Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 oktober 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: KNBSB)

Nederlands Team bereidt zich op Curaçao voor op Premier12
English
WILLEMSTAD, Curaçao - De nationale honkbalploeg van het Koninkrijk der Nederlanden is gearriveerd op Curaçao, waar het zichzelf zal voorbereiden op de komende Premier12 volgende maand in Taiwan.

Op woensdag (14 oktober) was er een persconferentie in het Blue Bay Curaçao Golf & Beach Resort in Willemstad.


...Steve Janssen (links) en Hensley Meulens...
...tonen het nieuwe shirt van het Koninkrijksteam...
(© Foto: KNBSB)
Met betrekking tot de teamnaam 'Kingdom of the Netherlands' zei Bench Coach Steve Janssen: ,,Het is voor ons duidelijk dat we nu de juiste naam op onze borst hebben staan. We zijn erg trots op en dankbaar voor de samenwerking met Nederland, Aruba en Curaçao en het is fantastisch dat deze samenwerking nu ook tot uiting komt door de naam die op onze borst staat.'' Tijdens de bijeenkomst werd het nieuwe speelshirt gepresenteerd. Op het shirt staat de naam 'Kingdom of the Netherlands' met daaronde de vlaggen van de zeven landen die samen het Koninkrijk der Nederlanden vormen. Naast Nederland, Aruba en Curaçao zijn dat de eilanden Bonaire, Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius.

Deze week verblijft de ploeg op Curaçao voor een trainingskamp ter voorbereiding op de Premier12, waarvan de voorronde volgende maand wordt gespeeld in Taiwan met deelname van de top-12 honkballanden ter wereld. Curaçao is niet alleen vanwege het weer voor het trainingskamp gekozen, maar is ook een voorbeeld van een verbeterde samenwerking tussen de KNBSB en de FEBEKO, de nationale bonden van respectievelijk Nederland en Curaçao. Paddy Roomer, commercieel directeur van de KNBSB, zegt: ,,De beide bonden zullen elkaar ondersteunen op zowel marketingtechnisch gebied als in de breedtesport. Dat laatste komt ondermeer naar voren door de samenwerking tussen de KNBSB en de nieuwe Curaçao Baseball Foundation. Het is de bedoeling dat de Nederlandse bond de stichting gaat helpen met het werven van fondsen, waarmee de breedtesport - zowel in honkbal als softbal - op het eiland kan worden ondersteund. Wij geloven in de ‘wij-wereld’ van het honkbal en streven ernaar om zo nauw mogelijk samen te werken met de FEBEKO.''

Deze samenwerking werd ook onderstreept met de uitnodiging voor de Curaçaose honkbalselectie voor deelname aan de grote internationale toernooien in Haarlem (Haarlemse Honkbal Week) en Rotterdam (World Port Tournament Baseball) voor in elk geval de komende drie seizoenen.

Vooruitkijkend naar de komende Premier12 stelt Manager Hensley Meulens: ,,Ik kom om te winnen, niet om mee te doen. We zitten niet in de sterkste poule, dus we moeten ons in elk geval kunnen plaatsen voor de volgende ronde en daarin kan alles gebeuren. We hebben gezien dat de samenwerking binnen het Koninkrijk al tot goede resultaten heeft geleid en dat trekken we gewoon door. Voor dit soort toernooien selecteren wij de beste spelers, of zij nu uit Nederland, Curaçao of St. Eustatius komen. We hebben de juiste staf en een mooie mix in de spelersgroep met jong en oud en verschillende afkomsten. Ik geloof erin dat de toekomst van dit team er rooskleurig uitziet.''

Meulens denkt dat Zuid-Korea en Japan de grootste concurrenten zijn, omdat zij de beste spelers uit hun eigen profcompetitie kunnen selecteren, terwijl andere landen geen spelers kunnen selecteren die deel uitmaken van de 40-man Major Leaguer-rosters.

De definitieve selectie voor de Premier12 wordt na afloop van het trainingskamp bekend gemaakt.

Het Koninkrijksteam speelt twee oefenwedstrijden in het Tiao Daou Stadion op vrijdag- en zaterdagavond, die beide aanvangen om 20:00 uur lokale tijd, tegen een All Star-team van Curaçao. Vorige week won deze Curaçaose formatie drie wedstrijden tegen het Amerikaanse honkbalteam van Dallas Baptist University.

Rogier van der Meer, commercieel directeur van Blue Bay Curaçao Golf & Beach Resort, stelde: ,,Wij zijn erg trots dat Team Kingdom of the Netherlands bij ons is gedurende het trainingskamp. In het verleden zijn zij al vaker bij ons op bezoek geweest en we hebben inmiddels een goede band opgebouwd met de staff en het team. Wij wensen hen veel succes tijdens de Premier 12 en zien het team hier in de toekomst graag terug.''

(15 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.