Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 september 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Locaties en poules bekend voor World Baseball Classic Qualifiers
English
NEW YORK, New York (USA) - De vier kwalificatie-toernooien voor de World Baseball Classic 2017 zullen plaatsvinden in Sydney (Australië), Mexicali (Mexico), Panama City (Panama) en Brooklyn, New York (USA). Donderdag (17 september) maakte World Baseball Classic, Inc. (WBCI) de locaties en poule-samenstellingen bekend voor de kwalificatie-toernooien voor het evenement, dat voor de vierde keer wordt georganiseerd. De winnaar van elk toernooi zal zich plaatsen voor het hoofd-evenement, de Classic.

Woensdag maakte de World Baseball Softball Confederation (WBSC) bekend dat het wederom een goedkeuring aan het evenemt had gegeven en dat de World Baseball Classic opnieuw zal gelden als officiëel Wereldkampioenschap voor landenteams.

Zestien landen nemen deel aan de kwalificatieronde, verdeeld over vier toernooien, die allen volgend jaar zullen plaatsvinden.

Het eerste van de vier toernooien zal worden gehouden van 11 t/m 14 februari in Blacktown International Sportspark in Sydney (Australië). Deelnemers daar zijn de nationale ploegen van Australië, de Filippijnen, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika.

De volgende twee toernooien volgen van 17 t/m 20 maart in Mexicali (Mexico) en Panama City (Panama).
In het Estadio B Air in Mexicali spelen Duitsland, Mexico, Nicaragua en Tsjechië.
De deelnemers in Panama, waar de wedstrijden worden gespeeld in Rod Carew Stadium, zijn Colombia, Frankrijk, Panama en Spanje.

Het vierde en laatste toernooi wordt gespeeld van 22 t/m 25 september in MCU Park in Brooklyn, New York. De deelnemers aan dit evenement zijn Brazilië, Groot-Brittannië, Israël en Pakistan.

In 2012, toen kwalificatie-toernooien voor de WBC voor het eerst werden gehouden, was Panama City ook gastheer van één van deze evenementen. De andere toernooien vonden toen plaats in Regensburg (Duitsland), Jupiter, Florida (USA) en Taipei (Taiwan).

Het Rod Carew Stadium was ook één van de locaties (waaronder de finale) van het Wereldkampioenschap 2011, wat toen voor het laatst volgens de oude formule georganiseerd. Nederland versloeg toen Cuba in de finale en werd gekroond als wereldkampioen.

Blacktown International Sportspark was de locatie voor het honkbaltoernooi tijdens de Olympische Spelen van 2000 in het Australische Sydney.

In de 'qualifiers' worden zes wedstrijden gespeeld volgens de 'double-eliminaton' formule. De samenstelling van de poules werd bepaald nadat de locaties waren geselecteerd met inachtneming van een competitieve balans, bestaande rivaliteiten en de geografische locatie van elk nationaal team.

Onder de 16 deelnemende landen zijn de vier teams die op de laatste plaats eindigden in hun respectievelijke poule tijdens de eerste ronde van de World Baseball Classic 2013, namelijk Australië, Brazilië, Mexico en Spanje.

De vier winnaars van de Qualifying Tournaments 2016 plaatsen zich voor de World Baseball Classic, die in maart 2017 op de agenda staat. Ze voegen zich bij de twaalf landen die een automatische uitnodiging kregen op basis van hun prestaties tijdens het toernooi in 2013. Dat zijn Canada, China, Chinese Taipei, Cuba, de Dominicaanse Republiek, Italië, Japan, Nederland, Puerto Rico, USA, Venezuela en Zuid-Korea.

In 2013 won de Dominicaanse Republiek het toernooi en de wereldtitel na een 3-0 zege tegen Puerto Rico in de finale in San Francisco (USA). In de halve finales wonnen de Domincanen met 4-1 van Nederland en Puerto Rico met 3-1 van Japan. Zowel de eerste editie van de WBC in 2006 als de tweede in 2009 werden gewonnen door Japan.

(17 september)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.