Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 oktober 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

St. Louis shuts out Chicago in NLDS-opener
English
ST. LOUIS, Missouri (USA) - De St. Louis Cardinals openden de best-of-five National League Division Series vrijdagavond (9 oktober) met een 4-0 shutout-overwinning vs. Chicago Cubs. Woensdag wonnen de Cubs de Wild Card-wedstrijd vs. Pittsburgh Pirates om zich te plaatsen voor de NLDS. Game Two wordt zaterdag gespeeld.

Later op vrijdag openden de Los Angeles Dodgers hun NLDS vs. New York Mets. Eerder op vrijdag werden de tweede wedstrijden gespeelde in de American League Division Series.

Dit jaar sloten de St. Louis Cardinals hun 124e seizoen in de National League af met een 100-62 'record', het beste in de Majors. De Cards wonnen hun elfde NL Central Division-titel en derde op rij en nemen nu deel aan hun vijf opeenvolgende 'postseason' en dat is hun 12e in de laatste 16 seizoenen. De Cardinals stonden sinds 17 april op de eerste plaats en spelen nu in hun 30e 'postseason'.

De Cardinals staan onder leiding van Manager MIke Matheny, die de eerste manager in Major League-historie werd die een ploeg naar het 'postseason' leidt in zijn eerste vier seizoenen.

De Cubs, die dit jaar 97-65 waren, spelen in hun eerste 'postseason' sinds 2008. De ploeg wordt geleid door Manager Joe Maddon, die bezig is aan zijn eerste jaar bij de club. Hij werd de zesde Cubs-manager die de ploeg naar het 'postseason' brengt in zijn eerste jaar. De laatste die dat deed was Lou Piniella in 2007.De Cardinals en Cubs ontmoeten elkaar voor de allereerste keer in het 'postseason'. Twee troeven begonnen de wedstrijd, rechtshander John Lackey (13-10) voor de Cardinals, linkshander Jon Lester (11-12) voor de Cubs.

De Cardinals kwamen snel op het scorebord en scoorden het eerste punt in de tweede helft van de eerste inning. Met één uit sloeg rookie Stephen Piscotty een ground-rule double en scoorde op een hierna volgende honkslag van Matt Holliday.

Hierna ontstond een spannend werpersduel. Lackey schakelde de eerste 10 slagmensen op rij uit. Hij gooide daarna vier wijd op Kyle Schwarber met één uit in de vierde inning, maar een dubbelspel volgde.


...Pedro Strop als pitcher voor de Dominicaanse Republiek tegen...
...Nederland in de 2013 World Baseball Classic halve finale...
(© Foto: Henk Seppen)
Lackey voegde drie nullen toe in de vijfde, maar zijn No-Hitter eindigde daarna toen Addison Russell de zesde inning opende met een honkslag. Russell stal het tweede honk met één uit, maar bleef daarna achter.

Met één uit in de eerste helft van de achtste inning en nog steeds met een voorsprong van slechts 1-0 werd Lackey opgevolgd door Kevin Siegrist. Die schakelde de volgende twee slagmensen met drie slag uit om de shutout intact te houden.

Intussen deed Lester het prima voor de Cubs. Na het punt in de eerste inning stond hij nog maar twee honkslagen toe in de volgende zes innings en stond maar twee lopers tot het tweede honk toe.

Maar dat veranderde in de tweede helft van de achtste inning. Met één uit homerde pinch-hitter Tommy Pham in zijn allereerste 'postseason'-slagbeurt om de voorsprong te verdubbelen. Hierna gooide Lester vier wijd op Matt Carpenter en werd vervangen door Pedro Strop. Een paar jaar geleden stond de in de Dominicaanse Republiek nog op de lijst om uit te komen voor het Nederlands Honkbal Team. Hij koos echter voor de Dominicaanse ploeg en gooide tegen Oranje in de halve finale van de 2013 World Baseball Classic. De Dominicaanse Republiek won het evenement. Vanavond was Strop minder succesvol. Eerst schoof Carpenter op naar het tweede honk via een doorgeschoten bal, maar daarna werd Strop begroet met een 2-run homerun van Stephen Piscotty die de Cards een 4-0 voorsprong opleverde.

In de 1e9 werd Trevor Rosenthal de nieuwe werper voor St. Louis. Hij begon met een strikeout, waarna vier wijd volgde voor pinch-hitter Jorge Soler, maar daarna volgde weer een strikeout. Hierna sloeg Kyle Schwarber een honkslag. Met twee lopers op de honken gooide Rosenthal hierna voor de derde keer drie slag om een einde aan de wedstrijd te maken.

(9 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.