Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 september 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Hoofdrol Arribas in Minor League Play-Offs; Profar, Polonius in Finales
English
GRANVILLE, West Virginia / HICKORY, North Carolina / SAN JOSE, California / COLUMBUS, Ohio (USA) - Danny Arribas speelt momenteel een hoofdrol voor West Virginia Black Bears, met wie hij is begonnen aan de Championship Final van de New York-Pennsylvania League (Single-A Short Season). In de opener leverde voormalig Oranje-international Arribas een 'walk-off single' af in de elfde inning om zijn ploeg de winst en de leiding te bezorgen.

Juremi Profar speelt in de finale van de South Atlantic League (Single-A), terwijl John Polonius zijn rentree maakte na een blessure en speelde in de Division Final van de California League (Single-A Advanced).

Voor Sharlon Schoop kwam het seizoen maandag (14 september) ten einde toen zijn ploeg werd uitgeschakeld in de Play-Offs van de International League (Triple-A).Danny Arribas en de West Virginia Black Bears (Pittsburgh Pirates) hebben de kampioensfinale bereikt van de New York-Penn League (Single-A Short Season). De Black Bears wonnen hun best-of-three Play-Off vs. Williamsport Crosscutters (Philadelphia Phillies) met 2-1.


...Danny Arribas tijdens het Europees...
...Kampioenschap 2012 in Rotterdam...
(© Foto: Henk Seppen)
In de opener had Danny Arribas beide punten binnengeslagen in een 2-1 overwinning, waarna hij ook het enige punt van zijn ploeg binnensloeg in een 3-1 verlies in Game Two op vrijdag.

Op zondag, in Williamsport, boekten de Black Bears een 4-0 shutout tegen de Crosscutters om de reeks te winnen en door te gaan naar de finale. Na vijf puntloze innings opende West Virginia de score in de zesde, waarna drie runs werden toegevoegd in de achtste slagbeurt. Dit keer sloeg Arribas 0-uit-2, maar kreeg tweemaal vier wijd.

Op maandag (14 september) openden de Black Bears de best-of-three Championship Final met een 4-3 winst in 11 innings vs. Staten Island Yankees (New York Yankees). En dit keer speelde Arribas opnieuw een hoofdrol. De Black Bears stonden na twee innings met 1-0 achter, maar scoorde drie punten met twee uit in de derde inning. Met één uit sloegen Christian Kelley en Ty Moore een honkslag en kwamen beiden in scoringspositie na een grounder van Arribas. De honken kwamen vol te staan na geraakt werper voor Logan Hill. Vervolgens werden de honken schoongeveegd toen Carlos Muñoz een driehonkslag sloeg.

In de eerste helft van de achtste inning scoorden de Yankees tweemaal om langszij te komen. Omdat er na negen innings nog steeds een gelijke stand was volgde een verlenging. De Black Bears beslisten het duel in de tweede helft van de elfde inning. Mitchell Tolman begon met een honkslag en schoof op na een fout. Hierna kreeg Christian Kelley vier wijd en schoven de twee lopers op na een opofferingsstootslag van Ty Moore. Met lopers op het tweede en derde honk werd geen gedwongen loop opgezet via opzettelijk vier wijd, maar volgde wel een werperswissel. Nieuwe werper Michael Schaub nam het over en moest het opnemen tegen Danny Arribas, die een 'walk-off, runscoring single' afleverde om de Black Bears een 4-3 overwinning te bezorgen!Juremi Profar en Hickory Crawdads (Texas Rangers) plaatsten zich ook voor de Championship Final van de South Atlantic League (Single-A). De Crawdads won de best-of-three Northern Division Play-Off vs. West Virginia Power (Pittsburgh Pirates), 2-1.

Na verlies in de opener wonnen de Crawdads de tweede wedstrijd met 6-3 en sloeg Profar 1-uit-2, kreeg tweemaal vier wijd en scoorde tweemaal. Op zaterdag won Hickory de derde wedstrijd en scoorde slechts eenmaal, wat gebeurde in de vierde inning. Profar, die de derde honkman was, sloeg 0-uit-2 en kreeg eenmaal vier wijd.

Op maandag, voor eigen publiek, opende Hickory de best-of-five finale met 7-2 vs. Asheville Tourists (Colorado Rockies), dat hun reeks tegen Savannah Sand Gnats (New York Mets) met 2-1 had gewonnen. Profar was wederom de derde honkman voor de Crawdas, sloeg 1-uit-3 en kreeg eenmaal vier wijd.Zoals eerder bericht won San Jose Giants (San Francisco Giants) hun best-of-three Round One Play-off vs. Stockton Ports (Oakland A's), 2-1, in de North Division van de California League (Single-A Advanced). De ploeg won de opener met 7-2, verloor het volgende duel met 4-2, maar won daarna vrijdag met 5-3.

In de best-of-five North Division Final staat San Jose nu met 2-1 achter vs. Visalia Rawhide (Arizona Diamondbacks.

De op Curaçao geboren John Polonius komt uit voor San Jose, maar is herstellende van een blessure. Hij kwam eind augustus van de 'disabled list' en speelde niet in de eerste ronde. Maar nu heeft hij wat actie gezien in de divisie-finale. HIj speelde niet in de opener, die zaterdag werd gespeeld en met 6-5 werd verloren. In de tweede wedstrijd op zondag verloren de Giants met 1-0, maar in dit duel maakte Polonius zijn comeback. In de 1e9, met twee uit, sloeg catcher Aramis Garcia een honkslag voor de Giants en daarna werd Polonius ingezet als pinch-runner, maar hij strandde toen een strikeout de wedstrijd afsloot.

Maandag (14 september), op eigen veld, won San Jose Game Three met 5-4 en scoorde het winnende punt met één uit in de tweede helft van de negende inning. Dit keer speelde Polonius niet.Voor Sharlon Schoop en de Norfolk Tides (Baltimore Orioles kwam het seizoen maandag ten einde, want de ploeg verloor hun best-of-five Play-Off in de International League (Triple-A) met 3-2 van de Columbus Clippers (Cleveland Indians).


...Sharlon Schoop tijdens het Europees...
...Kampioenschap 2014 in Tsjechië...
(© Foto: Henk Seppen)
Na 5-2 verlies in de opener werd de tweede wedstrijd in de tweede wedstrijd afgelast vanwege regen. De wedstrijd werd vrijdag ingehaald en de Tides wonnen met 6-1. In dat duel sloeg Schoop 1-uit-3 met een tweehonkslag, kreeg eenmaal vier wijd en scoorde ook eenmaal.

De volgende drie wedstrijden werden in Columbus gespeeld. Op zaterdag won Columbus Game Three met 6-2, maar Schoop tekende voor beide Norfolk-punten. Met en 6-0 achterstand scoorde Norfolk tweemaal in de eerste helft van de achtste inning. Met één uit sloeg David Lough een honkslag en met twee uit sloeg ook Michael Almanzar een honkslag. Hierna volgde Sharlon Schoop met een tweehonkslag en bracht beide lopers binnen. Na een werperswissel zorgden vier wijd en een honkslag nog voor volle honken, maar de drie lopers bleven achter. Schoop sloeg 2-uit-4.

Op zondag, in Game Four, sloeg Schoop 1-uit-4 met een tweehonkslag en scoorde tweemaal. Norfolk won met 6-5, bracht de reeks in balans en dwong een vijfde wedstrijd af. Met een 4-1 achterstand opende Schoop de vijfde inning voor Norfolk met een tweehonkslag, bereikte het derde honk na een honkslag van Henry Urrutia en kwamen de honken vol na vier wijd voor Rey Navarro. Schoop scoorde even later na een opofferingsslag van Christian Walker.

In de eerste helft van de zevende stond Norfolk met 5-2 achter. Dit keer kwam Schoop na een fout op het honk en scoorde op een one-out homerun van Navarro. In de 1e9 scoorde Norfolk tweemaal om het duel te winnen.

Maandag won Columbus met 5-0 om zich te plaatsen voor de Championschip Final. Schoop sloeg 0-uit-3.

(15 september)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.