Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 november 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Berkvens, Steijger onder 10 Europese officials op Premier12
English
TAOYUAN / TAICHUNG / TAIPEI / DOULIU (Taiwan) / SAPPORO / TOKYO (Japan) - Afgelopen zondag ging de inaugurele editie van de Premier12 van start in Sapporo (Japan), de volgende dag begon de voorronde in Taiwan, waar het grootste deel van het speelschema wordt gespeeld. De finales van het evenement worden gespeeld in de Japanse hoofdstad Tokyo.

Tijdens het evenement gaat alle aandacht naar de twaalf deelnemende teams, hun (prof)spelers en (soms) hun coaches.

Maar een wedstrijd kan niet worden gespeeld zonder de wedstrijd-officials: de umpires, official scorers en technical commissioners. Daaronder tien Europeanen, waaronder twee uit Nedeland.


...Winfried Berkvens...
...voor het duel van USA...
...vs. Dominicaanse Republiek...
27 internationale umpires zijn aangewezen om de wedstrijden te leiden tijdens het toernooi. Voor elke wedstrijd wordt een crew van vijf umpires aangesteld. Vier van hen komen daadwerkelijk in actie tijdens de wedstrijd. De vijfde umpire (die ook volledig in uniform is) is een back-up umpire, die kan invallen in geval van een blessure.

Om de wedstrijd op papier te zetten en dus de samenstelling te verzorgen van de statistieken is een groep van twaalf internationale official scorers aangesteld. Elke wedstrijd heeft drie official scorers, waarvan er één de data entry verzorgd, en dat zorgt weer voor de play-by-play, zodat iedereen waar dan ook de wedstrijd kan volgen.

De Nederlandse umpire Winfried Berkvens is één van de slechts twee Europese umpires op de Premier12, de andere is de Italiaan Fabrizio Fabrizi, wiens zus Sabrina Fabrizi overigens een internationaal softbal-umpire is. In het uit 27 internationale umpires bestaande umpires-corps zijn er 14 afkomstig uit Azië (Taiwan 7, Japan 6, Zuid-Korea 1), zes uit Noord-Amerika (USA 5, Canada 1), vier uit Midden- en Zuid-Amerika (Cuba 1, Nicaragua 1, Panama 1, Venezuela 1) en één uit Oceanië (Australië 1). De Umpire Director is Gustavo Rodriguez (USA), die wordt bijgestaan door Umpire Liaisons Jorge Bauza (USA), Takeshi Hirabayashi (Japan) en Louis Liaw (Taiwan).


...Linda Steijger (rechts) met Susana Santos en...
...Andres De Leon (Panama) bij het duel tussen...
...Canada en Puerto Rico van woensdag...
In de groep van internationale Official Scorers is Europa vertegenwoordigd door vijf scorers, namelijk Linda Steijger (Nederland), Pablo Carpio, Susana Santos (beiden Spanje), Erika Sojat (Italië) en Stephanie Winkler (Duitsland). De overige zeven scorers komen uit Australië, Canada, Cuba, Mexico, Panama, USA en Venezuela. Tot nu toe is er slechts één Taiwanese scorer in actie geweest bij één wedstrijd. Alle overige wedstrijden zijn gescoord door de groep van internationale scorers. De Scoring Director komt eveneens uit Europa en dat is de Italiaanse Anna Maria Paini.

In de groep van Technical Commissioners bevinden zich twee Europeanen, Angela Fanara en Giuseppe Guilizzoni, beiden uit Italië. Er zijn acht Technical Commissioners tijdens dit evenement. De andere zes komen uit Australië, Cuba, Japan, Panama, Puerto Rico en USA. De groep wordt aangevoerd door Technical Director Jim Baba (Canada), die wordt geassisteerd door Peter Caliendo (USA).

(13 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.