september 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen & Québec Capitales)

Kalian Sams in All Star Team & Play-Offs; gekozen tot Team MVP
English
QUÉBEC CITY, Québec (Canada) - De Nederlandse outfielder Kalian Sams is gekozen in het Postseason All Star Team van de Canadian-American Association. De Can-Am League maakte de erelijst dinsdag (8 september) bekend, gebaseerd op stemmen van de managers van de verschillende teams en vertegenwoordigers van de media. Sams was één van vier spelers van de Capitales de Quebéc die waren gekozen. Vijf spelers kwam van Rockland Boulders en de overige drie van New Jersey Jackals.


...Kalian Sams...
(© Capitales)
Samen met Joe Maloney en Stephen Cardullo (beiden Rockland) was Kalian Sams één van de drie outfielders die werd gekozen in het All Star Team. De Boulders, Capitales en Jackals vormen ook de top-3 in de league, waarvan het seizoen maandag (7 september) werd afgesloten.

Sams speelde in zijn eerste seizoen voor de Capitales, één van de teams in de Independent Canadian-American Association (of Can-Am League). In de regulier competitie eindigden de Capitales op de tweede plaats met een 54-42 'record' achter koploper Rockford Boulders (63-34).

Maandag stond voor de Capitales de laatste competitiewedstrijd op het programma tegen de Garden State Grays in eigen stadion in Quebec City. Echter, met een 7-0 voorsprong voor de Capitales werd de wedstrijd na twee innings gestopt vanwege regen en uiteidelijk afgelast.

Sams was dit seizoen derde in de league met 32 gestolen honken en dat was eveneens het derde hoogste aantal in de clubhistorie. De powerhitter sloeg 16 homeruns, ook het derde hoogste aantal in de league. Sams sloeg 23 tweehonkslagen (vierde plaats) en sloeg 65 punten binnen (zesde plaats). Hij werd gekozen tot Player of the Month in juli en werd tweemaal gekozen tot Player of the Week.

Sams voerde de Capitales aan met 65 RBI's (tweede hoogste was 44) en 32 gestolen honken (tweede hoogste was 11). Hij was tweede met 51 gescoorde punten en derde met 82 honkslagen. Zijn .279 slaggemiddelde was het vijfde beste van het team. Maandag werd hij uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van het team, één van de zeven teamprijzen die maandagavond werd uitgereikt voor aanvang van de laatste wedstrijd. De Cubaan Yunieski Gourriel was de beste slagman van de ploeg met een .374 gemiddelde. Alexei Bell, eveneens een internationaal bekende Cubaanse speler, eindigde op de derde plaats met een .317 slaggemiddelde.

Woensdag begint Sams met de Capitales aan de best-of-five Play-Offs tegen de New Jersey Jackals. Koploper en titelverdediger Rockland Boulders ontmoet het op de vierde plaats geëindigde Trois-Rivieres Aigles. De winnaar van deze twee Play-Offs series (1 vs. 4, 2 vs. 3) treffen elkaar in een best-of-five Championship Series, die op 15 september begint. De Capitales werden zesmaal kampioen. Voor het eerst in 2006 en daarna in vijf opeenvolgende jaren in 2009 tot en met 2013.

Vorig jaar speelde Sams, die op 25 augustus 29 werd, voor Camden Riversharks in de Independent Atlantic League. Hij speelde ook in Taiwan waar hij met Topco Scientific Falcons kampioen werd.


...Kalian Sams in actie voor Kinheim op 30 april...
(© Foto: Henk Seppen)
Sams maakte zijn profdebuut in 2007 toen in Single-A speelde in de organisatie van de Seattle Mariners. Bij de Mariners bereikte hij de Double-A in 2012. Hierna speelde hij voor zes verschillende teams in 2013. Hij speelde in Double-A bij de San Diego Padres en Texas Rangers en kwam ook uit in Triple-A bij de Padres. Maar in 2013 speelde hij kort voor Camden Riversharks na zijn release bij de Padres en kort voor zijn aantrekken door de Rangers. Later in 2013 speelde hij in Mexico, maar keerde vervolgens terug naar Nederland. Na zijn release bij de Rangers speelde hij in 2014 weer voor Camden.

In zowel 2013 als 2014 speelde hij met DOOR Neptunus in de Holland Series en werd in beide jaren landskampioen. Vorig jaar werd hij ook Europees kampioen met het Nederlands Honkbal Team.

In april van dit jaar tekende Sams een contract bij de Québec Capitales. Kort nadat hij bij Québec had getekend verhuisde Sams van Neptunus naar Corendon Kinheim, voor wie hij in de Hoofdklasse speelde voor zijn vertrek naar Canada. Sams speelde in vijf wedstrijden voor Kinheim, sloeg .429 (9-uit-21) met een tweehonkslag en een homerun, sloeg vijf punten binnen en scoorde eenmaal.

Omdat Sams nu op de ledenlijst van Kinheim staat is hij gerechtigd voor de Haarlemmers uit te komen in hun 'postseason'. Op 30 augustus plaatste Kinheim zich voor de best-of-seven Holland Series, die op zaterdag 12 september begint. Echter, wanneer Sams de Can-Am Championship Series haalt begint die op 15 september. Wanneer die reeks alle vijf wedstrijden nodig heeft wordt de laatste daarvan gespeeld op 19 september. In dat geval zal Sams beschikbaar zijn voor Kinheim uit te komen in de eventuele zesde en zevende wedstrijd van de Holland Series. Wanneer er slechts drie wedstrijden nodig zijn in de Can-Am finale wordt de laatste gespeeld op 17 september. Game 4 van de Holland Series staat op de agends voor 19 september.

(8 september)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.