Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 september 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto: Marco Stoovelaar)

IN MEMORIAM


...Karin Kort...
(1944 - 2015)

Voormalig Haarlemse Honkbal Week-announcer Karin Kort overleden
English
HAARLEM - Karin Kort-Dankmeijer, die vele jaren Public Address Announcer is geweest tijdens de Haarlemse Honkbal Week, is op vrijdag 11 september op 70-jarige leeftijd overleden.

Karin Kort softbalde voor het Haarlemse Kinheim waar ze werpster was. Met Kinheim speelde ze in het begin van de jaren zeventig in de Hoofdklasse. Ze kwam eind jaren zestig ook uit in een aantal wedstrijden van het Nederlands Softbal Team.

Maar Karin Kort werd bekend als één van de stemmen van de Haarlemse Honkbal Week, het internationale honkbaltoernooi in Haarlem, dat in 1961 voor het eerst werd georganiseerd. Na nog eens vijf edities in de daaropvolgende jaren wordt het evenement sinds 1972 elke twee jaar gehouden.

Karin Kort, altijd getooid met een brede lach op haar gezicht, was actief als announcer op veertien edities van het evenement en dat betreft de periode van 1963 tot en met 1992.

In 1963 waren de legendarische sportjournalisten Bob Spaak en Dick van Rijn announcers tijdens de wedstrijden, net zoals ze dat hadden gedaan tijdens het eerste toernooi in 1961 op het complex van Kinheim. Beiden waren ook commentator en werkten voor zowel radio als televisie van de NPS (later NOS), waaronder Studio Sport. In 1963 werd het toernooi voor het eerst gehouden in het net gebouwde Pim Mulier Stadion, wat nog altijd de huidige locatie is. Destijds was Karin Kort aanvangelijk de assistente van Spaak en Van Rijn, maar kreeg ook de kans om af en toe wat aankondigingen te mogen doen en daarmee debuteerde ze dus achter de microfoon van het internationale evenement. In die jaren was Karin ook de announcer bij de thuiswedstrijden van het honkbalteam van HCK (Kinheim) toen ze werd gevraagd voor de Haarlemse Honkbal Week.

Tijdens de derde editie van het evenement in 1966 werd Karin Kort één van de vaste announcers en ze bleef deel uitmaken van de groep announcers tot en met 1992. Onder haar mede-announcers bevonden zich ook Willem Ruis en Henk Bouwman, die beiden voor de radio werkten. Ruis riep om in 1972 toen hij aan het begin van zijn radio-loopbaan stond en later werd hij natuurlijk beroemd als gastheer van grote showprogramma's op de televisie. Bouwman werkte voor de KRO-radio. Ook hij kwam in 1972 bij het toernooi en bleef vele jaren announcer tijdens de Haarlemse Honkbal Weken.

Naast announcer zijn tijdens veertien Haarlemse Honkbal Weken was Karin ook actief tijdens het Wereldkampioenschap van 1986 toen het mondiale evenement voor het eerst in Nederland werd georganiseerd. Ze was ook als announcer betrokken bij vier Europese Kampioenschappen Honkbal, die in Haarlem plaatsvonden en tijdens de Haarlemse Softbal Weken in de jaren tachtig.

Karin Kort was getrouwd met Jacques Kort, die op 22 april van dit jaar overleed. Hij had enige tijd zitting in het bestuur van Kinheim, maar maakte ook vele jaren als penningmeester deel uit van het organisatie-comité van de Haarlemse Honkbal Week.

De webmaster van Grand Slam * Stats & News condoleert Karin's familie en wenst hen veel sterkte met dit grote verlies.

(16 september)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.