Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 oktober 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Henk Seppen)

Koninkrijksteam houdt Curaçao All Stars puntloos
English
WILLEMSTAD, Curaçao - De nationale ploeg van het Koninkrijk der Nederlanden verblijft momenteel op Curaçao, ter voorbereiding op de naderende Premier12 volgende maand in Taiwan.

Vrijdagavond (16 oktober) speelde Oranje de eerste van twee oefenwedstrijden in Tio Daou Ballpark tegen een All Star-team van Curaçao. Vorige week won de Curaçaose ploeg drie wedstrijden tegen het honkbalteam van de Amerikaanse Dallas Baptist University. In het eerste duel kwam de Nederlandse ploeg tot een 7-0 shutout-winst tegen de formatie van Curaçao. De tweede wedstrijd wordt zaterdagavond gespeeld.

(16 oktober)
...Startende werper Rob Cordemans...
...4 StrikeOuts in 2 Innings...
(© Foto: Henk Seppen)
De Nederlandse ploeg werd in de eerste zes innings puntloos en op slechts drie honkslagen gehouden door drie werpers.

Chris Garia, die debuteerde in de nationale ploeg, sloeg een honkslag in zijn eerste slagbeurt in de eerste inning op startende werper Ruderly Manuel, maar bleef achter. In de tweede slagbeurt opende Sharlon Schoop met vier wijd, maar daarna schakelde Manuel de volgende drie slagmensen met drie slag uit.

In de eerste helft van de derde inning kreeg Nederland de honken vol. Met twee uit en Randolph Oduber op het honk kwamen de honken vol toen Andruw Jones en Yurendell DeCaster vier wijd kregen. Maar de inning eindigde toen de laatste gedwongen werd uitgeschakeld op een grounder van Sharlon Schoop.

In de vijfde opende Randolph Oduber met een honkslag, maar werd op het eerste honk uitgeschakeld in een dubbelspel toen een line drive van volgende slagman Chris Garia werd gevangen.

Het Nederlands Team opende de score met twee punten in de zevende inning. Gianison Boekhoudt begon met vier wijd en met twee uit kwamen de honken vol te staan toen ook Dwayne Kemp en Gilmer Lampe een vrije loop kregen. Na een werperswissel werd het eerste punt gescoord toen ook Quintin De Cuba vier wijd kreeg, waarna het tweede punt even later kon worden gescoord na een wilde worp.

Een 5-run rally volgde in de negende inning. Kevin Moesquit begon met een honkslag, waarna Dwayne Kemp homerde om de stand te verhogen naar 4-0. Met één uit sloegen Quintin De Cuba en Yurendell DeCaster een honkslag, waarna ze scoorden op een 2-out double van Kalian Sams. Na een werperswissel kreeg Gianison Boekhoudt vier wijd, waarna Gianfranco Wawoe (ook een debutant in Oranje) het vijfde punt in deze beurt binnensloeg met een honkslag om de stand op te voeren naar 7-0.

Veteraan Rob Cordemans startte op de heuvel voor de Nederlandse ploeg. Met twee uit kwam Curaçao-slagman Alexander Rodriguez op het honk na een fout, maar daarna schakelde de rechtshander de volgende vier slagmensen met drie slag uit.

Diegomar Markwell gooide de derde en vierde inning. In de derde raakte hij lead-off hitter Ramiro Balentina met een worp. Markwell volgde met tweemaal drie slag, waarna hij een honkslag tegen kreeg van Ardley Jansen, maar die ging gedwongen uit. Markwell kreeg drie nullen op rij in de vierde inning.


...Dwayne Kemp...
...2-run homerun...
(© Foto: Henk Seppen)
Elke volgende inning werd daarna gegooid door een nieuwe werper. Jim Ploeger nam de vijfde voor zijn rekening en gooide driemaal drie slag. Met één uit gaf de linkshander twee vrije lopen weg, maar die lopers bleven achter.

In de zesde kwam ook Wendell Floranus tot driemaal drie slag. Floranus zag één slagman het honk bereiken via een fout. Floranus werd uiteindelijk de winnende werper in dit duel.

Jonathan Balentina kreeg een 2-out single tegen in de zevende, maar sloot daarna af met een strikeout.

In de achtste kwam Curaçao het dichts bij een punt op Berry van Driel. Met één uit kreeg hij een honkslag tegen van Edinho Meyer, maar volgde met een strikeout. Meyer probeerde even later te scoren op een tweehonkslag van Gurtney Doran, maar werd op de plaat uitgeschakeld.

Mike Bolsenbroek sloot de wedstrijd af en kreeg drie nullen op rij in de tweede helft van de negende. Nederland kreeg daarna nog een extra slagbeurt in de tiende, maar de thuishelft daarvan werd niet gespeeld.

De startende spelers (en hun vervangers) in dit duel voor Nederland waren:
Catcher-Dashenko Ricardo (Gianison Boekhoudt), 1e Honk-Andruw Jones (Quintin De Cuba), 2e Honk-Hainley Statia (Kevin Moesquit), 3e Honk-Sharlon Schoop (Dudley Leonora), Korte Stop-Carlton Daal (Gianfranco Wawoe), Linksveld-Randolph Oduber (Dwayne Kemp), Midveld-Chris Garia (Gilmer Lampe), Rechtsveld-Kalian Sams, Designated Hitter-Yurendell DeCaster.

Manager Hensley Meulens gebruikte zeven werpers in dit duel: Rob Cordemans, Diegomar Markwell, Jim Ploeger, Wendell Floranus, Jonathan Balentina, Berry van Driel en Mike Bolsenbroek.

Drie speelden debuteerden in de nationale ploeg: Carlton Daal, Chris Garia en Gianfranco Wawoe.Curaçao All Stars - Koninkrijksteam Nederland 0-7
RHE
Koninkrijksteam Nederland000000205 0-792
Curaçao All Stars000000000 X-042
pitchers Nederlandinn.SOBBHRER
Rob Cordemans23----
Diegomar Markwell22-1--
Jim Ploeger132---
Wendell Floranus, W (1-0)13----
Jonathan Balentina, H (1)11-1--
Berry van Driel, H (1)11-2--
Mike Bolsenbroek11----
pitchers Curaçao All Starsinn.SOBBHRER
Ruderly Manuel2411--
Johan Rifaela222---
Richenne Martina23-2--
Sambo, L (0-1)0.213-22
Rodien Albertus1.1121--
Evenon Martis0.2--555
Johnny Gregorius1.12----
Homerun: Nederland: Dwayne Kemp (1)(9e,2-run,op Martis).
Umpires: HP-A. Lucas, 1B-Marlo Remilia, 2B-E. Debies, 3B-K. Pieker.
Official Scorer-M. Bekeer.
Public Address Announcer-E. Beker.
Speeltijd-0:00 uur.

Game Notes:
Eerste Oefenwedstrijd Nederlands Koninkrijksteam ter voorbereiding op Premier12.
Wedstrijd gespeeld in Tio Daou Ballpark, Willemstad, Curaçao.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.