Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 september 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Neptunus wint ook tweede duel Holland Series
English
ROTTERDAM - Curaçao Neptunus heeft ook de tweede wedstrijd van de best-of-seven Holland Series in winst omgezet en versloeg Corendon Kinheim zondag (13 september) met 9-2. En daarmee is de Rotterdamse ploeg halverwege verlenging van het kampioenschap.

In de wedstrijd van vandaag nam Kinheim aanvankelijk een 2-0 voorsprong in de eerste inning en leek revanche te gaan nemen voor de nederlaag in de openingswedstrijd op zaterdag. De voorsprong was echter van korte duur, want Benjamin Dille, die vandaag zijn 29e verjaardag vierde, sloeg een 2-run homerun in de tweede helft van de eerste slagbeurt om de vroege achterstand uit te wissen. Neptunus voegde zeven runs toe in de drie middelste innings en Dille miste slechts de tweehonkslag om 'for-the-cycle' te slaan.

De derde wedstrijd wordt donderdagavond gespeeld in Haarlem, aanvang 19:30 uur.

(13 september)
Kinheim ging goed van start en scoorde tweemaal in de eerste helft van de eerste inning op Orlando Yntema. En daarmee had de Haarlemse ploeg een meer productieve start dan de dag ervoor, maar uiteindelijk waren dit de enige twee runs die Kinheim vandaag zou scoren.

De eerste die Yntema vandaag afleverde eindigde op het bovenlichaam van lead-off hitter Kevin Moesquit, die daardoor de eerste honkloper werd. Hierna sloeg Mervin Gario een honkslag door de rechterkant van het infield en zorgde voor lopers op het eerste en derde honk. Even later stal Gario het tweede honk en was Kinheim gelijk vanaf het begin dreigend. Hierna schakelde Yntema Bryan Engelhardt met drie slag uit, maar even later opende Kinheim de score op een grounder van Phil Ortez. Met twee uit tekende Gario voor het volgende punt toen hij vanaf het tweede honk kon scoren toen een grounder van Dashenko Ricardo door het midden eindigde in een fout van korte stop Dwayne Kemp. Jeffrey Arends volgde nog met een aparte honkslag. De bal rolde dicht bij de derde honk-lijn waar derde honkman Raily Legito een fielding-kans leek te hebben. Echter, toen duidelijk werd dat hij de play op het eerste honk niet meer zou kunnen maken liet hij de bal rollen in de hoop dat die op fout gebied terecht zou komen, maar dat gebeurde niet. De lopers bleven vervolgens achter toen een vangbal de inning afsloot.

In de volgende inning zouden nog slechts zes slagmensen van Kinheim de honken bereiken. Vanaf de vangbal schakelde Yntema tien slagmensen op rij uit en herhaalde daarmee min of meer het optreden van Diegomar Markwell van de dag ervoor. Hij beleefde ook enkele problemen in de eerste inning, hield Kinheim puntloos, maar schakelde daarna elf slagmensen op rij uit.

In de tweede helft van de tweede inning veegde Neptunus de achterstand met één swing weer weg. Eerst gooide Kinheim-starter Glenn Wassink vier wijd op lead-off hitter Dwayne Kemp. Hierna, op het moment dat Kemp vertrok om het tweede honk te stelen, maakte Benjamin Dille goed contact op de eerste worp die hij zag en sloeg een 2-run homerun over de linksveld-omheining die voor een gelijke stand zorgde.


...Benjamin Dille...
...single, triple, homerun...
(© Foto: Henk Seppen)
Dat was een zeldzaam moment, want Dille sloeg zijn laatste homerun op 7 juli 2012 vs. HCAW in Bussum, een 3-run homerun in de tweede inning. Sindsdien speelde hij in 170 wedstrijden (inclusief competitie, play-offs en Holland Series), waarin hij 692 slagbeurten kreeg, maar geen homerun sloeg. Maar vandaag, meer dan drie jaar, 1163 dagen en bijna 28.000 uur later, homerde Dille opnieuw. Oh, 'for-the-record', umpire Edwin Louisa en Official Scorer Fred van der Kade hadden ook dienst toen Dille in 2012 homerde.

Na de homerun schakelde Wassink zeven slagmensen op rij uit. Hij kreeg daarna de honken vol in de tweede helft van de derde inning. Met één uit werd Dwayne Kemp geraakt door een worp en dit keer was hij wel succesvol in het stelen van het tweede honk. Hij bereikte het derde honk na een grounder, waarna Raily Legito en Gianison Boekhoudt beiden vier wijd kregen. Maar de drie lopers bleven achter toen Christian Diaz werd uitgevangen.

In de tweede helft van de vierde inning brak Neptunus de 2-2 stand. Rien Vernooij begon met vier wijd en stal het tweede honk, waarna hij opschoof na een honkslag van Gyenuar Lopez. Hierna sloeg Shaldimar Daantji een grounder richting kort en leek Lopez gedwongen te worden uitgeschakeld, maar hij bereikte veilig het tweede honk, terwijl Vernooij scoorde. Een gedwongen nul en een dubbelspel sloten de slagbeurt daarna af, maar Neptunus had een 3-2 voorsprong genomen en nam vanaf dat moment volledig bezit van de wedstrijd.

In de eerste helft van de vijfde inning opende Niels van Weert voor Kinheim met een tweehonkslag, maar werd op het derde honk uitgeschakeld na een stootslag van Jochem Koedijk. Een honkslag van Kevin Moesquit volgde, maar Kinheim liet twee lopers achter.

In de 2e5 nam Neptunus meer afstand dankzij een 3-run rally. Eerst sloeg Benjamin Dille een honkslag. Hierna sloeg Raily Legito een harde line drive richting derde honk waar Mervin Gario niet veel tijd had om te reageren en dus bereikte de ervaren speler het honk met een tweehonkslag en zorgde voor lopers op het tweede en derde honk. Dat betekende het einde voor Wassink. Hij werd vervangen door Scott Ronnenbergh, die begon met drie slag voor Gianison Boekhoudt. De volgende nul was de uitschakeling van Dille op de plaat bij een poging te scoren op een grounder richting tweede honk van Christian Diaz. Maar hierna zorgde Rien Vernooij voor een punt met een honkslag en volgde Gyenuar Lopez met een 2-run double die de stand opvoerde naar 6-2.

Nadat Yntema Kinheim voor de vierde keer op rij had uitgeschakeld in de eerste helft van de zesde scoorde Neptunus kort erna opnieuw driemaal. In de 2e6 begon Urving Kemp met een infield-hit en kreeg Dwayne Kemp vier wijd, waarna beiden scoorden toen Benjamin Dille volgde met een driehonkslag. En daardoor miste Dille nu allen de tweehonkslag nog om een tot een 'cycle' te komen. Met de Belg op het derde honk volgde een nieuwe werperswissel, want Ronnenbergh werd opgevolgd door Pim Walsma. Hij zag Dille scoren toen Raily Legito een opofferingsslag sloeg, waarna twee grounders de inning afsloten.

Met Neptunus nu op een 9-2 voorsprong opende Dudley Leonora de Kinheim-zevende met een honkslag, maar ging gedwongen uit. Yntema kreeg vervolgens weer drie opeenvolgende nullen in de achtste.

In de 2e7 moest Walsma nog een 2-out single toestaan aan Shaldimar Daantji, maar die strandde. Arshwin Asjes gooide de achtste inning voor Kinheim en kreeg drie nullen op rij.

Berry van Driel nam het werpen van Yntema over in de eerste helft van de negende. Hij kreeg eveneens drie opeenvolgende nullen en dat maakte een einde aan de wedstrijd, die één minuut korter duurde dan op zaterdag.Curaçao Neptunus - Corendon Kinheim 9-2
RHE
Corendon Kinheim200000000-250
Curaçao Neptunus20013300X-991
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Glenn Wassink, L (0-1)4 (*)14455
Scott Ronnenbergh1 (**)11444
Pim Walsma21-1--
Arshwin Asjes11----
(*) - Wassink gooide op twee slagmensen in de vijfde inning
(**) - Ronnenbergh gooide op drie slagmensen in de zesde inning
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Orlando Yntema, W (1-0)83-521
Berry van Driel11----
Box Score
Play-by-Play
Eindstand Play-Offs
'Overall' Eindstand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Stenar van Groningen Schinkel, 1B-Edwin Louisa, 2B-Winfried Berkvens, 3B-Peter Brink.
Official Scorer-Marco Stoovelaar.
Play-by-Play Scorer-Fred van der Kade.
Technical Commissioner-Johan Brandsma.
Public Address Announcer-Hélène van Eijk.
Speeltijd-2:36 uur.

Game Notes:
Game Two, best-of-seven Holland Series.
Neptunus leidt Series, 2-0.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 17,8° C, oostelijke wind 10 kmu, windkracht 2,2 Bft, luchtvochtigheid 61%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.