Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 september 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Curaçaose infielder John Polonius in Single-A Finale
English
VISALIA, California (USA) - De op Curaçao geboren infielder John Polonius heeft de best-of-five Finale bereikt van de California League (Single-A Advanced) met de San Jose Giants (San Francisco Giants).

Woensdag (16 september) wonnen de Giants met 6-5 in elf innings vs. Visalia Rawhide (Arizona Diamondbacks) om de best-of-five North Division Finale met 3-2 te winnen. Het beslissende punt werd in de eerste helft van de elfde inning gescoord toen Angel Villalona homerde en de Giants op en 6-5 voorsprong zette. De dag ervoor hadden de Giants de reeks in balans gebracht door met 5-4 te winnen in 13 innings, dankzij een 'walk-off homerun' van Villalona.

San Jose nam aanvankelijk een snelle 3-0 voorsprong, waarna later een 5-2 voorsprong uit handen werd gegeven. Na eenmaal te hebben gescoord in de eerste slagbeurt (homerun van Brandon Bednar) voegden de Giants twee runs toe in de tweede inning. Visalia pakte twee punten terug in hun vierde beurt (2-run homerun Gerson Montilla), maar San Jose nam meer afstand door nog eens tweemaal te scoren in de zesde (2-run homerun Brian Ragira). Echter, Visalia scoorde hierna een punt in de zesde, zevende (HR Tyler Baker) en achtste inning om langszij te komen. In de 1e11 was het wederom Villalona die het duel in voordeel van de Giants besliste.

John Polonius, die in twee eerdere wedstrijden van de reeks werd ingezet als pinch-runner, kwam in dit duel niet in actie.

De San Jose Giants ontmoeten nu Rancho Cucamonga Quakes (Los Angeles Dodgers) in de best-of-five Finale, die donderdag (17 september) van start gaat. De Quakes bereikten de finale door de South Division Championship Series vs. High Desert Mavericks (Texas Rangers) met 3-2 te winnen. De ploeg won de vijfde wedstrijd woensdag eveneens met 6-5, dankzij twee punten in de tweede helft van de negende inning. Met twee uit kregen de Quakes de honken vol, waarna twee lopers scoorden op een 'walk-off single' van pinch-hitter Delvis Morales.

Ook op woensdag werd Rancho Cucamonga Quakes uitgeroepen tot California League Organization of the Year voor de tweede keer in de laatste drie seizoenen.

(17 september)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.