Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 december 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Goed duel Team Europe eindigt in ruime nederlaag
English
DOULIU CITY (Taiwan) - Team Europe speelde mandagavond (14 december) aanvankelijk een prima wedstrijd tegen het Chinese Taipei National Training Team, maar verloor uiteindelijk met 16-2. De wedstrijd in de Asia Winter Baseball League werd vanavond gespeeld.

Startende werper Lars Huijer nam een Perfect Game mee naar de vijfde inning en vervolgens een No-Hitter mee naar de zesde inning. Na zeven innings was de stand 1-1 en had Team Europe meer honkslagen geslagen dan de Taiwanese ploeg. Maar hierna volgden twee desatreuze slagbeurten, waarin de tegenstander 15 punten scoorde!

Het verlies kwam nadat de ploeg ook al een paar prima wedstrijden had gespeeld en dicht bij twee overwinningen was. Op vrijdag verspeelde Europa een 4-3 voorsprong in de negende inningm, resulterend in een gelijkspel, en zondag stond de Europese ploeg met 5-1 voor in de tweede inning, maar verloor toen.

Vanmiddag klom het KBO Team (Zuid-Korea) naar de eerste plaats na een nipte 11-101 winst tegen het Taiwan Beer CPBL Team.

Team Europe heeft nog twee wedstrjden op het programma staan. De wedstrijd die een paar dagen geleden verregende wordt niet ingehaald.

Team Europe speelt de volgende wedstrijd op dinsdag (15 december), aanvang 12 uur lokale tijd (5 uur 's morgens Nederlandse tijd). De ploeg ontmoet dan het Japanse NPB Team.

(14 december)Aanvankelijk had Team Europe vanavond een prima start. Startende werper Lars Huijer kreeg drie nullen op rij in de eerste helft van de eerste inning. Catcher Alberto Mineo kon gewoon doorspelen na op zijn rechterknie geraakt te zijn door een van de grond opspringende bal op de derde worp van Huijer. En in de tweede helft van de eerste inning bereikten de eerste twee slagmensen de honken. Freddy Noguera opende met een honkslag en Sebastiano Poma volgde ook met een gave klap. Maar hierna kreeg Kevin Weijgertse drie slag en sloeg Mineo in een dubbelspel.

Huijer deed het ook uitstekend in de volgende twee slagbeurten. De voormalige profwerper kreeg ook drie nullen op rij in de tweede en derde inning, waarna hij werd gesteund met een punt in de derde slagbeurt. Nadat ook de European op rij waren uitgeschakeld in hun tweede beurt openden zij de score in de volgende inning. Maik Ehmcke begon met een infield-hit, die werd gevolgd door een foute aangooi, waardoor de Duitser in scoringspositie kwam. Hij schoof vervolgens op na een grounder van Daniel Fernandes. Een vrije loop volgde voor Freddy Noguera, die hierna gedwongen werd uitgeschakeld op een grounder van Sebastiano Poma, maar dat stelde wel Ehmcke in de gelegenheid het eerste punt te scoren.

Huijer zette zijn dominantie voort in de vierde inning toen hij voor de vierde keer drie slagmensen op rij uitschakelde. Team Europe liet een loper achter in hun vierde beurt.

Alle wedstrijden nemen gemiddeld zo'n 3 1/2 uur in beslag. Maar vanavond gingen de eerste vier innings zeer snel. En zo, binnen het uur, ging de vijfde inning van start. Maar de wedstrijd was nog verre van afgelopen!

In de eerste helft van de vijfde inning schakelde Huijer de eerste twee slagmensen uit. De rechtshander had nu de eerste 14 slagmensen op rij uitgeschakeld! Eén van zijn worpen naar volgende slagman Wei-Han Hung eindigde in de grond, maar raakte volgens de Home Plate Umpire het been van de slagman. Er volgde een bevestiging van de 3B Umpire en zo eindigde Huijer's Perfect Game met een discutabele geraakt werper. Maar Huijer sloot de inning daarna af met drie slag om zijn No-Hitter intact te houden!

In de 2e5 kwam Team Europe dicht bij het tweede punt. Maike Ehmcke begon met vier wijd. Hij stal hierna het tweede honk en schoof op toen daar een foute aangooi op volgde. Maar hij strandde op het derde honk, want hij kon niet scoren op de hierna volgende grounders.

En zo waren de eerste vijf innings van de wedstrijd nu gespeeld in slechts één uur en 10 minuten. Het restant van de wedstrijd, de laatste vier innings, zouden echter 2 1/2 uur in beslag gaan nemen!

Huijer keerde in de zesde inning terug op de heuvel na een ruim vijf minuten onderbreking na de vijfde inning, waarin het gravel werd geveegd en de foutlijnen en het slagperk weer werden vernieuwd. Of dit wel of niet het ritme van een werper kan onderbreken blijft de vraag. Feit is wel dat de eerste worp van Huijer op Yu-Chieh Kao eindigde in een honkslag in het linksveld en dus de No-Hitter brak. Tung-Hua Yuah volgde met een nieuwe honkslag en dat zorgde voor lopers op het eerste en derde honk. En dat leek het begin te zijn van een rally, want volgende slagman Yu-Ning Tsao sloeg eveneens een honkslag en bracht Kao binnen om de stand op 1-1 te brengen. Maar hierna sloten een foul-fly en een dubbelspel de inning af, zodat de schade beperkte bleef tot slechts één punt na de drie openingshonkslagen.

In de zevende nam Leonel Cespedes de Europese pitching over en kreeg drie nullen op rij. In de 2e7 liet Team Europe een loper in scoringspositie over na een Taiwanese werperswissel. Lead-off hitter Mattia Mercuri werd geraakt door een worp, maar ging gedwongen uit op een grounder van Maik Ehmcke. Met twee uit bereikte de Duitser het derde honk na een honkslag van Freddy Noguera en dat leidde tot een nieuwe werperswissel. Ehmcke had voor de derde keer vanavond het derde honk bereikt, maar strandde voor de tweede keer.

En zo was de stand nog altijd 1-1 na zeven gespeelde innings, terwijl Team Europes de Taiwanese tegenstander met 4-3 'outhitte'. Echter, de laatste twee innings waren dramatisch voor de Europese ploeg, want die kreeg 15 punten tegen!

In de 1e8 moesten twee werpers vier runs toestaan. Milvio Andreozzi begin de inning en werd begroet met een lead-off single. Met twee uit en een loper op het tweede honk werd een opzettelijke vrije loop uitgedeeld om een gedwongen loop op te zetten. Matz Schutte nam hierna de Europese pitching over, maar kwam in de problemen. Hij kreeg vijf slagmensen tegenover zich, die allen het honk bereikten, twee via vier wijd, drie via een honkslag. Dat leidde tot vier runs en een 5-1 voorsprong voor de Taiwanese ploeg. Met lopers op het eerste en tweede honk gooide Schutte vier wijd op zijn eerste slagman, zodat de honken vol kwamen te staan. Hierna sloeg Tai-Chun Yang, die in zijn vorige beurten 0-uit-3 had geslagen, een honkslag die voor twee punten zorgde en zijn ploeg op een 3-1 voorsprong zette. Na afloop werd Yang gekozen tot MVP van de wedstrijd. Hierna volgden nog twee puntscorende honkslagen en een vrije loop. Met de honken vol nam Kruno Gojkovic het van Schutte over en zijn eerste worp eindigde in een gedwongen nul die de slagbeurt afsloot.

In de achtste Europese inning sloeg Chris Howard een tweehonkslag met twee uit en kreeg Premek Chroust vier wijd, maar beiden bleven achter.

Standings
#TeamGWLT
1KBO Team13634
2NPB Team13742
Chinese Taipei Training Team12741
4Taiwan Beer CPBL Team13454
5Team Europe13193
En toen ging de negende inning van start. De eerste helft van de negende inning duurde 36 minuten en daarin sloegen de Taiwanese slagmensen 10 honkslagen en scoorden 11 punten! Ook was er in de negende inning een hoofdrol voor de Home Plater Umpire.

In de 1e9 keerde Gojkovic terug op de heuvel. De Kroaat kreeg en tweehonkslag en honkslag tegen, gooide vier wijd, kreeg een nieuwe honkslag tegen, gevolgd door een opofferingsslag, resulterend in twee punten. De Duitse rechtshander Daniel Thieben nam het daarna over, maar kwam ook in de problemen. Hij kreeg acht slagmensen tegenover zich, waarvan er zeven de honken bereikten en uiteindelijk ook zouden scoren. Thieben gaf twee vrije lopern weg en kreeg vijf hits tegen. Met de Taiwanese ploeg nu op een 15-1 voorsprong, lopers op het eerste en derde honk en twee uit, werden geen werpers meer ingezet. Rechtsvelder Daniel Fernandes beklom hierna de heuvel en stond nog eens twee honkslagen tegen en die zorgden voor het elfde punt in deze inning. Met een 16-1 voorsprong voor de Taiwanezen en wederom lopers op het eerste en derde honk was de eerste worp van Fernandes op de volgende slagman laag-inside richting zijn benen. Dit leek gewoon een wilde worp uit controle, gegooid door iemand die geen werper is en zeker niet opzettelijk. Maar om de één of andere reden zag de Home Plate Umpire dat anders, liep richting Fernandes en deelde een waarschuwing uit. Uiteraard leidde dat tot reacties van de Europese coaching, maar het duel werd even later vervolgd. Fernandes schakelde de slagman met drie slag uit om de inning af te sluiten.

In de 2e9 opende pinch-hitter Urving Kemp met een honkslag op nieuwe werper Teng-Yo Huang. Fernandes was de volgende slagman en kwam op 3-wijd-2-slag te staan. Hierna was Huang's volgende worp laag-inside. Hoewel de umpires een constante lage slagzone hebben, leeg deze bal te laag en te inside, maar desondanks riep de Home Plate de derde slagbal af op Fernandes, die hij kort ervoor een waarschuwing had gegeven. Nadat volgende slagman Freddy Noguera was uitgevangen gooide Huang een bal hoog aan de binnenkant naar volgende slagman Sebastiano Poma. Dit keer ondernam de Home Plate Umpire geen actie richting de werper. Uiteraard zorgde deze beslising voor reacties vanuit de Europese dug-out en werd uiteindelijk iemand weggestuurd, want de umpire had een verhitte discussie met Manager Gilberto Gerali en Pitching Coach Renny Duarte. Even later bracht Poma Kemp binnen met een honkslag, maar een foul-fly sloot de inning en de wedstrijd daarna af.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.