Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 augustus 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Robert Bos)

Pioniers opent 2e ronde met winst bij Neptunus
English
ROTTERDAM - Vaessen Pioniers begon de Play-Offs een week geleden met drie nederlagen tegen L&D Amsterdam Pirates, maar startte de tweede ronde donderdagavond (20 augustus) met een 6-3 zege tegen titelverdediger Curaçao Neptunus.

Pioniers verzuimde aanvankelijk een vroege 3-0 voorsprong vast te houden, zag Neptunus langszij komen, maar kwam vervolgens tot een rally van drie punten in de achtste om alsnog te winnen.

Pioniers kwam tot 10 honkslagen.

(20 augustus)
Na een loper te hebben achtergelaten in de eerste inning kwam Pioniers dicht bij een punt in de volgende slagbeurt. Mark-Jan Moorman begion met een tweehonkslag op starter Orlando Yntema. Met één uit sloeg Quintin De Cuba een honkslag. Moorman bereikte hierp het derde honk, maar werd doorgestuurd en vervolgens op de plaat uitgegooid door rechtsvelder Christian Diaz.

De Hoofddorpse ploeg opende daarna de score in de derde slagbeurt met drie runs. Kevin Weijgertse begon met een tweehonkslag en Daniel Fernandes kreeg vier wijd, waarna de twee opschoven via een opofferingsstootslag van Dirk van 't Klooster. Om een gedwongen te krijgen werden de honken vol gezet via opzettelijk vier wijd voor Danny Rombley, maar dat mislukte, want Vince Rooi volgde met een 2-run double. Hierna gooide Yntema ook vier wijd op Mark-Jan Moorman, waarna Pioniers weer een punt scoorde op een opofferingsslag van Kevin Dirksen.

Ricardo Hernandez Sanchez startte voor Pioniers en kwam in de eerste drie innings niet in de problemen. De linkshander kreeg drie nullen op rij in de eerste, waarna hij een vrije loop weggaf met één uit in de tweede, maar die strandde. In de derde sloeg Gyenuar Lopez een honkslag voor Neptunus met één uit en schoof op na een wilde worp, maar ook hij bleef achter.

Met een 3-0 achterstand scoorde Neptunus tweemaal in de tweede helft van de vierde inning. Lead-off hitter Raily Legito kwam na een fout op het honk, waarna Gianison Boekhoudt een honkslag sloeg en de honken vol kwamen te staan toen Christian Diaz het honk bereikte met een stootslag-honkslag. Hierna volgde Rien Vernooij met een puntscorende honkslag. Stijn van der Meer werd vervolgens uitgevangen in het midveld en dat leek het begin van een dubbelspel te zijn. Boekhoudt vertrok van het derde honk om te scoren en zou zijn uitgeschakeld op de plaat na een aangooi van midvelder Danny Rombley, maar de aangooi was niet goed en dus werd er gescoord. De andere twee lopers schoven op, maar hierna schakelde Hernandez Shaldimar Daantji met drie slag uit en en kwam de inning ten einde toen Gyenuar Lopez werd uitgevangen.

Nadat Pioniers een loper achter achtergelaten in de 1e4 kwam Neptunus langszij in hun helft van de inning. Met twee uit sloeg Raily Legito een honkslag en kreeg Gianison Boekhoudt vier wijd, waarna Christian Diaz een RBI-double afleverde om de stand op 3-3 te brengen. Maar Neptunus liet hierna ook weer twee lopers achter.

Hernandez kreeg drie nullen op rij in de zesde, maar zag Neptunus weer in scoringspositie komen in de zevende. Met twee uit sloeg Legito een honkslag en kreeg Boekhoudt vier wijd. Legito stal vervolgens het derde honk, maar de inning eindigde toen de ervaren speler probeerde te scoren op een grounder naar kort van Diaz en op de plaat werd uitgeschakeld.

In de 1e8 hernam Pioniers de leiding en scoorde driemaal. In de voorgaande inning had Kevin Kelly de pitching bij Neptunus overgenomen en had afgesloten met een strikeout. Maar gooide de rechtshander vier wijd op lead-off hitter Vince Rooi, waarna hij een honkslag tegen kreeg van Mark-Jan Moorman. Kelly werd opgevolgd door Loek van Mil, die nog altijd in het land is en wacht op een visum voor vertrek naar de USA. Van Mil kwam in de problemen. Hij kreeg eerst een honkslag tegen van Kevin Dirksen, waardoor de honken vol kwamen, waarna ook Quintin De Cuba een honkslag sloeg en Pioniers op een 4-3 voorsprong zette. Met de honken nog altijd vol sloeg ook rookie Djewi Appelman een honkslag en op zijn klap werd tweemaal gescoord om de stand op 6-3 te brengen. Hierna gooide Van Mil drie slag op Kevin Weijgertse en Daniel Fernandes, waarna Dirk van 't Klooster werd uitgevangen, maar Neptunus keek opnieuw tegen een achterstand aan.

Hernandez keerde terug op de heuvel in de 2e8. Hij raakte Stijn van der Meer met een worp met één uit, maar volgde met twee strikeouts. De linkshander stelde de winst vervolgens veilig met drie nullen op rij in de negende, waarbij de laatste nul werd genoteerd om zijn 149e worp in de wedstrijd.Curaçao Neptunus - Vaessen Pioniers 3-6
RHE
Vaessen Pioniers003000030-6102
Curaçao Neptunus000210000-371
pitcher Pioniersinn.SOBBHRER
Ricardo Hernandez Sanchez, W (1-0)973731
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Orlando Yntema6.234533
Kevin Kelly, L (0-2)0.1 (*)11122
Loek van Mil22-411
(*) - Kelly gooide op twee slagmensen in de achtste inning
Box Score
Play-by-Play
Stand Play-Offs
'Overall' Eindstand
UItslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-René Ras, 1B-Rudsel Schoobaar, 3B-Peter de Haan.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Francis Speters.
Technical Commissioner-Henk van der Linde.
Public Address Announcer-Hélène van Eijk.
Speeltijd-3:13 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 20,4° C, westelijke wind 6 kmu, windkracht 1,5 Bft, luchtvochtigheid 75%.
...Neptunus-starter Orlando Yntema...

...Pioniers-starter Ricardo Hernandez Sanchez...

...Pioniers 3B Coach Theo Geerman...

...Dirk van 't Klooster plaatst een stootslag in de 1e inning...

...Christian Diaz plaatst een stootslag-honkslag...


...Neptunus Hoofd Coach Evert-Jan 't Hoen in discussie met...
...1B Umpire Rudsel Schoobaar; links staat 1B Rien Vernooij...

...Hier is Evert-Jan 't Hoen in discussie met Home Plate Umpire...
...René Ras of slagman Rien Vernooij wel of niet...
...is geraakt door een worp...

...Umpires Peter de Haan, René Ras en Rudsel Schoobaar...
...bespreken de situatie, maar het is geen geraakt werper...
...links arriveert Pioniers Hoofd Coach Robert Klaver...

...Gianison Boekhoudt bereikt het 3e honk in de 4e inning...
...3B Kevin Weijgertse kan dat niet voorkomen...
...pitcher Ricardo Hernandez Sanchez kijkt toe...

...Stijn van der Meer wordt uitgeschakeld op het 1e honk...
...1B Mark-Jan Moorman wacht op de aangooi...
...Umpire Rudsel Schoobaar kijkt in de actie...
(© Alle Foto's: Robert Bos)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.