Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 september 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Zeven Nederlandse spelers in Minor League Play-Offs
English
BILLINGS, Montana / GRANVILLE, West Virginia / CHARLESTON, West Virginia / PEORIA, Illinois / LYNCHBURG, Virginia / SAN JOSE, California / NORFOLK, Virgina (USA) - Zeven spelers met een Nederlands paspoort, allen afkomstig van Curaçao of Aruba, nemen momenteel deel aan de Play-Offs op verschillende niveaus in de Minor Leagues. Dat zijn in alfabetische volgorde Danny Arribas, Sicnarf Loopstok, Jonathan Martijn, John Polonius, Juremi Profar, Darren Seferina en Sharlon Schoop.

Een achste speler, korte stop Carlton Daal, speelde dit seizoen voor Daytona Tortugas (Cincinnati Reds), dat zich plaatste voor de Play-Offs in de Florida State League (Single-A Advanced). Daytona opende hun best-of-three vs. Cleawater Threshers (Philadelphia Phillies) dinsdag met een 3-0 zege, maar Daal was daar niet bij, want hij is geblesseerd en staat sinds 20 augustus op de 'disabled list'....Sharlon Schoop in actie voor het Nederlands Honkbal Team...
...tijdens het Europees Kampioenschap 2014 in Tsjechië...
(© Foto: Henk Seppen)
International League (Triple-A)
Nederlands Team-international Sharlon Schoop speelt professioneel sinds 2005. De 28-jarige korte stop van Curaçao en broer van Major Leaguer Jonathan Schoop begon het seizoen bij de Bowie Baysox in Double-A. Op 15 juni promoveerde hij naar Norfolk Tides en maakte zijn debuut op Triple-A niveau. Bij de Tides (Baltimore Orioles) speelde Schoop in 53 wedstrijden en sloot het seizoen af met een .217 gemiddelde (36-uit-166) met drie doubles en een homerun. Hij scoorde 14 punten en sloeg er 13 binnen.

In 2011 was Schoop (en zijn broer) één van de spelers die met het Nederlands Honkbal Team het Wereldkampioenschap veroverde in Panama. Vorig jaar werd hij met de Nederlandse ploeg Europees kampioen. Schoop nam met Oranje in 2009 ook deel aan het Wereldkampioenschap en de World Baseball Classic.

Norfolk Tides pakte de titel in de South Division van de International League en in de best-of-five Play-Off ontmoet de ploeg Columbus Clippers (Cleveland Indians), de kampioen van de West Division. In de opener op woensdagavond verloren de Tides met 5-2. Schoop sloeg 1-uit-3.

In de andere Play-Off ontmoet North Division-kampioen Scranton/Wilkes-Barre RailRiders (New York Yankees) het team van Indianapolis Indians ((Pittsburgh Pirates), het als tweede geëindigde team met het best 'record'. De Indians wonnen woensdag de opener met 7-3.


Pioneer League (Rookie League)
De 21-jarige op Curaçao geboren outfielder Jonathan Martijn won het kampioenschap in de tweede competitiehelft in de North Division van de Pioneer League met Billings Mustangs (Cincinnati Reds) in de laatste wedstrijd van het seizoen op dinsdag (8 september).

De 20-jarige Nederlandse werper Misja Harcksen en zijn ploeg Ogden Raptors werden uitgeschakeld voor de Play-Offs, ondanks het beste 'overall record' dit seizoen in de League.
Lees hier het artikel op deze site over de afloop van hun seizoen...Danny Arribas spelend voor het Nederlands Team...
...tijdens het Europees Kampioenschap 2012 in Rotterdam...
(© Foto: Henk Seppen)
New York-Penn League (Single-A Short Season)
Op maandag (7 september) won West Virginia Black Bears (Pittsburgh Pirates) met 8-2 vs. Mahoning Valley Scrappers (Cleveland Indians) en veroverde daarmee de Wild Card. Derde honkman voor de Black Bears is de in Miami (USA) geboren Danny Arribas. Dit seizoen speelde hij in 60 wedstrijden, sloeg .284 (66-uit-232) met negen doubles, twee triples en drie homeruns, terwijl hij 38 punten scoorde en er 29 binnensloeg. Arribas maakte zijn profdebuut in 2011. Na vier jaar in Rookie League te hebben gespeeld promoveerde hij dit seizoen naar Short Season Single-A.

In 2012 speelde Arribas voor het Nederlands Honkbal Team tijdens het Europees Kampioenschap. In maart van dat jaar nam hij met Oranje deel aan een invitatie-toernooi in Florida.

De Black Bears zouden hun best-of-three Play-Offs woensdagavond (9 septermber) op eigen veld openen tegen Williamsport Crosscutters (Philadelphia Phillies), de kampioen van de Pinckney Division. De Black Bears eindigden op de tweede plaats achter de Crosscutters. Echter, het duel op Monongalia Couty Ballpark werd afgelast wegens regen.

In de andere Play-Off ontmoet Staten Island Yankees (New York Yankees), kampioen van de McNamara Division, de Tri-City ValleyCats (Houston Astros), de kampioen van de Stelder Division.


South Atlantic League (Single-A)
De 19-jarige Juremi Profar (wiens middelste naam overigens Gregorius is), de broer van de (geblesseerde) Major Leaguer Jurickson Profar, promoveerde tijdens het seizoen van Single-A Advanced naar Single-A. Op dat niveau speelde de op Curaçao geboren Profar in 64 wedstrijden voor de Hickory Crawdads (Texas Rangers), sloeg .272 (66-uit-243) met 17 doubles, één triple en drie homeruns, scoorde 26 punten en sloeg er ook 26 binnen. Dit is Profar's derde profseizoen.

Met Crawdads won de derde honkman het kampioenschap in de eerste competitiehelft van de Northern Division van de South Atlantic League om de Play-Offs te bereiken. Hickory opende de Play-Offs op woensdag 9 september bij West Virginia Power (Pittsburgh Pirates), de winnaar van de tweede helft. Hickory verloor de opener met 4-2 na met 2-0 te hebben voorgestaan. Profar sloeg 1-uit-4.

De Southern Division Play-Off gaat tussen Savannah Sand Gnats (New York Mets) en Asheville Tourists (Colorado Rockies). Asheville begon met een 5-1 zege.


Midwest League (Single-A)
De 21-jarige Darren Seferina uit Willemstad, Curaçao, is dit seizoen de tweede honkman van de Peoria Chiefs (St. Louis Cardinals) in zijn tweede profseizoen. Vorig jaar speelde hij in Single-A Short Season. Dit seizoen speelde Seferina in 107 wedstrijden, sloeg .295 (121-uit-410) met 26 doubles, 12 triples en vier homeruns. Hij scoorde 58 punten en sloeg er 33 binnen. In mei en juli miste hij een week vanwege een duimblessure. Seferina leidde zijn ploeg in honkslagen, doubles, triples en was tweede in gestolen honken (23) en gescoorde punten. Zijn slaggemiddelde was het tweede hoogste achter Harrison Bader, die .301 sloeg, maar in slechts 54 wedstrijden speelde.

Met Peoria eindigde Seferina op de derde plaats in de tweede helft van de Western Division op weg naar een plek in de Play-Offs. De ploeg opende de best-of-three eerste ronde woensdag 9 september op eigen veld vs. Kane County Cougars. Seferina (die 0-uit-4 sloeg) en de Chiefs wonnen de opener met 2-1. Met de stand op 1-1 in de tweede helft van de negende inning opende Brian O'Keefe met een tweehonkslag. Hij werd vervangen door pinch-runner Derek Gibson, die het derde honk kreeg na schijn. Met één uit, om een gedwongen loop te creëren, kregen de volgende twee slagmensen opzettelijk vier wijd. Maar hierna kreeg Kenny Peoples-Walls (die driemaal drie slag had gekregen) vier wijd en dat maakte een einde aan de wedstrijd.

Er zijn nog drie andere series in de eerste ronde.


Carolina League (Single-A Advanced)
De 22-jarige catcher Sicnarf Loopstok uit Oranjestad, Aruba, speelt sinds eind juni voor Lynchburg Hillcats (Cleveland Indians). Hij begon het seizoen bij Lake County Captains (Single-A), waarna hij begin mei terechtkwam bij Mahoning Valley Scrappers (Single-A Short Season). Vandaar verhuisde hij naar Lynchburg waar hij in 28 wedstrijden speelde, .218 (19-uit-87) sloeg met zeven doubles en vier homeruns, acht punten scoorde en 12 binnengeslagen punten had. Loopstok speelt sinds 2013 professioneel.

Met Lynchburg won hij de Northern Division van de Carolina League om de Play-Offs te bereiken. In de best-of-three ontmoeten de Hillcats de Wilmington Blue Rocks, vanaf woesndag. Echter, Loopstok staat momenteel niet op het roster, want hij is sinds 5 september geblesseerd.

In de andere halve finale gaat de strijd tussen Winston-Salem Dash (Chicago White Sox) en Myrtle Beach Pelicans (Chicago Cubs). De Pelicans openden met een 4-2 winst.


California League (Single-A Advanced)
De 24-jarige tweede honkman John Polonius uit Willemstad, Curaçao, speelt professioneel sinds 2012. In zijn vierde seizoen speelde hij voor San Jose Giants (San Francisco Giants) en kwam uit in 49 wedstrijden. Polonius sloeg .204 (29-uit-142) met drie doubles, twee triples en drie homeruns. Hij scoorde 17 punten en sloeg er 13 binnen. Vier keer dit seizoen moest Polonius op de disabled list worden geplaatst. Maar op 27 augustus keerde hij weer terug.

Met de Giants won Polonius de wild card in de North Division van de California League. Woensdag openen de Giants de best-of-three eerste ronde van de Play-Offs tegen Stockton Ports (Oakland A's).

In de andere halve finale gaat de reeks tussen Lancaster JetHawks (Houston Astros) en High Desert Mavericks (Texas Rangers).

(9 september)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.