Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 december 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Team Europe puntloos tegen Japanse profs
English
TAICHUNG (Taiwan) - Team Europe liep dinsdagmiddag (15 december) tegen een 6-0 shutout aan tegen het Japanse NPB Team in hun 14e wedstrijd van de Asia Winter Baseball League. Met de winst klom het NPB Team naar een gedeelde eerste plaats met het KBO Team (Zuid-Korea).

De Europese ploeg speelde wederom een goede wedstrijd. Er waren verschillende prima verdedigende acties, maar er werden slechts vier honkslagen genoteerd. De ploeg bereikte in zeven innings de honken, maar vijf lopers bleven achter in scoringspositie. En zo stond de ploeg voor de tiende keer in dit Aziatische seizoen met lege handen.

's Avonds won het Chinese Taipei National Training Team nipt met 5-4 van koploper KBO Team. Hierdoor zakten de Koreanen naar de derde plaats, terwijl het Taipei Team naar de gedeelde eerste plaats steeg en die plek nu deel met het NPB Team.

Team Europe speelt de laatste wedstrijd in de Asia Winter Baseball League op woensdag (16 december), aanvang 18:00 uur lokale tijd (11 uur Nederlandse tijd). De ploeg staat dan tegenover het Taiwan Beer CPBL Team. Het seizoen wordt donderdag afgesloten, gevolgd door de Play-Offs. De kampioensfinale wordt zondag gespeeld.

(16 december)Vandaag werd de wedstrijd weer gespeeld in het Taichung Intercontinental Baseball Stadium. Het was een zonnige dag, maar er stond een sterke wind vanuit het links-midveld over het veld.

In de eerste inning bereikten beide lead-off hitters de honken, maar beiden werden uitgeschakeld op de honkpaden.

Ren Kajiya startte voor het NPB Team. De rechtshander van de Fukuoka SoftBank Hawks-organisatie maakte zijn vijfde heuveloptreden en had 16 honkslagen moeten toestaan in de 10 1/3 inning die hij voor vandaag had gegooid. Kajiya begon de wedstrijd met vier wijd voor Urving Kemp en dat was de eerste vrije loop die hij dit seizoen weggaf. Even later werd Kemp gedwongen uitgeschakeld op een 'double play-grounder' van Sebastiano Poma.

Maickel Rietel startte voor Team Europe. Net als Kajiya had ook hij veel honkslagen moeten toestaan, 18 in de 10 2/3 inning die hij in zijn voorgaande vijf optredens had gegooid. Rietel begon met vier wijd voor lead-off hitter Shintaro Yokota. Even later stal Yokota het tweede honk, maar het leek alsof hij werd getikt net voordat hij richting het honk gleed. En dus koos Manager Gilberto Gerali voor een challenge. De Home Plate Umpire ging naar binnen toe om de videobeelden te bekijken, maar bevestigde daarna de close-play, safe-call van de 2B Umpire. Vanuit een andere camera-hoek leek het erop dat Yokota inderdaad een milli-seconde voordat hij getikt werd door korte stop Mattia Mercuri het honk aanraakte en dus was de beslissing vrijwel zeker correct. Met één uit werd Yokota even later alsnog uitgeschakeld toen hij ook het derde honk probeerde te stelen. Terwijl hij vertrok stapte Rietel van de plaat af en gooide de bal op zijn naar derde honkman Rashid Gerard.

In de tweede slagbeurt kreeg Team Europe wederom de openingsslagman op het honk toen Maik Ehmcke een honkslag sloeg. Hierna leek Chris Howard een 'double play-grounder' te produceren, maar toen derde honkman Naomasa Yokawa inzag dat hij geen play op het tweede honk had, koos hij ervoor alleen de slagman uit te schakelen. Ehmcke schoof dus op naar het tweede honk, maar strandde omdat twee strikeouts volgden.

In zijjn tweede inning op de heuvel werd Rietel gesteund door zijn verdediging. Derde honkman Rashid Gerard ving eerste een lead-off line drive. Hierna ving linksvelder Urving Kemp een uithaal van de volgende slagman, tot zijn eigen verbazing. Kemp zat op één knie en had de bal mogelijk te laat opgepikt, maakte de vang, volgde met een salto en keek daarna in zijn handschoen om daar de bal te ontdekken. Met twee uit dreunde Shuhei Takahashi de bal het rechtsveld in, net buiten bereik van de duikende rechtsvelder Maik Ehmcke, die hierbij zijn linkerschouder blesseerde. De 21-jarige Duitser, die dit jaar in zijn tweede profseizoen speelde in een Rookie League-team van de Arizona Diamondbacks, kon gewoon doorspelen. Terwijl Takahashi het tweede honk naderde stopte hij aanvankelijk, maar liep vervolgens door toe hij zag dat de linkshandige Ehmcke slechts een korte aangooi kon maken naar tweede honkman Luca Martone. Takahashi was vervolgens Martone's aangooi richting derde honk te snel af, maar ook hij strandde in scoringspositie.

In de 1e3 kreeg Team Europe weer een honkloper toen Urving Kemp het honk bereikte op een fout met twee uit, maar hij werd even later uitgeschakeld bij een steelpoging. Het NPB Team kreeg ook weer een honkloper in hun derde beurt toen Masahiro Harimoto opende met een honkslag, maar die bleef achter op het tweede honk.

In de 1e4 bereikten de eerste vier Europese slagmensen de honken. Sebastiano Poma opende met een honkslag, maar ging gedwongen uit op een grounder van Kevin Weijgertse. De honken kwamen vervolgens vol te staan toen Maik Ehmcke vier wijd kreeg en Chris Howard volgde met een honkslag. Helaas werd er niet gescoord, want volgende slagman Mattia Mercuri sloeg in een dubbelspel.

Nadat Team Europe op rij was uitgegaan in de 1e5 opende het NPB Team de score in hun helft van de inning. Met één uit sloeg Masahiro Harimoto een honkslag, schoof daarna van het eerste honk op naar het derde via een wilde en worp en scoorde op een opofferingsslag van Izumi Hara.

In de zesde inning kreeg Team Europe voor de vierde keer in zes innings de lead-off hitter op het honk. Tegenover nieuwe werper Satoshi Iizuka opende Urving Kemp met een stootslag-honkslag. Met twee uit kreeg Maik Ehmcke vier wijd, maar de twee lopers bleven daarna achter.

Het NPB Team nam vervolgens meer afstand in de tweede helft van de zesde. Milvio Andreozzi nam de pitching over van Maickel Rietel, die vijf prima innings had gegooid. Met één uit kreeg de Italiaanse rechtshander een honkslag tegen van Kazuma Okamoto en daarna een tweehonkslag van Yusuke Masago. Deze laatste klap kwam na een korte onderbreking, want de watersproeier achter de heuvel kwam plotseling tot leven toen Andreozzi een count van 2-wijd-1-slag had op Okamoto. Om een gedwongen loop te creëren kreeg volgende slagman Shuhei Takahashi opzettelijk vier wijd, maar daarna volgde Ren Wada met een 2-run single. Een fraai dubbelspel sloot de slagbeurt af, maar de Japanse ploeg had nu een 3-0 voorsprong.

Robin Schel werd in de zevende inning de derde Europese werper. De Nederlandse linkshander had een goed optreden, want hij kreeg drie nullen op rij.

Standings
#TeamGWLT
1Chinese Taipei Training Team13841
NPB Team14842
3KBO Team14644
4Taiwan Beer CPBL Team13454
5Team Europe141103
In de 1e7 nam Yuta Kakita de Japanse pitching over. De rechtshander, die gooit voor Yokohama DeNa BayStars, is één van de betere werpers in de Japanse staf. Voor vandaag schakelde Kakita, die zijn been tijdens zijn wind-up hoog optrekt (hij raakt bijna zijn gezicht met zijn rechterknie), 15 slagmensen met drie slag uit in 13 innings tijdens zijn vier voorgaande optredens. Hij gooide slechts driemaal vier wijd, maar nu begon hij de slagbeurt met een vrije loop voor Luca Martone, die daarmee de vijfde Europese lead-off hitter werd die het honk bereikte. Martone bereikte het derde honk op hierna volgende grounders van Urving Kemp en Sebastiano Poma, maar hierna schakelde Kakita Kevin Weijgertse met drie slag uit.

In de 2e8 had het NPB Team een productieve slagbeurt, want er werd nog eens drie punten gescoord. Javier Sanchez werd de nieuwe Europese werper, maar kreeg al snel de honken vol. De Spaanse rechtshander kreeg honkslagen tegen van Naomasa Yokawa en Kazuma Okamoto, resulterend in lopers op het eerste en derde honk. De laatste schoof op na een doorgeschoten bal, waarna de honken vol kwamen te staan toen Yusuke Masago vier wijd. Sanchez herstelde goed, want hij schakelde de volgende slagman met drie slag uit, maar een hierna volgende opofferingsslag van Ren Wada bezorgde het Japanse team een 4-0 voorsprong. Even later, met Okamoto op het derde honk, stal Masago het tweede honk. De aangooi van catcher Chris Howard raakte hem op zijn helm en eindigde in het outfield, zodat beide lopers een honk kon opschuiven, resulterend in het volgende punt. Een hierna volgende honkslag van (nieuwe catcher) Iori Katsura verhoogde de stand naar 6-0.

In the 1e9 werd Junki Kishimoto de nieuwe werper voor het NPB Team. Met 202 draagt de werper uit de organisatie van de Chunichi Dragons het hoogste rugnummer in deze competitie. Met één uit kreeg Chris Howard vier wijd voor de Europeanen. Maar de wedstrijd eindigde toen een line drive van pinch-hitter Premek Chroust een dubbelspel tot gevolg had.

De Europese ploeg liet in deze wedstrijd slechts vier honkslagen noteren.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.