Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 september 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Jurickson Profar op de weg terug
English
FRISCO, Texas (USA) - De van Curaçao afkomstige infielder Jurickson Profar van de Texas Rangers is op de weg terug en herstelt van een schouderblessure die hem de afgelopen twee seizoenen aan de kant heeft gehouden. De 22-jarige tweede honkman/korte stop, die een paar jaar geleden het nummer één talent in de Major League was, liep een gescheurde schouderspier op tijdens Spring Training in 2014 en onderging in februari van dit jaar een operatie.

De switch-hitter keerde in augustus terug op het veld toen hij werd ingedeeld bij de Hickory Crawdads, het Single-A team van Texas. Daar speelde hij in negen wedstrijden, waarna hij opschoof naar de Frisco RoughRiders, dat uitkomt op het Double-A niveau. Bij Frisco speelde Profar in drie wedstrijden en sloot hij het seizoen af op 7 september.

In maart 2013 werd Profar toegevoegd aan het roster van het Nederlands Honkbal Team voor de halve finale van de World Baseball Classic in San Francisco (USA). Destijds verving hij de geblesseerde Yurendell de Caster. In de halve finale sloeg Profar 0-uit-3 en kreeg hij een keer vier wijd.

(15 september)

...Duim omhoog voor Jurickson Profar...
(© Foto: Henk Seppen)
Jurickson Profar maakte zijn Major League-debuut in 2012, speelde toen in negen wedstrijden voor de Texas Rangers en sloeg 3-uit-17. Al zijn honkslagen waren 'extra-basehits', want twee waren een tweehonkslag en de derde een homerun. Op 2 september beleefde Profar een memorable Major League-debuut, want hij homerde in zijn eerste slagbeurt in een 8-3 winst vs. Cleveland Indians.

In 2013 begon Profar het seizoen in Triple-A en speelde voor Round Rock Express. Op 19 mei van dat jaar werd hij werd opgeroepen voor de hoofdmacht en speelde in 85 Major League-wedstrijden voor de Rangers. Hij sloot het seizoen af met een .234 slaggemiddelde (67-uit-286) met 11 doubles en zes homeruns, 30 gescoorde punten en 26 binnengeslagen punten.

En daarmee had hij een veelbelovende big league-loopbaan voor zich. Helaas liep hij een gescheurde spier in zijn rechterschouder op tijdens Spring Training en op 30 maart 2014 werd hij op de 'disabled list' geplaatst. Hij kwam daar begin november weer van af. Gehoopt werd dat hij dit seizoen weer in actie kon komen. Maar hij bleef hinder ondervinden van de blessure en in februari onderging Profar een operatie aan zijn rechter labrum (kraakbeenring), zodat hij weer terugkeerde op de 'disabled list'. Omdat het herstel lang zou duren miste hij zijn tweede opeenvolgende Major League-seizoen.

Het herstel verloopt voorspoedig en op 27 augustus deelden de Texas Rangers Profar in bij het team van Hickory Crawdads (Single-A) op een zogenaamd 'rehab assignment', oftewel een revalidatie-periode. Voor het eerst sinds 27 september 2013 keerde hij op 27 augustus terug in actie en speelde in een competitiewedstrijd. Hij was de designated hitter voor Hickory in een wedstrijd tegen Charleston RiverDogs (New York Yankees) en sloeg 1-uit-4.

Op 1 september sloeg Profar een solo-homerun voor de Crawdads in een 6-3 nederlaag bij Delmarva Shorebirds (Baltimore Orioles). Twee dagen later had hij een goed optreden en sloeg 3-uit-5 met twee binnengeslagen punten in een 9-4 winst vs. Rome Braves (Atlanta Braves).


...Jurickson Profar aan slag voor het Nederlands...
...Team tijdens 2013 World Baseball Classic 2013...
(© Foto: Henk Seppen)
In zijn periode bij Hickory kreeg hij de kans samen te spelen met zijn jongere broer Juremi Profar. Hij kwam uit in negen wedstrijden en sloeg .273 met negen honkslagen in 33 slagbeurten. Profar sloeg één tweehonkslag en homerde ook eenmaal, terwijl hij twee punten scoorde en er vijf binnensloeg.

Na in zijn negende opeenvolgende wedstrijd te hebben gespeeld voor Hickory op 4 september deelden de Rangers hem de volgende dag in bij Frisco RoughRiders. Bij Frisco speelde Profar in drie wedstrijden en sloeg 2-uit-10 (.200) met één tweehonkslag en één RBI. Hij speelde in zijn eerste duel op 5 september en sloeg 0-uit-4 vs. Midland RockHounds (Oakland A's). Profar speelde ook de volgende twee dagen voor Frisco en sloeg toen respectievelijk 1-uit-4 en 1-uit-2. In zijn laatste duel sloeg hij een punt binnen met een opofferingsslag in een 6-4 verlies vs. Midland. Dit was ook Frisco's laatste wedstrijd van het seizoen. De ploeg eindigde op de derde plaats in de 'overall' stand van de South Division in de Texas League.

In zijn revalidatieperiode bleef het optreden van Profar beperkt tot slaan, terwijl hij een speciaal voorgeschreven gooi-programma volgde ter versterking van zijn schouder. Maar met het spelen van 12 opeenvolgende wedstrijden kwam hij weer een stapje dichter bij zijn hersteld en zijn full-time terugkeer. En dus ook weer een stukje dichter bij zijn rentree in het Major League-team van de Texas Rangers.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.