Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 september 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Robert Bos)

Twins wint eerste promotieduel vs. The Hawks
English
DORDRECHT - Twins, dat het kampioenschap veroverde in de Overgangsklasse is de best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off vs. Mampaey The Hawks zaterdag (19 september) begonnen met een 4-1 overwinning.

De tweede wedstrijd wordt zondag (20 september) in Oosterhout gespeeld, aanvang 14:30 uur.

De winnaar van deze reeks speelt volgend seizoen in de Hoofdklasse. Vorig jaar speelde The Hawks ook in deze reeks en verloor toen met 3-2 van DSS, dat promoveerde. The Hawks degradeerde aanvankelijk, maar keerde in de hoogste afdeling terug toen ADO Lakers zich in februari terugtrok. Twins speelde voor het laatst in de Hoofdklasse in 2004.

(19 september)
De 25-jarige rechtshander Justin Erasmus gooide het hele duel voor Twins. De in Zuid-Afrika geboren Australische werper schakelde acht slagmensen met drie slag uit en stond slechts zeven honkslagen toe.


...Justin Erasmus => complete game overwinning...
(© Foto: Robert Bos)
In 2007 werd Erasmus als internationaal free agent gecontracteerd door de Boston Red Sox. Hij speelde vervolgens in het Rookie League-team van de Red Sox in 2009 en 2010, waarna hij in 2011 promoveerde naar Single-A, waarin hij ook in 2012 uitkwam. In de winter van 2010 debuteerde Erasmus in de Australian Baseball League en gooide voor Brisbane Bandits. Daar speelde hij twee seizoenen, waarna hij pitcher was bij Melbourne Aces in het seizoen 2013-2014. Hij keerde vervolgens terug naar Brisbane waar hij speelde in het afgelopen Australische seizoen, dat begin dit jaar werd afgesloten. In 2013 en 2014 gooide Erasmus voor vier verschillende teams in Amerikaanse Independent Leagues.

Erasmus vertegenwoordigde zowel Zuid-Afrika als Australië op internationale evenementen. In 2009 gooide hij in de nationale ploeg van Zuid-Afrika tijdens de World Baseball Classic. Daarna, in 2011, kwam hij uit voor de nationale ploeg van Australië tijdens het Wereldkampioenschap in Panama. Zijn broer Bradley Erasmus was een catcher voor de Zuid-Afrikaanse ploeg tijdens de World Baseball Classic van 2006.

De linkshandige Amerikaan Enoch Deaton startte voor The Hawks en hij zag Twins de score openen in de vierde inning. Met één uit sloeg Mick Molenaar toen een honkslag en stal het tweede honk. Hierna leidde de eerste van vier cruciale veldfouten tot het eerste punt. Christopher Ge bereikte het honk na een fout en dat stelde Molenaar in de gelegenheid te scoren. Twee nullen volgden, maar Twins had de leiding genomen.

In de vijfde verdubbelde Twins de voorsprong. Bart Janssen begon met een honkslag, waarna Shurty Tremus volgde met een stootslag-honkslag. De twee schoven op na een opofferingsstootslag van Bart Hanegraaff, waarna werd gescoord op een opofferingsslag van Anthony Vrolijk.

In de 1e8 maakte The Hawks nog eens drie fouten, resulterend in twee onverdiende punten met twee uit. Met één uit kwam Molenaar na een fout op het honk, waarna zijn pinch-runner Nick Peels opschoof op een grounder. Hij scoorde vervolgens toen een foute aangooi volgde op een grounder van Stijn Janssens. Hierna kreeg Branden Kuzyk vier wijd en werd een punt toegevoegd toen Bart Janssen een honkslag sloeg en er een 4-0 stand van maakte.

The Hawks strandde vier lopers in de eerste zeven innings op Eramus, waarna het enige punt werd gescoord in de tweede helft van de achtste. Met twee uit sloegen Odion Gouverneur en Jules Peters een honkslag. Peters stal vervolgens het tweede honk en in die situatie stal Gouverneur de thuisplaat.

In de negende kreeg The Hawks nog twee honklopers toen Tim Roodenburg werd geraakt door een worp en Brian Raap vier wijd kreeg. Maar hierna sloot een grounder de wedstrijd af.Mampaey The Hawks - Twins 1-4
RHE
Twins000110020-480
Mampaey The Hawks000000010-174
pitcher Twinsinn.SOBBHRER
Justin Erasmus, W (1-0)981711
pitchers The Hawksinn.SOBBHRER
Enoch Deaton, L (0-1)862841
Evan Simons1-----
Box Score
Play-by-Play
Eindstand Play-Offs
'Overall' Eindstand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Roy van de Wateringen, 1B-Winfried Berkvens, 2B-Peter de Haan, 3B-René Ras.
Official Scorer-Alex van den Berg.
Play-by-Play Scorer-Huub Nelissen.
Technical Commissioner-Paul Bokern.
Public Address Announcer-Hans Ruben.
Speeltijd-2:22 uur.

Game Notes:
Game One, best-of-seven Promotie/Degradatie Play-Off.
Twins leidt Series, 1-0.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 16,2° C, noordelijke wind 14 kmu, windkracht 2,7 Bft, luchtvochtigheid 72%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.