Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 september 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Kalian Sams & Capitales uitgeschakeld in Play-Offs
English
LITTLE FALLS, New Jersey (USA) / QUÉBEC CITY, Québec (Canada) - Kalian Sams en zijn team Capitales de Québec zijn uitgeschakeld in de best-of-five Play-Off van de Independent Canadian-American Association. Op dinsdag (15 september) verloor de ploeg het vijfde duel vs. New Jersey Jackals met 5-4 en betekende het einde van het seizoen voor de Capitales.

De Jackals bereikten hierdoor de kampioensfinale van de Can-Am League vs. Trois-Rivières Aigles, dat zondag hun best-of-five series won vs. Rockland Boulders. Trois-Rivières had eveneens vijf wedstrijden nodig om de finale te bereiken.

Nu dat Kalian Sams is uitgeschakeld komt hij weer beschikbaar om zich bij Corendon Kinheim te voegen voor de Holland Series. Kinheim staat in de best-of-seven kampioensreeks met 2-0 achter tegen Curaçao Neptunus. Game Three staat donderdagavond op de agenda en Sams zou dan mogelijk al in Haarlem kunnen zijn om uit te komen voor de ploeg waar hij in de Hoofdklasse-competitie vijf wedstrijden speelde voor zijn vertrek naar Canada.
...Alexei Bell in actie voor Cuba in de...
...World Baseball Classic 2013...
(© Foto: Henk Seppen)
Sams en de Capitales begonnen de Play-Offs op woensdag (9 september) met een 4-3 verlies in Yogi Berra Stadium in Little Falls, New Jersey. De Canadese ploeg nam een 2-0 voorsprong in de eerste inning toen Sams een 2-run homerun sloeg.

Echter, de Jackals kwamen langszij in de tweede inning en namen een 3-2 voorsprong in de volgende slagbeurt. De thuisploeg voegde nog een punt toe in de vijfde, terwijl de Capitales nog eenmaal wisten te scoren in de negende. Sams sloeg in dit duel 1-uit-4.De volgende dag verregende de tweede wedstrijd, maar die werd vrijdag gespeeld. Dit keer won Québec nipt met 4-3 van New Jersey om de reeks in balans te brengen. Sams tekende opnieuw voor het eerste punt. In de eerste helft van de eerste slagbeurt opende Tyler Young met een honkslag en schoof op na een mislukte pick-off. Hierna kreeg Cubaan Yuniesky Gurriel vier wijd. Met één uit bezorgde een 'force play-grounder' van Sams de Capitales een 1-0 voorsprong.

Na zes innings keken de Capitales tegen een 2-1 achterstand aan, maar kwamen langszij in de zevende. Echter, New Jersey hernam de leiding weer in de tweede helft van de zevende.

In de achtste maakten de Capitales er een 3-3 stand van. Met één uit kreeg Sams vier wijd met één uit en een loper op het eerste honk. Hierna volgde een gedwongen nul op het derde honk, maar kwamen de honken vol na een nieuwe vrije loop. Sams scoorde even later de gelijkmaker toen ook Josue Peley vier wijd kreeg na een werperswissel.

In de negende zorgden vier vrije lopen voor het winnende punt. Met één uit kregen Tyler Young en Yuniesky Gurriel vier wijd. Met twee uit kregen ook Kalian Sams en Alexei Bell vier wijd en dat leverde een punt op.

Bell nam met het Cubaanse Team in 2013 deel aan de World Baseball Classic. Gurriel is de broer van Yulieski Gurriel, eveneens een bekende speler van de Cubaanse ploeg. Zij zijn de zoons van een andere fameuze Cubaanse slagman, Lourdes Gurriel.Na vanuit New Jersey naar Canada te zijn gereisd na de tweede wedstrijd werd het derde duel zaterdag gespeeld in Le Stade Municipal in Québec City. Daar namen de Capitales een 2-1 voorsprong door met 11-5 te winnen. Sams sloeg 3-uit-5 en scoorde tweemaal.

Met een 3-0 achterstand scoorde Québec tweemaal in de vierde inning, dankzij een homerun van de Cubaan Alexei Bell.


...Kalian Sams viert het slaan van een homerun voor Oranje...
...tijdens de World Baseball Classic 2013...
(© Foto: Henk Seppen)
In de 2e5 kwam Québec tot een rally van zes punten. Jean-Luc Blaquiere begon met vier wijd en schoof op na een OSS, waarna hij de gelijkmaker scoorde op een driehonkslag van Tyler Young. Met twee uit scoorde de laatste het leidende punt na een honkslag van Jonathan Malo. Hierna leverde Kalian Sams een tweehonkslag af en kwamen de honken vol te staan na vier wijd voor Alexei Bell. Hierna sloeg Joash Brodin een grand slam homerun die de Capitales op een 8-3 voorsprong zette.Op zondag wonnen de Jackals met 5-2. Sams sloeg 2-uit-3 in dit duel en kreeg tweemaal vier wijd.

De Jackals scoorden viermaal in de derde inning, waarna Québec twee punten scoorde in hun derde beurt. Met één uit kreeg Sams vier wijd, maar ging gedwongen uit op een grounder van Alexei Bell, die vervolgens scoorde toen Joash Brodin hierna een homerun sloeg. Maar daar bleef het bij voor de Capitales.Na een nieuwe afgelasting op maandag stonden de ploegen dinsdag weer tegenover elkaar in de vijfde wedstrijd. De Jackals wonnen met 5-4 om de finale te bereiken. Sams sloeg in dit duel 1-uit-4.

Met een 1-0 achterstand namen de Capitales een 2-1 voorsprong in de derde inning na puntscorende honkslagen van Yuniesky Gurriel en Joash Brodin. Maar daarna scoorden de Jackals twee runs in de vierde en vijfde inning om een 5-2 voorsprong te nemen.

Québec verkleinde de achterstand naar 5-4 door tweemaal te scoren in de zesde. In de zevende inning kregen de Capitales hun laatste scoringskans. Met lopers op het eerste en tweede honk en één uit was Sams de slagman, maar hij sloeg in een dubbelspel om de inning af te sluiten.

(16 september)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.