Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 december 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Team Europe speelt gelijk tegen Taiwanese profs
English
TAICHUNG (Taiwan) - Een dag na de afgelasting op donderdag was het zonnig in Taichung en een prima dag om te honkballen in de Asia Winter Baseball League. Op vrijdag (11 december) ontmoette Team Europe 's middags het professionele Taiwan Beer CPBL Team en dat duel eindigde in een 4-4 gelijkspel.

Het was het derde gelijkspel in het seizoen voor zowel de Europese ploeg als het CPBL Team.

Team Europe verzuimde tweemaal een voorsprong vast te houden. De ploeg nam eerst de leiding in de tweede inning. In de negende inning draaide de ploeg een 3-2 achterstand om in een 4-3 voorsprong, maar was wederom niet in staat die vast te houden.

's Avonds won het NPB Team uit Japan met 7-3 tegen koploper Chinese Taipei National Training Team. Hierdoor klom het KBO Team, dat geen wedstrijd had, naar de eerste plaats.

Team Europe heeft zaterdag vrij, waarna het volgende duel wordt gespeeld op zondag (13 december), aanvang 12 uur lokale tijd (5 uur 's morgens Nederlandse tijd). De tegenstander dan is het Zuid-Koreaans KBO Team.

(11 december)In de wedstrijd van vandaag opende Team Europe de score in de tweede slagbeurt op starter Hua-Ching Lin. De rechtshander had drie nullen op rij gekregen in de eerste inning. In de tweede inning dreunde Kevin Weijgertse de bal diep het linksveld in, maar die werd gevangen. Maar hierna sloeg Chris Howard de bal een stukje verder voor een homerun en zette de Europese ploeg op een 1-0 voorsprong. Dit was de tweede homerun van het seizoen voor de Duitser.

In de derde had Team Europe opnieuw een goede start toen Luca Martone opende met een tweehonkslag. Echter, hij strandde op het tweede honk, want de volgende drie slagmensen werden uitgeschakeld. Owen Ozanich startte voor Team Europe en deed het goed. De Franse rechtshander kreeg twee snelle nullen in de eerste en leek hierna de volgende slagman met drie slag uit te schakelen. Echter, de Taiwanese umpires lijken een voorkeur te hebben voor een lage slagzone. Ozanich gooide een zeer aantrekkelijke worp door het midden, maar in plaats van die te beoorden als derde slagbal vond de Home Plate Umpire het een wijdbal, waarna de slagman even later vier wijd kreeg. Komen slagmensen die van de Europese werpers een vrije loop krijgen vaak tot scoren, deze bleef achter, want een vangbal sloot de slagbeurt af.

Met een 1-0 voorsprong in de tweede helft van de tweede inning kreeg Ozanich wederom twee snelle nullen, de tweede via een fraaie actie van derde honkman Premek Chroust, resulterend in een close play op het eerste honk. Ozanich volgde met vier wijd voor de volgende slagman, maar ook hij bleef achter. Echter, in de 2e3 kreeg de Fransman het gelijkmakende punt tegen. Met één uit kwam Yao-Hsun Yang na een infield-hit op het honk, schoof op na een grounder van Hsuan-Tsung Fang en scoorde op een hierna volgende honkslag van Chia-Jung Liang om er een 1-1 stand van te maken. De inning eindigde even later toen linksvelder Urving Kemp een fraaie diving catch maakte op een line drive van Kai-Wen Cheng.

In de 1e4 kreeg Team Europe weer een scoringskans, maar verzuimde dat te doen. Met één uit sloeg Chris Howard de bal ver het rechts-midveld in en miste maar net zijn tweede homerun. De bal kwam op de omheining en Howard moest genoegen nemen met een tweehonkslag. HIj bereikte vervolgens het derde honk na een stootslag-honkslag van Federico Giordani. Dat resulteerde eveneens in een close play op het eerste honk, maar opnieuw maakte de umpire daar de juiste call. Even later later ging Giordani uit bij een steelpoging, maar Team Europe kreeg hierna de honken vol toen Premek Chroust en Alessandro Deotto beiden vier wijd kregen. Maar Lin voorkwam tegenpunten, want hij sloot de inning af met drie slag voor Luca Martone.

In de 2e4 nam de Taiwanese tegenstander een 2-1 voorsprong. Ozanich begon met een strikeout, maar kreeg daarna een tweehonkslag tegen van Kuo-Lin Lo, waarbij de bal net op goed gebied bleef bij het passeren van het derde honk langs de linksveld-lijn. Hij schoof op na een grounder en scoorde na een honkslag van Yu-Ta Tsai. Hierna sloot Ozanich af met een nieuwe strikeout, zijn derde in het duel. Voor vandaag had de Franse werper negen keer drie slag gegooid in 9 1/3 innings tijdens zijn voorgaande vier pitching-optredens. Daarmee is hij één van de meer succesvolle werpers in de Europese ploeg.

In de 1e5 opende Urving Kemp met vier wijd en werd de achtste Europese honkbloper. Het CPBL Team had tot nu toe zes honklopers gehad, maar stond wel met 2-1 voor. CPBL-starter Lin volgde met twee strikeouts, waarna de inning ten einde kwam toen Kemp werd uitgeschakeld bij een steelpoging.

De CPBL-ploeg verhoogde de voorsprong even later naar 3-1 toen Yao-Hsun Yang de tweede helft van de vijfde opende met een homerun. Hierna herstelde Ozanich zich opnieuw prima en schakelde de volgende drie slagmensen uit, waaronder weer een strikeout. Helaas werd hij niet gesteund met meer punten door de Europese aanval, die vier lopers in scoringspositie had achtergelaten in de eerste vijf innings.

In de eerste helft van de zesde inning nam submariner Wen-Tseng Hsu de Taiwanese pitching over en zorgde voor drie nullen op rij aan Europese kant.

Ozanich's middag op de heuvel eindigde eveneens na vijf innings. Hij werd opgevolgd door Leonel Cespedes, eveneens uit Frankrijk. De rechtshander gooide vier wijd met twee uit, maar sloot daarna af met een strikeout.

In de 1e7, met een ogenschijnlijk 'comfortabele' 3-1 voorsprong maakten de Taiwanese coaching een aantal verdedigende wissels. Er kwam een nieuwe outfielder in het veld, twee nieuwe 'middle infielders' en een nieuwe werper. Maar even later bleek de voorsprong ineens niet meer zo 'comfortabel'. Heng-Hsiao Kuo nam de pitching over, maar kwam gelijk in de problemen. Hij gooide vier wijd op openingsslagman Premek Chroust, waarna hij een puntscorende tweehonkslag langs de rechtsveld-lijn moest incasseren van Alessandro Deotto, die de achterstand terugbracht naar 3-2. Voor Deotto was dit pas zijn tweede honkslag van het seizoen. Kuo gooide hierna ook vier wijd op pinch-hitter Freddy Noguera en werd opgevolgd door Tsung-Ru Yu. Met één slag op slagman Urving Kemp bracht de Europese Manager Gilberto Gerali Sam Buelens in als pinch-runner op het tweede honk voor Deotto. Echter, terwijl Yu zou beginnen aan zijn volgende wind-up vertrok Buelens vanaf het tweede honk in wat een steelpoging leek. Yu stapte van de plaat af en schakelde de Belgische profspeler uit. Hierna schakelde Yu de volgende twee slagmensen uit om de inning af te sluiten, die er aanvankelijk veelbelovend uitzag voor de Europese ploeg.

In de 2e7 moest Cespedes een one-out single toestaan aan Yao-Hsun Yang, waarna hij werd opgevolgd door Matz Schutte. De Nederlandse rechtshander begon met een strikeout, maar even later stal Yang het tweede honk. Om een gedwongen loop te creëren kreeg de volgende slagman opzettelijk vier wijd, maar een groundout sloot vervolgens de slagbeurt af.

Stand
#TeamGWLT
1KBO Team9424
2Chinese Taipei Training Team10640
3Taiwan Beer CPBL Team10433
4NPB Team11542
5Team Europe11173
In de 1e8 ging het CPBL Team opnieuw naar de bullpen en werd Le Chou de vierde Taiwanese pitcher. De rechtshander schakelde de eerste twee slagmensen met drie slag uit, maar gooide vervolgens vier wijd op Chris Howard. Daniel Fernandes nam zijn plek op het eerste honk over als pinch-runner, maar strandde toen volgende slagman Federico Giordani pop-fly op fout gebiede werd gevangen. Terwijl hij contact maakte liep Giordani een handblessure op en werd uit voorzorg vervangen.

In de 2e8 kreeg Schutte drie nullen op rij. Drie slagmensen sloegen de bal een behoorlijk eind het veld in, maar die werden gevangen door elk van de drie outfielders.

De eerste helft van de negende inning begon met nog altijd een 3-2 voorsprong voor het CPBL Team, maar in deze laatste slagbeurt van de wedstrijd zouden twee werpers een Blown Save op hun naam krijgen. Hao-Chun Chiu werd de nieuwe werper voor de Taiwanese ploeg, maar begon met vier wijd voor lead-off hitter Premek Chroust en ook voor volgende slagman Alberto Mineo. De twee schoven op na een wilde worp, waarna Fredy Noguera volgde met een puntscorende honkslag die de stand op 3-3 bracht. Noguera kreeg de eerste RBI van het seizoen op zijn naam, terwijl Chiu een Blown Save kreeg. Hierna werd een line drive van Urving Kemp gevangen, maar vervolgens bereikte Mattia Mercuri het honk na een fout die Mineo in staat stelde te scoren. En daarmee nam Team Europe een 4-3 voorsprong. Volgende slagman Sebastiano Poma kreeg hierna drie slag op een discutabele derde slagbal. Poma maakte een check-swing op een bal in de grond en leek zijn knuppel genoeg achter te houden, maar er werd een swing gegeven door de 3B Umpire en dus kreeg de Italiaan drie slag. Hierna nam Wei-Chen Pan de pitching over. Hij schakelde Kevin Weijgertse met drie slag uit om de inning af te sluiten, maar Team Europe had een 4-3 voorsprong genomen!

Linkshander Gianny Fracchiolla nam de Europese pitching in de 2e9 over. De Italiaan begon met vier wijd, waarna de loper in scoringspositie kwam via een opofferingsstootslag. Hierna volgde Fracchiolla met drie slag voor Yao-Hsun Yang, die eerder in het duel 3-uit-4 met een homerun had geslagen en na afloop werd gekozen tot MVP. Met één uit verwijderd van de overwinning kreeg Fracchiolla een puntscorende honkslag tegen van pinch-hitter Tao-Jung Tseng. Dat bracht de stand op 4-4 en daardoor werd Fracciolla de tweede werper in deze inning met een Blown Save. Tseng bereikte nog het tweede honk na een fout van rechtsvelder Maik Ehmcke, maar strandde in scoringspositie, omdat Fracciolla de inning (en de wedstrijd) afsloot met een nieuwe strikeout. En zo werd 4-4 ook de eindstand.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.