Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 september 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Hickory Crawdads)

Profar wint ook Single-A titel met Crawdads
English
ASHEVILLE, North Carolina / RANCO CUCAMONGA, California (USA) - Hickory Crawdads (Texas Rangers, met Juremi Profar als hun derde honkman, heeft de kampioenstitel gepakt in de South Atlantic League (Single-A). Hickory won donderdag (17 september) met 5-1 vs. Asheville Tourists (Colorado Rockies) en completeerd een 3-game 'sweep' in de best-of-five Finale.

Op donderdag ging de best-of-five Championship Series van de California League (Single-A Advanced) van start. San Jose Giants (San Francisco Giants, met de van Curaçao afkomstige John Polonius in het team, verloor de eerste wedstrijd vs. Rancho Cucamonga Quakes (Los Angeles Dodgers) met een ruime 12-3 eindstand. De Giants stonden aanvankelijk met 2-0 voor in de vijfde inning, maar toen kwamen de Quakes langszij. In de volgende inning kwamen de Quakes tot een rally van zeven punten, waarna nog drie runs volgden in de zevende inning. Polonius speelde niet in dit duel, dat werd gespeeld in Rancho Cucamonga, een voorstad 64 kilometer ten oosten van Los Angeles.In Asheville completeerden de Hickory Crawdads een 3-game 'sweep' op weg naar het kampioenschap in de South Atlantic League. De Crawdads hadden de eerste twee wedstrijden voor eigen publiek gewonnen met 7-2 en 3-1. Donderdag won de ploeg Game 3 met 5-1 en onttroonde Asheville, dat vorig seizoen voor de tweede keer in de laatste drie jaar kampioen was geworden. Juremi Profar sloeg 1-uit-3, scoorde een punt en kreeg eenmaal vier wijd. Zoals al eerder bericht is Juremi de jongere broer van Jurickson Profar, die op het 40-man roster staat van de Texas Rangers, maar momenteel herstellende is van een schouderblessure.


...Juremi Profar...
(© Hickory Crawdads
In de eerste helft van de derde inning was het Profar die de wedstrijd in beweging zette. Hij opende met vier wijd, schoof op na een opofferingsstootslag van Carlos Arroyo en scoorde het eerste punt op een hierna volgende tweehonkslag van José Cardona, die zelf het derde honk kon bereiken na een fout in het outfield. Even later scoorde Cardona het volgende punt na en opofferingsslag van Dylan Moore.

In de 2e3 pakte Asheville een punt terug via een tweehonkslag van Josh Fuentes, maar dat zou hun enige punt blijven.

In de volgende innings kreeg Asheville verschillende honklopers en scoringskansen, terwijl Hickory tot zwijgen werd gebracht. Vanaf de opofferingsslag van Moore werden 15 opeenvolgende slagmensen uitgeschakeld door de Asheville-pitching. Asheville strandde drie lopers in scoringspositie, maar kwam dicht bij de gelijkmaker in de tweede helft van de zevende inning. Met twee uit was Dom Nuñez de loper op het eerste honk. Hierna sloeg Roberto Ramos een honkslag, gevolgd door een fout in het rechtsveld. Nuñez bereikte het derde honk op de honkslag en de fout, waarna hij probeerde te scoren, maar op de plaat werd uitgeschakeld na een aangooi van rechtsvelder Jairo Beras, zodat de inning ten einde kwam. En daarmee behield Hickory de nipte 2-1 voorsprong.

In de eerste helft van de achtste inning, met één uit en nadat 15 slagmensen op rij waren uitgeschakeld, sloeg Profar een honkslag voor Hickory, maar ging even later gedwongen uit.

In de eerste helft van de negende inning nam Hickory meer afstand door driemaal te scoren. Dylan Moore begon met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag. Hierna eindigde een pop-up van Luke Tendler richting korte stop in een infield-hit. De twee lopers schoven vervolgens op na een wilde wilde worp. Met twee uit had de slagbeurt even later afgelopen kunnen zijn. Jairo Beras kreeg drie slag, maar de derde slagbal eindigde in een nieuwe wilde worp en die stelde Moore in staat te scoren. Na een werperswissel leverde Eduard Pinto een 2-run double af om de voorsprong op te voeren naar 5-1.

In de 2e9 zorgde closer Scott Williams voor drie nullen op rij. Hij sloot af met een strikeout, waarmee hij het kampioenschap bezegelde.

(18 september)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.