Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 november 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Organisatie European Champions Cup toegewezen aan Rimini
English
BARCELONA (Spanje) - Tijdens de recente bestuursvergadering van Barcelona heeft de European Baseball Confederation CEB) de organisaties toegewezen voor de internationale competities die voor 2016 op de agenda staan.

De European Champions Cup zal worden georganiseerd in Rimini (Italië) en zal plaatsvinden vanaf 31 mei of 1 juni tot en met 4 of 5 juni. Echter, een officiële bevestiging moet nog worden gegeven door de CEB, dat bekend maakte dat Rimini nog aan een verplichting moet voldoen. Volgend jaar zal er weer één toernooi zijn waarin teams om de Europese beker spelen.

In het verleden is er altijd een enkel Europa Cup-toernooi geweest, met daarnaast een Cup Winners Cup-toernooi. Een aantal jaar geleden werden twee aparte kwalificatie-toernooien ingesteld. De twee beste teams van beide toernooien plaatsten zich voor de Final Four, die een paar keer werd gespeeld in Barcelona (Spanje) en in Brno (Tsjechië). Dat bleek uiteindelijk een kostbaar evenement te zijn en dus werd een paar jaar geleden beloten dat alleen de twee winnaars van de kwalificatie-toernooi zich plaatsten voor een best-of-three finale om de European Champions Cup. Maar ook dat leverde een aantal aantal logistieke problemen op en dus besloot de CEB weer terug te keren naar een opzet van een enkel toernooi.

Landskampioen Curaçao Neptunus en seizoenwinnaar L&D Amsterdam Pirates kwalificeerden zich voor het evenement.

Naast de strijd om de European Champions Cup is er nog een aantal Europa Cup-toernooien, waaronder de CEB Cup en de Federations Cup. Het CEB Cup-toernooi (31 mei/1 juni-4/5 juni) is toegewezen aan Rouen/Chartres (Frankrijk), terwijl de organisatie van de Federations Cup (20/21 juni-25/26 juni) is toegewezen aan Brno (Tsjechië). Er zijn ook drie Federations Cup Kwalificatie-Toernooien en die zullen plaatsvinden in Londen (Groot-Brittannië), Borgerhout (België) en Sant Boi de Llobregat (Spanje). Deze drie toernooien staan op de agende voor de periode 20/21 juni tot en met 25/26 juni.

Eerder werd de organisatie van het Europees Kampioenschap, A-poule al toegewezen aan Hoofdddorp, waar het toernooi zal plaatsvinden van 9 t/m 18 september.

Verder werden de speelsteden bekend gemaakt voor de overige vijf Europese Kampioenschappen.

Het EK onder 12 jaar (pupilen) wordt gespeeld in Trebic (Tsjechië), begint op 4 juli en wordt afgesloten op 9 of 10 juli.

Het Kwalificatie-EK onder 15 jaar (cadetten) zal plaatsvinden in Huenenberg/Luzern (Zwitserland), begint op 18 juli en loopt tot 23 of 24 juli.

Het EK onder 15 jaar (cadetten) wordt georganiseerd in Chartres/Rouen (Frankrijk) en zal plaatsvinden van 18 t/m 23 juli.

Het EK onder 18 jaar (junioren) wordt gespeeld in Gijon (Spanje) op 11-17 juli.

Het EK onder 21 jaar is toegewezen aan Tel Aviv (Israël) en zal daar beginnen op 1 augustus en eindigen op 6 of 7 augustus.

Er is momenteel nog één toernooi zonder organisator en dat is het Europees Kampioenschap, C-poule, dat moet worden gespeeld van 25 t/m 31 juli.

(16 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.