Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 december 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar, met een bijdrage van Hans Jansen de Vries)

Komend weekend, Ome Loek Indoor Kerst Honkbal Toernooi bij Pirates
English
AMSTERDAM - In het komende weekeinde, zaterdag 12 en zondag 13 december is de sporthal van Amsterdam Pirates de locatie van misschien wel het grootste internatonale indoor-toernooi voor honkbal-pupillen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar.

Zes teams nemen deel aan het jaarlijkse Grote Ome Loek Indoor Kerst Honkbal Toernooi. De internationale inbreng komt van Team Japan Thamen uit Uithoorn (Nederland), Royal Greys uit Antwerpen (België) en Sénart Templiers uit Sénart-Parijs (Frankrijk). Deze krijgen gezelschap van drie Nederlandse teams, Badhoevedorp en twee van gastheer Amsterdam Pirates.

De activiteiten beginnen om 9 uur 's morgens en gaan door tot 19:00 uur 's avonds. Twee dagen vol met jeugdhonkbal op een hoog niveau in de fraaie indoor-faciliteit van Amsterdam Pirates op Sportpark Ookmeer. De toegang is gratis.

Ook wordt aan het toernooi deelgenomen door scheidsrechters, official scorers en announcers uit de landelijke Hoofdklasse. Er zijn individuele prijzen voor de Homerun King, Meest Waardevolle Speler en de Beste Pitcher. Maar er is veel meer, zoals popcorn, hamburgers en hot dogs.

Uiteraard zal Hall of Famer 'Ome' Loek Loevendie zelf ook aanwezig zijn. De nu 83-jarige 'pater familias' van het Amsterdamse jeugdhonkbal is een levende legende in de Nederlandse honkbalwereld. Hij coachte meer dan 65 jaar jeugdhonkbalteams, waarmee hij twee jaar geleden stopte. Maar hij is nog altijd actief met het geven van adviezen tijdens trainingen van de jongste honkballers. Onder de spelers die hij door de jaren heen trainde speelden velen uiteindelijk in de Nederlandse Hoofdklasse, haalden het Nederlands Honkbal Team of gingen zelfs professioneel spelen. Daaronder Rikkert Faneyte, die de Major League bereikte en daarin speelde voor de San Francisco Giants en Texas Rangers.

Faneyte zal ook aanwezig zijn bij het toernooi, net als Nederlands' meest succesvolle heuveltroef Rob Cordemans en de meeste spelers van het L&D Amsterdam Pirates Hoofdklasse-team. Uiteraard zijn zij allemaal bechikbaar voor het geven van handtekeningen.

(10 december)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.