Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 december 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Team Europe sluit Aziatisch seizoen af met verlies na 5-0 voorsprong
English
TAICHUNG (Taiwan) - Team Europe heeft de deelname aan de Asia Winter Baseball League woensdagavond (16 december) afgesloten met een 7-5 nederlaag tegen het professionele Taiwan Beer CPBL Team.

De Europese ploeg speelde opnieuw een goede wedstrijd, zoals het de afgelopen dagen telkens heeft gedaan. De ploeg stond met 5-0 voor na vijf innings, dankzij goed werpen van starter Owen Ozanich en goed slagwerk. Helaas zag Ozanich zijn winst verdwijnen, want de bullpen kreeg zeven honkslagen en zes punten tegen in de laatste twee innings.

De ploeg sloot het seizoen af met een 1-11 'record' en speelde drie wedstrijden die in een gelijkspel eindigden.

Eerder op de dag won het Japanse NPB Team met 6-4 van het Chinese Taipei National Training Team. Voor vandaag deelden de twee teams de eerste plaats, maar door deze overwinning is het NPB Team nu de enige koploper.

Het derde seizoen van de Asia Winter Baseball League eindigt op donderdag en wordt gevolgd door de Play-Offs op vrijdag en zaterdag. De kampioensfinale wordt zondag gespeeld.

(16 december)Zoals de afgelopen dagen telkens het geval was had Team Europe opnieuw een goede start van de wedstrijd op een koude (12 graden) avond, met een zeer sterke wind, in Taichung.

De Franse rechtshander Owen Ozanich startte en is één van de meer succesvolle werper in de Europese pitching-staff. In de 14 1/3 inning die hij voor vandaag had gegooid schakelde Ozanich 13 slagmensen met drie slag uit en had hij slechts viermaal vier wijd gegooid. In de eerste slagbeurt kreeg hij een one-out single tegen, maar daarna volgden twee grounders.

In de tweede helft van de eerste inning werd Ozanich gesteund met twee punten. Rechtshander Chia-Yu Chien startte voor het CPBL Team. Hij had slechts één honkslag toegestaan in de 5 1/3 inning die hij had gegooid in zijn vijf voorgaande optredens. In de eerste Europese slagbeurt moest hij vier opeenvolgende honkslagen incasseren. Met twee uit sloeg Kevin Weijgertse een honkslag, waarna hij scoorde toen Alberto Mineo de bal diep het rechtsveld in sloeg. De bal eindigde in de tribune achter het rechtsveld voor een 2-run homerun om Europa een vroege voorsprong te bezorgen. Dit was Mineo's eerste homerun van het seizoen. Hierna sloegen ook Daniel Fernandes en Alessandro Deotto een honkslag. Voor Fernandes was dit pas zijn tweede honkslag van het seizoen. Maar de twee strandden, want Chien sloot hierna af met een strikeout.

Nadat Ozanich drie nullen op rij had gekregen in de 1e2 kreeg Team Europe de lead-off hitter op het honk toen Freddy Noguera vier wijd kreeg. Even later stal hij het tweede honk, maar omdat het er op leek dat hij op zijn onderbeen werd getikt voordat hij het honk aanraakte vroegen de CPBL-coaches om een challenge. De Home Plate Umpire ging naar binnen, bekeek de videobeelden, constateerde dat de handschoen met de bal inderdaad tussen het been en het honk zat en keerde al snel weer terug, waarna hij Noguera uitgaf en dus de call op het veld terugdraaide. Met twee uit kreeg Urving Kemp vier wijd en stal het tweede honk. Kemp gleed even door over het honk en het leek er op dat hij op zijn hand werd getikt voordat hij het honk opnieuw aanraakte. Dit keer volgde geen challenge en werd de inning vervolgd. Op de volgende worp scoorde Kemp toen Sebastiano Poma de bal door het midden van het infield sloeg. Hoewel het er op leek dat de korte stop geen play kon maken werd er een fout gescoord in plaats van een honkslag. Maar Team Europe had een 3-0 voorsprong genomen.

Ozanich kreeg weer drie nullen op rij in de derde inning, maar de eerste nul kwam nadat het er op leek dat de openingsslagman het honk had bereikt. Yu-Ta Tsai sloeg de bal richting derde honk-lijn. Ozanich pakte de bal op en gooide die naar het eerste honk maar daar werd de loper geraakt en eindigde de bal in fout gebied. Tsai schoop op naar het tweede honk, maar op dat moment had de 1B Umpire hem al uitgegeven, omdat hij aan de binnenkant van zijn baan had gelopen. En daardoor werd het een geval van hinderen loper.

In de 2e3 strandde een Europese loper op het derde honk. Op nieuwe werper Wei-Chen Pan, met één uit, stond Daniel Fernandes (velderskeus) op het eerste honk en schoof op na een wilde worp en een groundout. Hierna dreunde Premek Chroust de bal diep het rechtsveld in. Echter, de bal werd net voor de omheining gevangen.

De Taiwanese tegenstander bereikte weer het honk in de eerste helft van de vierde. Nadat hij de one-out single had tegen gekregen in de eerste inning had Owen Ozanich tien slagmensen op rij uitgeschakeld, waaronder twee in deze slagbeurt. Maar met twee uit moest hij nu twee honkslagen toestaan. Met lopers op het eerste en tweede honk eindigde de inning toen linksvelder Urving Kemp een schitterende (eerst running) diving catch maakte op een uithaal van Kuo-Kin Lo.

In de 2e4 sloeg Kemp een honkslag met twee uit, maar bleef daarna achter op het eerste honk.

Ozanich keerde terug op de heuvel in de vijfde, schakelde de eerste twee slagmensen met drie slag uit en kreeg voor de derde keer drie nullen op rij. In vijf innings had Ozanich nu viermaal drie slag gegooid.

In de 2e5, met één uit, sloegen Alberto Mineo en Daniel Fernandes beiden een honkslag. Voor vandaag sloeg Fernandes 1-uit-27, maar nu sloeg hij 2-uit-3. Hierna sloeg ook Kevin Weijgertse een honkslag om Mineo binnen te brengen en toen daar een outfield-fout op volgde kon ook Fernandes tot scoren komen en dat zette Team Europe op een 5-0 voorsprong! Dat leidde tot een werperswissel, want Kuan-Ru Chen nam het over. Volgende slagman Premek Chroust had wederom geen geluk. Werd zijn uithaal in de derde inning net voor de omheining gevangen, dit keer sloeg hij een line drive, die door de eerste honkman werd gevangen. Een fraaie vangbal op fout gebied volgde op een klap van Freddy Noguera en eindigde de slagbeurt.

Echter, de Europeanen stonden op een ogenschijnlijk comfortabele 5-0 voorsprong. De ploeg 'outhitte' de Taiwanese tegenstander met 8-3. Verdedigend had het CPBL Team drie fouten gemaakt, terwijl Europa foutloos speelde in de eerste vijf innings. Maar dat zou allemaal veranderen in het restant van de wedstrijd.

Na vijf complete innings werd het duel onderbroken voor de traditionele 'verversing' van het infield. Dit keer nam de onderbreking 7 1/2 minuut in beslag. Diego Fabiani nam de Europese pitching over en zijn eerste worp eindigde in een tweehonkslag van Yao-Hsun Yang. Hij schoof op na een grounder en scoorde het eerste CPBL-punt op een opofferingsslag van Chia-Jung Liang. Fabiani sloot de inning af met een strikeout, maar de Taiwanezen waren begonnen aan hun comeback in deze wedstrijd.

Voor Team Europe sloeg Sebastiano Poma een honkslag met twee uit in de tweede helft van de zesde inning, maar ging daarna gedwongen uit. Maar de Europeanen 'outhitte' het CPBL Team nu met 9-4.

In de 1e7 werd Leonel Cespedes de nieuwe werper voor Team Europe. De Franse rechtshander kreeg twee snelle nullen en leek een 'one-two-three inning' te krijgen toen Yu-Hsien Chu een harde grounder sloeg. De bal sprong op voor Chris Howard, die in de zesde de nieuwe eerste honkman was geworden. Howard maakte vervolgens een foute aangooi, zodat Chu het honk bereikte, maar een hierna volgende grounder sloot de slagbeurt daarna alsnog af.

In de 2e7 opende Alberto Mineo bijna met een infield-hit. De Italiaanse profspeler sloeg de bal hard langs de derde honk-lijn, waar 3e honkman 3rd baseman Chia-Jung Liang de bal achter het honk fielde en naar het eerste honk gooide. Daar volgde een close play, maar de 1B Umpire nam de juiste beslissing, want de bal arriveerde op het eerste honk een milli-seconde voordat Mineo het aanraakte. Na een nieuwe grounder volgde een werperswissel, waarna een strikeout de inning afsloot.

Ondanks een 5-1 achterstand na zeven innings draaide het CPBL team de wedstrijd in de achtste slagbeurt in eigen voordeel om. In de 1e8 werd Matz Schutte de vierde Europese werper. De Nederlandse profwerper kreeg een lead-off single tegen van Chang-Yung Fang, die hierna helemaal vanaf het eerste honk scoorde op een tweehonkslag van volgende slagman Yao-Hsun Yang. Derde honkman Rashid Gerard miste overigens maar net een vangbal op de door Yang geslagen line drive. Hierna kreeg Kuo-Hao Wu vier wijd, waarbij de vierde wijdbal eindigde in een wilde worp en dus lopers op het eerste en derde honk. Het betekende het einde voor Schutte, want de rechtshander werd afgelost door Gianny Fracchiolla. De Italiaanse linkshander werd begroet met een puntscorende honkslag van Chia-Jung Liang, waardoor er ook lopers op het eerste en derde honk bleven staan. Een nieuwe RBI-single volgde, dit keer van Wei-Ta Su, en dat verkleinde de Taiwanese achterstand naar slechts 5-4. De volgende worp eindigde in een wilde worp en dat zorgde voor een gelijke stand en maakte er een nieuwe wedstrijd van! Een hierna volgende opofferingsslag van Kuo-Lin Lo completeerde de comeback, want het CPBL Team nam hierdoor een 6-5 voorsprong. Dat leidde tot een nieuwe werperswissel, want Milvio Andreozzi werd ingebracht als reliever. De Italiaan gooide tweemaal drie slag, maar het duel was nu volledig omgedraaid.

Met nu ineens een 6-5 achterstand probeerde Team Europe eveneens tot een comeback te komen in de tweede helft van de achtste inning. Met twee uit sloeg Mattia Mercuri een tweehonkslag, maar strandde op het tweede honk.

Standings
#TeamGWLT
1NPB Team15942
2Chinese Taipei Training Team14851
3KBO Team14644
4Taiwan Beer CPBL Team14554
5Team Europe151113
Nadat Team Europe een loper in scoringspositie had achtergelaten in de achtste voegde het CPBL Team een punt toe in hun negende. Chang-Yung Fang begon met een honkslag en dat leidde weer tot een werperswissel. Linkshander Robin Schel nam het over van Andreozzi, maar moest ook een aantal slagmensen tot de honken toelaten. Hij zag eerst Fang het derde honk bereiken toen volgende slagman Yao-Hsun Yang het honk bereikte na een fout en daarna scoren op een hierna volgende opofferingsslag van Kuo-Hao Wu. Hierna popte pinch-hitter Wei-Ting Lin de bal in kort midveld voor een honkslag en die landde tussen drie spelers. De twee lopers schoven op toen de bal uit hand van Schel glipte op zijn eerste worp naar de volgende slagman, zodat de bal op het gras landde en richting fout gebied rolde voor een wilde worp. Vier wijd zorgde voor volle honken, maar een binnenhoog en vangbal sloten de inning af, maar het stond nu 7-5 in voordeel van het CPBL Team.

In de 2e9 kwamen de eerste twee Europese slagmensen op de honken en zo was een mogelijk gelijkspel in de maak. Sebastiano Poma begon met een honkslag. Na een werperswissel sloeg ook Chris Howard een honkslag. Helaas eindigde een harde grounder van Alberto Mineo hierna in een dubbelspel, maar dat bracht wel Poma naar het derde honk. Een grounder sloot vervolgens de inning, de wedstrijd en het Aziatische seizoen voor Team Europe af.

In de laatste twee innings werden er flink wat wissels gemaakt door beide Managers en werden er zes punten gescoord. Allen voor de Taiwanese ploeg en dat betekende dat het Europese team opnieuw met lege handen stond na een aanvankelijke prima start. Dit keer stond de ploeg met 5-0 voor na vijf innings, maar opnieuw kreeg de bullpen teveel punten tegen, gooide teveel vier wijd en kreeg teveel honkslagen tegen. Slechts drie Taiwanese spelers bereikten de honken op starter Owen Ozanich in de eerste vijf innings. In de laatste vier slagbeurten bereikten 12 slagmensen de honken op vijf van de zes relievers.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.