Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 november 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Xander Bogaerts wint Silver Slugger Award
English
NEW YORK, New York (USA) - De op Aruba geboren korte stop Xander Bogaerts heeft zijn eerste Silver Slugger Award gewonnen. De winnaar van de jaarlijkse prijs werden donderdagavond (12 november) bekend gemaakt.


...Xander Bogaerts in actie voor het Nederlands Honkbal...
...Team tijdens de World Baseball Classic 2013...
(© Foto: Henk Seppen)
De Silver Slugger Award, presented by Louisville Slugger wordt elk jaar uitgereikt aan de beste slagmensen per positie. Het stemmen voor deze onderscheiding wordt gedaan door Major League managers en coaches die kiezen voor de spelers waarvan zij vinden dat die de aanvallend productiefste spelers zijn op elke positie. Ze kunnen niet stemmen op spelers van hun eigen team.

Er zijn dit jaar negen spelers die de Award voor het eerst in hun loopbaan winnen, waaronder Bogaerts. Vorig jaar ware er acht spelers die de Silver Slugger Award voor het eerst wonnen.

Vier winnaars van de Silver Slugger wonnen afgelopen dinsdag ook een Gold Glove, namelijk José Altuve, Nolan Arenado, Brandon Crawford en Paul Goldschmidt.

Xander Bogaerts, die met het Nederlands Honkbal Team deelnam aan de World Baseball Classic 2013, was de best-slaande korte stop in de American League. Bogaerts werd in 2011 met Oranje ook wereldkampioen.

In zijn tweede volle seizoen bij de Boston Red Sox in de Major League sloeg Bogaerts dit seizoen .320 (196-uit-613). Onder zijn 196 honkslagen waren 35 doubles, drie triples en zeven homeruns. Bogaerts sloeg 81 punten binnen en scoorde er 84. Zijn 196 honkslagen waren het op één na hoogste aantal in de American League. Hij had alleen José Altuve (Houston Astros) voor zich, die 200 honkslagen sloeg. Het was het derde hoogste aantal in de Major League, die werd aangevoerd door Dee Gordon (Miami Marlins), die 205 honkslagen liet noteren.

Vorig jaar sloeg Bogaerts .240 (129-uit-538) met 12 homeruns in zijn eerste volle Major League-seizoen. Bogaerts maakte zijn big league-debuut in 2013 en hij speelde toen in 18 wedstrijden voor de BoSox, waarin hij .250 (11-uit-44) sloeg met één homerun. In 2013 debuteerde hij niet alleen in de Major League, hij behoorde ook tot het World Series-roster van de Red Sox. Hij sloeg .238 in de World Series, die door Boston werd gewonnen.

Niet alleen verbeterde Bogaerts dit seizoen aanvallend, ook zijn verdedigende kwaliteiten waren beter. Zijn veldgemiddelde dit seizoen was .984, vorig jaar was het .975 als korte stop.

Met zijn 23 jaar is Bogaerts de jongste Red Sox-spelers in de historie die een Silver Slugger wint op welke positie dan ook.

(12 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.