Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 september 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Meulens, Janssen leiden Nederlands Team tijdens Premier 12
English

...Hensley Meulens...
(© Foto: Henk Seppen)
NIEUWEGEIN - Hensley Meulens, de Hitting Coach van de San Francisco Giants, keert terug als Manager van het Nederlands Honkbal Team. Hij zal de ploeg leiden tijdens de inaugurele editie van de Premier 12, die in november zal plaatsvinden in Taiwan en Japan. Huidige Manager Steve Janssen zal tijdens het evenement zijn rechterhand zijn. De Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB) maakte hun benoeming donderdag (10 september) bekend.

In de Premier 12, die wordt gehouden van 8 t/m 21 november, nemen de twaalf beste landen deel, gebaseerd op de wereldranglijst van de WBSC.

Het team van het Koninkrijk der Nederlanden, zoals de Oranje-ploeg weer zal heten tijdens het toernooi, werd voor het laatst door Meulens geleid tijdens de World Baseball Classic van 2013. Destijds loodste Meulens Nederland naar de halve finale van het evenement. Janssen leidde het team vorig jaar naar de Europese titel, nadat de ploeg in de twee voorgaande toernooien in 2010 en 2012 met lege handen had gestaan.

Sinds 2010 is Meulens de Hitting Coach van het Major League-team van de San Francisco Giants, met wie hij driemaal de World Series won (2010, 2012 en 2014). In het persbericht zegt Meulens: ,,Ik voel me zeer vereerd dat technisch directeur Gijs Selderijk mij namens de KNBSB heeft gevraagd om ons team tijdens de Premier 12 te coachen. Het is een prachtige uitdaging om met onze beste talenten voor de titel te gaan. Ik kijk er naar uit om dat samen te doen met Steve Janssen, een zeer capabele honkbalcoach, die de Europese titel met Oranje heeft heroverd.''

Meulens speelde zelf in de Major League voor de New York Yankees (1989-1993), Montreal Expos (1997) en Arizona Diamondbacks (1998). Toen hij in 1989 debuteerde was hij de eerste van Curaçao afkomstige speler die de Major League bereikte. Hij speelde ook een aantal seizoenen in Japan en Zuid-Korea. Meulens speelde voor het Nederlands Team tijdens de Olympische Spelen van 2000 in Australië, het Wereldkampioenschap van 2001 in Taiwan en de Intercontinental Cup van 2002 in Cuba. Tijdens de Olympische Spelen van 2004 in Griekenland en de World Baseball Classic van 2009 maakte Meulens deel uit van de coachingstaf.


...Steve Janssen...
(© Foto: Henk Seppen)
Janssen werd na afloop van de World Baseball Classic 2013 Manager van het Nederlands Honkbal Team. Janssen: ,,Technisch directeur Gijs Selderijk, Hensley Meulens en ik gaan samen met onze spelers er alles aan doen het Koninkrijk der Nederlanden zo goed mogelijk te vertegenwoordigen bij de Premier 12. Ik beschouw het als een eer om met een topcoach als Hensley samen te kunnen werken. Ik denk dat we elkaars kwaliteiten kunnen versterken. Het wordt een boeiende rit.'' Eerder dit jaar was Janssen co-Manager van Team Europe, samen met de Italiaan Marco Mazzieri, tijdens de twee wedstrijden van de Global Baseball Match in Japan.

Momenteel neemt Nederland de vijfde plaats in op de wereldranglijst van de World Baseball Softball Confederation (WBSC). In recente jaren heeft het Nederlands Team een aantal indrukwekkende prestaties neergezet, zoals de verovering van het Wereldkampioenschap in 2011, het bereiken van de halve finale van de World Baseball Classic in 2013 en de herovering van de Europese titel in 2014.

Nederland speelt in de voorronde van de Premier 12 in Groep A met Cuba, Canada, Puerto Rico, Italië en Taiwan. Oranje opent het evenement tegen gastheer Taiwan in de stad Taoyuan.

(10 september)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.