Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 oktober 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Mets nemen 2-0 NLCS-voorsprong mee naar Chicago
English
QUEENS, New York City, New York (USA) - De New York Mets wonnen Game 2 van de best-of-seven National League Championship Series zondagavond (18 oktober) vs. Chicago Cubs op wederom een koele avond in New York, want het was er dit keer slechts 7 graden. De Mets wonnen met 4-2 achter goede pitching en opnieuw belangrijke bijdragen van Curtis Granderson en Daniel Murphy om een 2-0 voorsprong te nemen in de series.

Game Three wordt dinsdag gespeeld in Chicago.

Voor aanvang van de reeks op zaterdag was New York dit seizoen 0-7 tegen Chicago, waaronder drie nederlagen op eigen veld.

De American League Championship Series wordt maandag weer vervolgd in Toronto. In die reeks hebben de Kansas City Royals een 2-0 voorsprong tegen de Toronto Blue Jays.De startende werpers vanavond waren rechtshander Noah Syndergaard voor de Mets en rechtshander Jake Arrieta voor de Cubs.

Noah Syndergaard was dit seizoen 9-7 met een 3.68 ERA. Tegen de Cubs was Syndergaard 0-1 dit seizoen. Hij startte Game 2 van de NLDS vs. de Los Angeles Dodgers en was toen de verliezende werper. Hij kwam toen tot negen strikeouts in 6 1/3 inning. Syndergaard gooide in relief in Game 5 van de NLDS en dat was zijn eerste relief-optreden ooit in zijn loopbaan.

Jake Arrieta was 22-6 dit seizoen met een 2.45 ERA. Dit seizoen was hij 2-0 tegen de Mets en is 2-1 in zijn loopbaan. Arrieta startte Game 3 van de NLDS tegen de St. Louis Cardinals en was toen de winnende werper met negen strikeouts in 5 2/3 inning.De Mets sloegen vroeg toe met drie punten in de tweede helft van de eerste inning op Jake Arrieta. Curtis Granderson opende met een honkslag en scoorde op een daaropvolgende tweehonkslag van David Wright. Hierna homerde Daniel Murphy opnieuw om de Mets op een 3-0 voorsprong te zetten. En daarmee ontbrak alleen de driehonkslag nog voor een 'cycle' door een team in één inning, maar dat gebeurde niet. Arrieta schakelde de volgende drie slagmensen uit, waarvan twee met drie slag.


...Curtis Granderson scoorde tweemaal,...
...stal 2 honken en maakte een fraaie vangbal...
...Op de foto is Granderson in gesprek met...
...Grand Slam-webmaster Marco Stoovelaar...
...tijdens de European Big League...
...Tour 2013 in Rotterdam...
(© Foto: Henk Seppen)
Zaterdag, in de eerste wedstrijd, homerde Daniel Murphy in zijn derde opeenvolgende 'postseason'-wedstrijd en werd daarmee pas de tweede Mets-spelers die dat presteerde. De enige andere Mets-speler met homeruns in drie 'postseason'-wedstrijden op rij was Donn Clendenon, die dat presteerde tijdens de 1969 World Series. Maar nu heeft hij dus een club-record op zijn naam met een homerun in vier opeenvolgende wedstrijden. Met zijn vijf homeruns tot nu toe in dit 'postseason' deelt Murphy de eerste plek in de team-historie met Mike Piazza, die er ook vijf heeft geslagen toen hij voor de Mets uitkwam in 1999 en 2000.

Voor de Cubs sloeg ook Kyle Schwarber in de eerste wedstrijd op zaterdag een homerun in zijn derde opeenvolgende wedstrijd en ook voor hem was het zijn vierde in dit 'postseason'. Met zijn vier homeruns in het 'postseason' evenaarde Schwarber een club-record, dat werd gerealiseerd door Alex Gonzalez en Aramis Ramirez in 2003. Gonzalez homerde toen eveneens in drie wedstrijden op rij.

Mets-starter Noah Syndergaard kreeg een 2-out single tegen van Kris Bryant in de eerste inning, maar kreeg drie nullen op rij in de tweede slagbeurt. In de derde gooide hij driemaal drie slag, maar gaf ook een vrije loop weg.

Na de drie punten in de eerste inning kreeg Jake Arrieta drie opeenvolgende nullen en dat gebeurde ook in de tweede inning. Maar in de derde gooide de rechtshander vier wijd op lead-off hitter Curtis Granderson, die vervolgens het volgende punt 'samenstelde' via goed honklopen. Terwijl volgende slagman David Wright drie slag kreeg stal Granderson het tweede honk. Hierna kreeg 'hot-hitting' Daniel Murphy opzettelijk vier wijd. Even later stal Granderson ook het derde honk, waarna hij het vierde punt voor de Mets scoorde toen Yoenis Cespedes (die zijn 30e verjaardag vierde) een honkslag sloeg. In de tweede inning had Granderson ook al een schitterende vangbal gemaakt net boven de omheining op een uithaal van Chris Coghlan.

Syndergaard bleef domineren, want hij schakelde ook in de vierde en vijfde inning drie slagmensen op rij uit, terwijl hij zijn strikeout-totaal opvoerde naar acht. Maar daar kwam in de 1e6 verandering in. Na zeven slagmensen op rij te hebben uitgeschakeld kreeg Syndergaard een one-out single tegen van Dexter Fowler en dat was de eerste honkslag van de Cubs sinds de eerste inning. Even later kregen de Cubs hun eerste loper in scoringspositie toen Fowler opschoof na een wilde worp. Syndergaard volgde met drie slag voor powerhitter Kyle Schwarber, maar hierna sloeg Kris Bryant een tweehonkslag op de omheining in linksveld en dat leverde het eerste Chicago-punt op. Dat betekende het einde voor Syndergaard, die werd opgevolgd door Jon Niese, die een pop-fly voor einde inning kreeg.

Relievers Addison Reed (Mets) en Travis Wood kregen beiden drie nullen op rij in de zevende. Wood gooide driemaal drie slag.

In de 2e8 bereikte Daniel Murphy opnieuw het honk, dit keer met een 2-out single op reliever Clayton Richard, die hierna werd vervangen door Pedro Strop. Een vangbal sloot de inning af.

Mets-closer Jeurys Familia nam het over in de eerste helft van de negende. Met één uit kreeg hij een infield-hit tegen van Anthony Rizzo, maar schakelde de volgende twee slagmensen uit en verdiende zijn vierde save van het 'postseason'.

(18 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.