Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 oktober 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Royals komen van achterstand en nemen 2-0 voorsprong vs. Blue Jays!
English
KANSAS CITY, Missouri (USA) - De Kansas City Royals kwamen zaterdag (17 oktober) terug van een achterstand om met 6-3 te winnen in Game Two van de best-of-seven American League Championship Series tegen de Toronto Bue Jays.

De Royals stonden met 3-0 achter in de zevende inning, maar kwamen toen tot een rally van vijf punten om het duel in eigen voordeel om te draaien.

Toen de Royals het eerste punt moesten toestaan in de derde maakte dat een einde aan hun puntloze streak van 18 innings dit seizoen, goed voor een nieuw club-record. Het 'overall' record staat op 33 en dat werd gerealiseerd in 1966 door de Baltimore Orioles.

De Royals wonnen de opener met 5-0 en hebben nu dus een 2-0 voorsprong. Game Three wordt maandag in Toronto gespeeld.

Later vanavond gaat de National League Championship Series van start in New York met het eerste duel tussen de New York Mets en Chicago Cubs.Startende werpers vandaag waren rechtshander Yordano Ventura voor de Royals en linkshander David Price voor de Blue Jays.

De 24-jarige Dominicaan Yordano Ventura was 13-8 dit seizoen met een 4.08 ERA Dit seizoen was Ventura 1-0 tegen de Blue Jays en dat is ook de enige zege in zijn loopbaan tegen de Canadese ploeg. Vandaag was zijn achtste 'postseason'-optredenen zevende start. Hij startte Game 1 van de ALDS vs. Houston Astros en was toen verliezende werper. Hij startte ook Game 4, maar had toen een 'no-decision'.

De 30-jarige David Price was 18-5 dit seizoen met een 2.45 ERA. Price was 1-0 dit seizoen tegen de Royals en is 2-0 in zijn loopbaan tegen de ploeg uit Kansas City. Price startte de eerste wedstrijd voor Toronto in de ALDS vs. de Texas Rangers en was toen verliezende werper. Hij gooide in relief in Game 4.In de eerste inning kreeg Yordano Ventura drie nullen op rij, terwijl zijn collega David Price een lead-off single moest incasseren van Alcides Escobar op de eerste pitch die hij gooide. Escobar ging gedwongen uit op wat aanvankelijk werd beoordeeld als een 'double play-grounder' van Ben Zobrist, maar die werd even later alsnog safe gegeven na een challenge. Hij bleef achter toen een vangbal en strikeout volgden.

In de eerste helft van de tweede inning openden Edwin Encarnacion en Chris Colabello met honkslagen. Eerder op de dag was het nog een vraagteken of Encarnacion zou spelen, omdat hij het eerste duel verliet met een verrekte pees in zijn linker middelvinger. Maar hij was in staat te spelen en daarmee hadden de Royals de beschikking over een belangrijke speler in hun line-up. Met twee lopers op de honken volgden een strikeout, waarna de inning eindigde toen er een dubbelspel kon worden gemaakt op een line drive van Russell Martin.

Toronto opende de score in de eerste helft van de derde inning toen Kevin Pillar en Ryan Goins de slagbeurt begonnen met back-to-back doubles om er een 1-0 stand van te maken.

Na een aantal prima innings van zowel werpers als verdediging werden de volgende punten gescoord in de eerste helft van de zesde inning. En het was opnieuw Toronto dat tot scoren kwam. Josh Donaldson begon met een honkslag. Die kwam nadat hij de worp ervoor omhoog had 'gepopt' op fout gebied waar de bal met de blote linkerhand werd gevangen door catcher Salvador Pérez bij de backstop. Echter, de bal kwam in aanraking met een kabel die de backstop omhoog houdt en daardoor was de bal dood en dus niet meer bespeelbaar. Home Plate Umpire Laz Diaz nam dan ook de juiste beslissing door er een foutbal van te maken. Op de volgende worp sloeg Donaldson een honkslag, waarna José Bautista vier wijd kreeg. Een hierna volgende honkslag van Edwin Encarnacion bracht Donaldson binnen om Toronto's voorsprong te verdubbelen. Met één uit sloeg Troy Tulowitzki een tweehonkslag het rechtsveld in die Bautista in staat stelde te scoren en er een 3-0 stand van te maken. De honken kwamen vol te staan toen Russell Martin vier wijd kreeg en dat leidde tot een werperswissel. Luke Hochevar nam het over, een binnenhoog volgde, waarna een groundout de slagbeurt afsloot.

Intussen legde David Price de Royals-aanval het zwijgen op. Vanaf de eerste inning schakelde hij 17 slagmensen op rij uit, maar kwam toen in de problemen in de 2e7 na in de inning ervoor nog driemaal drie slag te hebben gegooid. Maar nu sloegen de Royals toe met vijf punten en draaiden het duel in hun voordeel om! Eerst kreeg Price een lead-off single tegen van Ben Zobrist, die landde tussen de tweede honkman en de rechtsvelder. Hierna sloeg ook Lorenzo Cain een honkslag, gevolgd door een puntscorende honkslag van Eric Hosmer, die de achterstand terugbracht naar 3-1. Met lopers op het eerste en derde honk werd het volgende punt gescoord op een grounder van Kendrys Morales, waarna de Royals langszij kwamen toen Mike Moustakas ook een honkslag sloeg. Nadat Price volgde met zijn achtste strikeout in de wedstrijd, kreeg hij een tweehonkslag tegen van Alex Gordon die Kansas City een 4-3 voorsprong opleverde! Price werd vervangen door Aaron Sanchez, maar die werd begroet met een puntscorende honkslag van Álex Ríos. Een grounder sloot de zeer productieve slagbeurt eindelijk af, maar de Royals stonden met 5-3 voor.

In de 2e8 scoorden de Royals opnieuw. Met twee uit kreeg Lorenzo Cain vier wijd, waarna Aaron Loup werd ingebracht als nieuwe werper. Even later ging Cain uit bij stelen, maar daarna gooide Loup vier wijd op Eric Hosmer en Kendrys Morales, gevolgd door een puntscorende honkslag van Mike Moustakas, die er 6-3 van maakte. Een nieuwe werperswissel volgde, want Mark Lowe nam het over. Een line out volgde, maar de Royals hadden een 'insurance run' toegevoegd.

Closer Wade Davis nam de Royals-pitching over in de 1e9. Maar hij kreeg een lead-off single tegen van Kevin Pillar en volgde met vier wijd op pinch-hitter Cliff Pennington. Davis schakelde echter de volgende twee slagmensen met drie slag uit, waarna een vangbal de wedstrijd afsloot en de sterke comeback completeerde!

En zo reizen de Royals nu naar Toronto met een 2-0 voorsprong!

(17 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.